#thatIWonTheGeneticLottery

Звісно, щось я таки виграла, а щось мені довелось виборювати:) Проте свою красу я оцінюю об’єктивно і знаю, що від батьків мені дісталось найкраще.

Матвієць Яна 🐱, ти підняла важливу тему сприйняття себе. Іноді нам дуже потрібна ось ця “встряска”, щоб в черговий раз нагадати собі, що ми унікальні, що ми красиві, яскраві і неповторні. Кожна з нас просто зобов’язана признати той факт, що краса дана нам природою і вона не може бути стандартною, клішованою, стереотипною, шаблонною… Вона різна. Але краса є краса, і з цим не варто сперечатись. Подивись на себе в дзеркало і зізнайся собі: ти – прекрасна!

Тож, що я таки виграла у генетичну лотерею?

  • Фігура. Я щоразу буду дякувати вищим силам і мамі за те, що отримала найбільший “зовнішній” скарб – тіло мрії: струнке, рельєфне від природи, красиві ноги, плаский живіт, об’ємні груди, худі руки, красиві ключиці. Так, звісно, спорт присутній в моєму житті, але чесно, мені ні дня не доводилось страждати в залі.
  • Нігті. Я завжди жартую, що на 99% схожа на маму, і ось цей 1% – це найкраще, що я перейняла від батька:) Форма нігтів у нього ідеальна: пластина сама по собі довга, витягнута, міцна. Тату, дякую за твій генетичний вклад:)
  • Колір волосся. Звісно, з часом воно темніє, але я пишаюсь своїм природним пшеничним відтінком. А ще безмежно радію тому, як красиво вигорають пасма влітку, створюючи дійсно цікавий ефект.
  • Шкіра тіла. Вона дуже щільна і максимально адаптована під будь-який клімат. Хоч я і світленька, проте абсолютно спокійно сприймаю сонце. А ще така генетична перевага дозволяє мені менше помічати целюліт на тілі:)
  • Чіткі скули і підборіддя. Ніколи не вважала свою форму обличчя красивою, але колись моя прекрасна @B E L E N K A Y A при знайомстві сказала про моє “вічно підняте підборіддя”:) Ознака самовпевненості та самозакоханості? Ні, точно ні! Але відтоді я намагаюсь тягнути його ще вище:)))
  • Посмішка. Тут не так про зуби, як про саму форму (якщо можна так сказати) посмішки. Навіть до брекетів я отримувала компліменти та чула про чарівність в момент, коли посміхалась, хоч і соромилась кривих зубів. Напевно, тут ще важливу роль відіграє щирість, адже очі теж видають цей аспект.

Що програла?

Не скажу, що програла, бо боротьба за СВОЄ триває:) Однак, все ж зізнаюсь, де природа мене обділила.

  • Волосся. Воно тонке… Мамуля віддала структуру моєму брату, а мені залишилось лише працювати над тим, аби довести природі, що вона трішечки помилилась:) Круто, що я живу в час, коли незначні недоліки можна виправити. Нарощування волосся нарешті вдосконалило мою зовнішність так, як я про це мріяла.
  • Ніс. Скажу так: мій носик трішки більший, ніж хотілося б, але якщо я можу про це говорити ось так вільно, це означає, що комплекс я поборола на 100%. Так, це моя особливість і я намагаюсь зробити все, аби гармонізувати картинку. Більшість навіть не помічають цей недолік, але він є і він вагомий. Довгий, але вузький, з немаленькою горбинкою. Ну що ж, яка вже є:) Але любити себе не перестану.
  • Зуби. Це те, що я змогла виправити. Вони вплинули на форму обличчя, на симетричність, на форму губ. Загалом виправлення цієї проблеми стало найкращим рішенням, адже коли пішла кривизна зубів, пішли і інші недоліки. До речі, про цей комплекс я розповідала раніше: https://club.makeup.com.ua/post/4028/ . Тут є і докази моєї трансформації.

Напевно, шукати ще більше недоліків я не буду. Звісно, вони є, проте я сфокусувалась на найголовніших. Відчуваю, що сьогодні я стала ще більш впевненою у собі, бо говорити про це – важливо… Чути підтримку – важливо. Сприймати себе такою, яка ти є – важливо. І найважливіше – дякувати за те, що природа не образила жодного з нас. Ви прекрасні!