#thatIWonTheGeneticLottery

Всім привіт ✌️

Красуня Матвієць Яна 🐱 запустила доволі цікавий челенж, який дійсно переслідує мене у соц.меражах вже протягом місяця😊. Я також хочу до нього приєднатися, та розповісти про те, чим мене нагородила генетика, а на що поскупилася👇

Що вийграла в генетичні лотереї?

  • Очі - в мене великі, виразні очі, найчастіше я отримую компліменти саме за них). А ще, я люблю колір своїх очей, вони карі, але можуть варіюватися, в залежності від освітлення👌
  • Волосся (на голові😂) - звичайно, що воно не ідеальне, але...в мене дуже густе та міцне волосся. До того ж, воно супер-швидко росте). Я ніколи не засмучусь, якщо мені замість 5 см, відріжуть 15 см волосся, бо знаю, що воно швидко відросте). Та що там казати, свою гривку я стригу кожні 2 тижні).
  • Зріст - я маленька (153 см), але ніколи не мала комплексів з приводу цього). Навпаки, мені подобається бути такою мініатюрною, прям обожнюю свій зріст).
  • Нігті та руки в цілому - мої руки ідентичні мамусіним🤍. Мені подобається форма пальців, кісточки та звичайно форма нігтів). Так, я роблю гель-лак, але на свою форму, без укріплення та наращування).
  • Вітіліго - на оці та ступнях. Ніколи особливо не соромилася цих білих плям, але раніше віднесла б їх до недоліків, бо часто стикалася з питаннями "а що це, чи заразно воно?🙄". Зараз ваажаю, що це виглядає гарно, та є в цьому своя родзинка).
  • Колір шкіри - моя шкіра завжди трохи смугла та має теплий підтон, незалежно від пори року). На мене дуже гарно чипляється засмага та влітку колір шкіри виглядає взагалі чудово. До того ж, я ніколи не обгораю на сонечку, за виключенням носу👃)
  • Шкіра обличчя - вона в мене не сильно проблемна в плані висипань. Висипи трапляються зі мною не часто, а якщо вони зʼявляються, то швидко вщухають👌.

Що програла в генетичні лотереї?

  • Синці та мішки під очима - це мій біль, був період коли я думала, що це з організмом щось не так (виявилося, що всі аналізи в нормі). Потім думала, що це через втому та недосипи, але також повз(. Це 100% генетична історія, бо такі ж самі синці у моєї мами, бабусі та навть прабабусі. З роками вони будуть ставати ще темнішими, що б я не робила. Звичайно, що з цим можна впоратися косметологіно і думаю, що колись я на це зважуся)
  • Зір - в мене дуже поганий зір з самого дитинства, він став падати без причини, а лікар сказав, що це спадкове🤷‍♀️
  • Проблеми з ШКТ/вага - вважаю це також чимось спадковим, бо в моїй родині всі жінки страждають на захворювання ШКТ, незалежно від способу життя на харчування🥲. Сестра, привіт😂. Звичайно, що ці проблеми впливають на вагу, якість шкіри та взагалі самопочуття. Я ніколи не набирала вагу, але дуже сильно втрачала її (. Через різку зміну ваги в мене є розтяжки та звосім нема форм, особливо гарного горішка🌰
  • Ніс - картопелька, яка з роками стає все більшою🥲.
  • Овал обличчя - в мене доволі кругленьке обличчя з помітними щічками та 5 підборіддями, коли я сміюся🥲
  • Волосся на тілі - воно чорне та також дуже швидко росте, як і на голові). Мене врятував фотоепілятор, але раньше то було пекло, постійні подразнення та вросле волосся, гоління кожного дня та щетина, як у чоловʼяги🥲
  • Зуби - в цілому, в мене гарні зуби, але є зуби мудрості, які принесли меня багато болю та неприємних наслідків. По-перше, я видалила 3 зуба мудрості та всі рази були максимально складним, закінчувалися антибіотиком, а інколи навіть високою температурою. По-друге, в мене трохи змістилися зуби, після видалення, та один зуб став стирчати, не критично, але я це бачу і мене це засмучує🥲

Мабуть, вже треба стопнутися, бо зараз я вам тут напишу більше 20 недоліків, які в собі бачу🥲. Важливо саме те, що більшість з них бучу тільки я). Взагалі, я копія своєї мами, ми дуже схожі зовні, в ній я не бачу цих недоліків, а в собі бачу, причому вони здаються мені гігантських розмірів).

Звичайно, що важливо приймати себе зі всіма недоліками та робити з них перваги. Намагатися не звертати увагу на комплекси, які хоче навʼязати бʼюті світ та соц.мережі. Все це дуже гарно звучить, але на практиці, зробити це дуже складно(. Я поки не здобула таку навичку🥲.

Дякую за увагу💕