Як навести порядок в косметичці, практичні поради візажиста

Як провести ревізію? Як доглядати за кісточками? Чим себе потішити за старання?

Ви вже напевно навели порядок в помешканні, в шафі, в голові, а зараз настав час приділити не менш важливому- косметичці.

Зберіть всю косметику.

Пошукайте всі бальзами по карманах, всі пудри, помади по сумкам зберіть в одному місці, звільніть всі косметички і шафки і подивіться на цю феєрію, зараз будемо розбиратися.

Перевірте строки придатності

Найперше що потрібно зробити це поринути в спогади і згадати скільки років улюбленому хайлайтеру, туші чи олівцю для очей.

Із сухими текстурами простіше (пудра, румʼяна, бронзер, тіні і т.д.) загалом їх сорок 12-24 місяці, та якщо ви не помітили ніяких кольорових змін чи підозрілих плям, то цей продукт може слугувати набагато довше.

А ось з рідкими продуктами складніше, тональна основа, після відкриття прослужить вам 12-18 місяців (в кращому разі), більш відповідально треба віднестися до туші та підводки для очей, їх треба змінювати кожні шість місяців.

Викиньте продукти які закінчилися

Блиск для губ який не можливо вже дістати, навіть коли зняв обмежувач😁, олівець в два сантиметри, розбиті тіні, туш на яку треба спершу плюнути (сподіваюсь це залишилося тільки в згадках про СССР). Без жалісних подихів все викидаємо і не сумуємо.

Подаруйте те що не використовуєте

Подивіться на продукти і чесно зізнайтеся що: цими румʼянами я не користуюся, ці блискітки я купила під впливом новорічного настрою, цей колір помади мені не пасує. Не відкладайте знову «про запас», віддайте краще подрузі, сестрі, племінниці.

Собі звільните місце під нові покупки, їм зробите приємно.

Почистити кісточки

Давайте будемо чесними, їх завжди лінь мити після використання, тому візьміть собі хочаб один день в тиждень (краще два) наприклад середа і неділя, знайте що в ці дні у вас спа для кісточок. Використовуйте делікатне мило або шапнунь, старайтеся щоб вода потрапляла тільки на ворс і сушіть в горизонтальному положенні.

Можливо пора замінити косметичку?

Якщо ви давно цього не робили то прийшов момент, адже зараз скільки варіантів з відсіками для кісточок і різних маленьких речей. А в кого розширений арсенал придивіться до різного виду бьюті- боксів.

Чогось не вистачає

Провівши ревізію ви можете тепер зрозуміти, що вам чогось бракує або ви давно хотіли купити. Саме час зібратися на шопінг і як у випадку з гардеробом звертайте увагу на базову та якісну косметику.

Сяйте і будьте щасливі💫