Моя історія боротьби за здорові груди

Коли мені було 17 років вперше я відчула що в моїй лівій молочній залозі є ущільнення, як маленька кулька, я сказала про це мамі, бо мені здавалось що так не повинно бути, на що мама мені відповіла що це просто молочна залоза і це нормально.

І так я жила ще 3 роки періодично перепитуючи маму чи це точно нормально. Коли мені виповнилось 20 мамі вже теж ця кулька почала здаватись підозрілою і вона записала мене на прийом до хірурга. Пам‘ятаю що йшла я на прийом без страху, бо думала що він скаже: «так все окей можеш не хвилюватись і йти додому», але він сказав інше, сказав що це пухлина, скоріш за все доброякісна, але треба оперативне втручання. Після цього мене відправили на узі, пам‘ятаю що я лежала і плакала, було дуже страшно. Ще мені великим шприцем взяли матеріал на аналіз, щоб точно впевнитись, що це не онкологія, було дуже боляче.

Після всіх досліджень, мені підтвердили що це доброякісна фіброаденома, вона не переростає в онко, але може перерости в саркому яка є злоякісною. Було 2 шляхи вирішення проблеми. Перше приймати рік ліки і сподіватись на те що пухлина зникне (але скоріш за все ні) і друге - операція. Я обрала операцію, не хотіла рік жити в страху і сподіваннях і потім все одно лягти під ніж хірурга.

Операцію назначили через місяць. Перед операцією нас сиділо 4 в черзі, я була наймолодша і остання. Операція відбувалась під місцевим наркозом і було зовсім не боляче, але звістно дуже страшно. Потім було відновлення, тривало воно десь місяць.

Після цього пройшло вже 7 років, і тепер при найменшій підозрі, що щось не так я йду до мамолога. Зараз слава богу все добре, нещодавно я завершила грудне вигодовування своєї донечки. Так на моїх грудях назавжди залишився шрам як нагадування про цей епізод мого життя і як застереження завжди йти до лікаря коли тобі здається, що щось не так.

Тепер я люблю свої груди будь-якими, мене не лякають вікові зміни, головне, щоб вони були здоровими.

P.S. Любі дівчата я розумію що ми часто нехтуємо здоров‘ям, але робіть хоча б вдома періодично пальпацію грудей, в інтернеті є багато інструкцій з того як це робити правильно і при найменших сумнівах йдіть до лікаря, нехай це буде краще хибна тривога❤️