#proudofmyboobsmakeupclub

Я зростала в часи, коли цілком нормально було почути від близьких, що ти "пласка, як доска" або що в тебе нема грудей😨. Причому це ще квіточки насправді, бо й однокласниці могли весело жартувати про тебе і капусту, яку треба їсти, аби груди виросли. Додамо сюди ще топ-моделей, які дивились на тебе з осудом зі сторінок глянцевих журналів (а стандарти тоді були максимально неадекватні - при зрості 180 см ідеальні жінки важили не більше 50 кг, при цьому мали бюст 3-4 розміру - от я досі не уявляю, звідки це взагалі взялося, якщо 90 % живих жінок так не виглядають). І я ніби якраз підходила під параметри високої та худої моделі, але ось з першими 90 явно не склалося🙃.

Саме цікаве, що ніколи в житті не чула нічого поганого про свої форми від чоловіків - лише компліменти. А ось жінки... Добре, що з часом я зрозуміла, що не маю комплексів щодо своїх boobs, навпаки, мені все в них подобається. Невеликі? То й нехай - вони чудово пасують моїй статурі, вони пружні, гарно виглядають як в білизні, так і без (щоправда, останній варіант неодмінно привертає дуже багато уваги))). Мене бентежило саме прагнення оточуючих нав'язати оце відчуття неповноцінності, коли ти ніби й гарна, але "тобі б пару кіло скинути" або все клас, та от "якби ти очима пішла в маму". Думаю, це знайомо більшості дівчат.

Саме тому я вважаю, що найважливіше - це приймати себе та підтримувати інших жінок, адже це іноді рятує. Коли в мене був складний період в житті і я поскражилась подрузі, що виглядаю погано, ніби постарішала екстерном одразу на кілька років, вона сказала, що я виглядаю добре, зі мною все гаразд, просто я втомилась і пережила багато стресу. І знаєте, ці слова дуже допомогли в той момент, бо я відчула, що я не одна і все можна змінити на краще. Тому якщо у вашому оточенні є дівчина-підліток, яка комплексує через свої великі/мініатюрні форми, або можливо подруга, яка годувала дитину і переживає через зміну свого тіла, не кажучи вже про жінок після медичного втручання - підтримуйте їх, бо це надзвичайно цінно! Я впевнена, якби в нас було більш розвинене сестринство, якби жінки та їхні груди не стикались з такою кількістю жорсткої критики та непроханих порад, то відсоток пластичних операцій задля краси був би в рази меншим.

Ще одна річ, яка може допомогти в прийнятті себе - це гарно підібрана білизна. Для мене це була одна з причин для переживань, бо коли ти приходиш в магазин, а там все пошите або на більші бубси, або має якісь подушки безпеки у вигляді пушапу - то почуваєшся кепсько. Мене врятував наш бренд Jasmine, у відділ якого я прийшла на межі відчаю і ... буквально за 20 хвилин знайшла ідеальну модель, що сіла на мене!) Тому це не ви "якісь не такі", це непідходящі лекала або розмір. До речі, про розмір: наступного разу візьміть до примірочної не тільки свій звичний (наприклад, 75В), а і два суміжні - 70C та 80А. Може виявитись, що якийсь з них набагато зручніший, а якщо в поясі 70С буде малуватий, то можна скористатись екстендером, це дуже виручає🤗.

Великі, маленькі, асиметричні (якщо що, то люди всі несиметричні, кажу вам як художник), - будь-які груди прекрасні, бо це символ життя, жіночності та здоров'я. Любіть себе, балуйте гарною та зручною білизною, не забувайте про чекапи та здорове харчування (про добавки та корисні продукті для жіночого здоров'я я писала минулого року до дня обізнаності про хвороби МЗ: https://club.makeup.com.ua/post/20990/).

Головне це шукати гармонію, прислухатись до себе і пам'ятати, що ваша унікальність це щось особливе і надзвичайно прекрасне❤️.