Спа процедури у себе вдома...


Готуй теплі шкарпетки влітку, а купальник взимку. Сухий масаж, як спосіб подолати целюліт до наступного літа

Антицелюлітний масаж сухою щіткою покращує циркуляцію крові, оновлює та відновлює пошкоджені ділянки, прибирає відмерлі часточки шкіри (як скраб) й навіть мінімізує прояв апельсинової шкірки. Це ефективна процедура для якої необов’язково відвідувати СПА-салон. Правильно підібравши щітку та знаючи основні техніки масажу, ви можете регулярно проводити самостійно вдома.

Жирові відкладення не зникнуть від массажу як не три (хоча це теж розхід калорій). Для боротьби з зайвими кіло необхідний комплексний підхід: харчування, тренування, сон, режим дня. Але для зменшення проявів целюліту (що з'являється не тільки від зайвих сантиметрів в талії) та невеликих розтяжок сухий масаж особливо в комплексі з антицелюлітною олією допоможе.

Переваги сухого масажу:

💚 не вимагає спеціальних знань та навичок; просто круговими рухами знизу вверх чух-чух і все...
💚 надає легкий пілінг, завдяки цьому шкіра стає набагато м'якшою, поліпшується регенерація клітин, колір стає рівним і здоровим, зменшується ризик вростання волосся;
💜 покращує контури тіла;
💜 знімає набряки, сприяє налагодженню лімфотоку;
зменшує прояви целюліту;
💚 підсилює ефект від подальших етапів догляду за тілом, за рахунок покращення кровообігу;
💜 бюджетний; купуєш щітку один раз і користуєшся нею кілька місяців. (а я навіть коли ручку зламала не викинула).


Сухий масаж можна робити самостійно в домашніх умовах. Процес займе не більше 10-15 хвилин (почати краже з 5 і поступово збільшувати інтенсивність), потрібно тільки щітка та олія чи лосьон, щоб зволожити та заспокоїти шкіру після процедури. Я наношу антициюлітну олію (іноді під харчову плівку) або лосьон.
Перед тим як перейти до драйбрашінгу (модне словечко), переконайтеся, що у вас немає протипоказань до процедури. Якщо сумніваєтеся, проконсультуйтеся з дерматологом і сімейним лікарем, особливо якщо у вас чутлива шкіра чи проблеми з судинами.

Протипоказання:

⭐ушкодження шкіри: порізи, ранки, синці;
⭐запальні захворювання і висипання;
⭐дерматит, псоріаз, варикоз;
⭐велика кількість родимок, папілом;
⭐підвищена температура тіла;
⭐гостра стадія інфекційних захворювань.


Головне правило сухого масажу - відсутність дискомфорту! Якщо після сухого масажу тіло палає вогнем, а ви як варений рак необхідно переглянути можливі помилки:
💜 занадто жорстка щітка;
💜 ви перестаралися й сильно натискали на щітку в процесі масажу.
💜 вирішили за один раз стерти весь цилюль і терли годину (якось я об'єднала пункти 2 та 3 і це під гаряче обгортування - не пеклО, а пЕкло);
💜 не зволожили шкіру після.

Після правильного масажу шкіра повинна розігрітися та злегка зарум’яниться (не до хрусткої скоринки). Тож не намагайтеся прискорити результат, сильніше давлячи або довше розтираючи шкіру.

Що маю в арсеналі я:
💚 Двостороння щітка
Щітка має (колись мала) довгу дерев'яну ручку, масажні дерев'яні зубчики (дуже приемні на дотик) та натуральний ворс. Делікатно і дбайливо масажує шкіру.

💚 Кокосова щітка
Жорска, щільна, добре відлущує, після шкіра наче відполірована пілінгом. Купувала не тут.

💚 Щітка з каталогу...
Найм'якіша з усіх, підходить для душу, масажер на звороті не дуже зручний. Іноді граюсь в ванній.