Косметична статистика

Дякую за участь в грі з попереднього Looks та відповіді :) (https://club.makeup.com.ua/looks/40453/)

Я була здивована тим, що за результатами опитування в США 70% жінок користуються косметикою, в якої вийшов термін придатності, чим і захотіла поділитись з вами, більш того виробники в США не зобов’язані позначати кінцевий термін придатності на упакуванні, його позначають задля того, щоб відповідати вимогам до етикетки в інших країнах.

Спробувала перевірити ваші припущення :) Я шукала статистичні дані щодо США, тому що їх більше ніж для України.

Припущення saybeautyk: 70% користуються агресивними сульфатними засобами для вмивання.

Такої статистики я не знайшла, але на американському сайті знайшла наступне:

“Опитування, в якому взяли участь 1000 дорослих чоловіків і жінок у США, виявило далеко не ідеальні звички в очищенні шкіри обличчя:
60% споживачів повідомляють, що не мають достатньої інформації про правильні методи очищення шкіри.
52% споживачів (66% чоловіків і майже 40% жінок) використовують для очищення обличчя засіб для ванни/душу або мило для рук, тоді як більше третини використовують лише воду.
Більше половини (54%) чоловіків і жінок зізнаються, що часто пропускають вмивання перед сном.
43% людей із сухою шкірою використовують для вмивання мило для рук або тіла, тоді як 55% лише воду.
Майже 50% людей з жирною шкірою використовують для вмивання мило для рук або тіла, а третина лише воду.

Результати також показали, що респонденти не розуміють, що входить до складу засобів для вмивання обличчя.
65% не мають уявлення про те, на які інгредієнти слід звертати увагу при покупці засобу для вмивання, а 63% не розуміють призначення цих інгредієнтів”.

Припущення Alina_Demchenko: 70% жінок користуються класичною формою гелю для душа, а не пінками та іншими цікавими продуктами.

Статистики з цього питання я не знайшла, але я погоджуюсь з Аліною, що гель для душу більш популярний ніж олійки та пінки для душу. Згідно з дослідженням Nielsen Data 35% американок користуються кусковим милом у душі.

Припущення Julianna Vini: 70% жінок мають червону помаду

“Опитування YouGov показало, що більшість жінок у Сполучених Штатах наносять макіяж принаймні в деяких випадках, у тому числі 38% заявили, що роблять це принаймні кілька разів на тиждень або щодня. Лише чверть (26%) стверджують, що ніколи не користуються косметикою. Частота нанесення макіяжу залежить від віку: молодші жінки рідше, ніж старші, наносять макіяж на регулярній основі. Освіта також відіграє певну роль: жінки без вищої освіти частіше, ніж ті, хто навчався в коледжі, стверджують, що ніколи не користуються макіяжем.
46% жінок кажуть, що використовують туш для вій. Майже стільки ж (43%) кажуть, що регулярно користуються помадою або блиском для губ. Приблизно кожна третя стверджує, що регулярно користується тональним кремом (35%), підводкою для очей (32%), тінями (31%) або рум'янами (30%).
Скільки часу жінки, які користуються косметикою, витрачають на її нанесення?Більшість жінок (73%), які користуються косметикою, кажуть, що зазвичай витрачають на її нанесення 20 хвилин або менше, в тому числі 45% менше 10 хвилин.
Третина жінок (35%) стверджують, що суспільні очікування впливають на їхнє рішення наносити макіяж дуже сильно або достатньо сильно. Жінки віком до 45 років приблизно вдвічі частіше, ніж старші, стверджують, що на їхній вибір макіяжу принаймні певною мірою впливають соціальні очікування (44% проти 24%).
Чому жінки користуються макіяжем? Коли респондентів попросили вибрати всі причини зі списку, найбільша частка (49%) відповіли, що роблять макіяж для підвищення впевненості в собі, а 45% для особливих випадків. Близько третини кажуть, що використовують макіяж, щоб підкреслити певні риси обличчя (34%), і майже стільки ж, що щоб замаскувати недоліки (30%). Жінки 45 років і старші набагато частіше, ніж молодші, кажуть, що користуються косметикою, щоб приховати ознаки старіння (36% проти 12%). З іншого боку, молоді жінки частіше, ніж старші, називають причиною використання макіяжу самовираження (34% проти 16%)”.

Припущення Yana__matviets: 70% жінок використовують крем для обличчя

“Компанія Drive Research опитала понад 1 000 жінок з усього світу:
3 з 4 респондентів (74%) мають ранкову та вечірню процедуру догляду за шкірою.
16% жінок натерли б обличчя власною кров'ю, якби це допомогло уникнути ін'єкцій ботоксу.
66% жінок сказали б молодій собі, щоб вони раніше почали доглядати за шкірою.
В середньому жінки випробовують засіб для догляду за шкірою протягом майже 3 місяців, щоб побачити, чи він працює.

Серед найпопулярніших засобів для догляду за шкірою серед жінок зволожуючі креми (93%), засоби для вмивання (85%), сонцезахисні креми (83%) та бальзами для губ (80%). Також більше половини користуються кремами для шкіри навколо очей (65%), сироватками (57%), пілінгами (55%) і тоніком (52%). У той час як маски для обличчя (49%), олії для обличчя (38%) та спеціальні засоби (33%) використовувалися рідше, ніж інші засоби догляду за шкірою”.

Ці дані дещо розходяться з даними першого опитування в США, в якому опитували і жінок, і чоловіків, тому що в цьому опитуванні вибірка складалась з жінок віком старше 35 років, котрі мають сильний інтерес до догляду та достатній дохід для покупки різноманітної косметики. Все ж, я думаю, Яна права і крем для обличчя це найбільш популярний косметичний продукт.

Припущення @Людмила: 70% жінок використовують косметику, яка їм не підходить :)

Дослідження від Drive Research зачіпає й це питання:

“Більше половини респондентів турбуються щодо неефективності (62%) або алергічних реакцій (55%) при використанні нового засобу догляду за шкірою. Майже 9 з 10 жінок (87%) мають певний рівень занепокоєння при використанні нових засобів догляду за шкірою. Окрім неефективних результатів та алергічних реакцій, серед інших проблем, які викликають занепокоєння, загострення проблем зі шкірою (19%) та інфекції (14%)

Згідно з опитуванням, 9 з 10 (90%) жінок відчувають певний рівень розчарування у пошуку засобів по догляду за шкірою, які дійсно їм підходять. Крім того, понад кожна третя жінка (36%) повідомляє про серйозне розчарування, оцінюючи його на 4 або 5 балів за 5-бальною шкалою розчарування”.

Ще трохи статистики :)

“Згідно з нещодавнім опитуванням американського косметичного магазину, в якому взяли участь 3000 жінок віком 16-75 років, жінки витрачають сотні тисяч доларів протягом свого життя, використовуючи в середньому косметики та засобів догляду за шкірою на 8 доларів щодня. Це становить близько 250 доларів на місяць — достатньо, щоб купити будинок, якщо рахувати за все життя, оскільки середньостатистична жінка в США витрачає 200 000 - 300 000 доларів на засоби для догляду за обличчям за все своє життя”.