Спонжі для вмивання та демакіяжу + відео

Вже кілька років як серед моїх косметичних аксесуарів знайшли місце спонжі з мікрофібри. З ними можна не тільки вмивати обличчя, а й знімати макіяж.

Характеристики спонжів освітлювала тут: https://club.makeup.com.ua/post/11887/

Варіантів забарвлень, форм та комплектів – неміряна кількість. Можна вибрати індивідуально під себе. На цей раз обрала 2 спонжі круглої форми від Maange: ніжно-рожевий та фіолетовий.

Догляд простий, як за будь-яким рушником з мікрофібри (тобто температура води до 90°, ніяких відбілювачів та кондиціонерів для води). На бірці-петельці зазвичай є позначення щодо догляду.

Використовувати можна як губку з гелем для вмивання або бо без нього. Достатньо зволожити спонж водою.і ніжними рухами очистити обличчя.

Чи може спонж замінити засоби для демакіяжу?

- Цілком, якщо йдеться про легкий макіяж без дуже стійких текстур.

На відео : свотчі різних продуктів: тіні, тональний, олівець-кайал, підводка, хайлайтер, туш, помади, скульптор. Дала текстурам побільше часу закріпитися, а після вологим спонжем без доп.засобів пройшлася по них. Спонж швидко впорався з усім, крім водостійкої підводки та кремового скульптора.

Зі стійкими і пігментованими текстурами теж показує себе непогано, але щоб прибрати їх повністю потрібно більше часу. Що цікаво: тертя не викликає почервоніння.

Такий спосіб очищення шкіри обличчя мені дуже подобається. Не потрібно постійно використовувати засоби для демакіяжу (які не завжди добре позначаються на чутливій шкірі). Крім того, багаторазові спонжі екологічніше використовувати. Їхня поверхня ніжніша, ніж у ватних дисків. А служить один спонж до 200 застосувань.

_________

Maange Makeup Remover Clean Sponge