Julia

Matrix серія Total Results Instacure

Matrix серія Total Results Instacure

Саме так я подумала, заглянувши в подарунковий бокс від MakeUp, та побачивши, що ця серія для ламкого, пошкодженого, пористого волосся – що нічого з цього не можна віднести до мене.

Я не знаю як багато людей прочитають все, що я тут написала, адже тексту буде багато, але недостатньо зробити адекватні висновки про засоби для волосся, не знаючи початкової картини. Також обов’язково будуть фото, для тих, хто не любить читати, а любить гортати картинки, бо, наприклад, коли я читаю відгуки без фото результатів мені завжди хочеться запитати: "ДЕ ПРУФИ, БІЛЛІ? НАМ ПОТРІБНІ ПРУФИ!"

Моє волосся – здорове, в нормальному стані, пряме, не ламке, низько пористе, тому кучері на мені довго не тримаються, тонке, тож маю постійно сплутані кінці, фарбоване хною понад десять років (ні, хна не робить із кожного волосся солому, я вам покажу). Шкіра голови нормальна, не чуттєва, не схильна до свербіння та лупи, а тому достатньо мити раз на три дні. Об’єм волосся середній – в обхваті хвоста 8 см. Фарбую волосся 1 раз на 2 місяці, стрижка кінців 1 раз на рік (так, цього може бути достатньо, не всім потрібна стрижка кожні 2 місяці). Останнє фарбування 18 травня, остання стрижка 26 травня.

  • 3 різні шампуні, 2 звичайні + 1 ШГО (ні, волосся не здатне ні до чого звикнути, не потрібно змінювати будь-який засіб з догляду, якщо він вам підходить, просто іноді душа потребує експериментів, тож купую щось нове)
  • 2 бальзами
  • 3 маски (направлена тільки на зволоження, тільки на живлення, та комплексна)
  • 1 спрей що полегшує розчісування
  • 1 незмивний кондиціонер
  • 2 незмивні засоби для кінців волосся із силіконами
  • 1 термозахист
  • 3 щітки для волосся
  • 1 масажер для голови

Укладки роблю декілька разів на рік з надією, що саме зараз локони не покинуть мене через пару годин, але марно, тож не використовую стайлінгові засоби на постійній основі.

Перша карусель – при митті було використана серія Alfaparf Semi Di Lino Moisture (шампунь +маска + незмивний бальзам на все волосся + Beaver Professional Nourish Marula Silky Hair Oil на кінці).

У всіх каруселях волосся було вимите зранку, висушене без використання фена, фото зроблено о п’ятій-шостій вечора. Фото як на сонці, так і в тіні.

А тепер сам відгук. Сподіваюся, що хтось дожив до цього моменту.

Призначення – проти ламкості волосся

В складі присутні ПАР та достатньо багато речовин, направлених на зволоження волосся

Текстура – гель молочного кольору

Аромат парфумерний, не ярко виражений, з ніг не збиває, на волоссі не залишається

Використання – спінюю в руках шампунь і саме піну переношу на шкіру голови. Піноутворення середнє. Одного намилення мені однозначно не вистачає. Після першого я ВЗАГАЛІ не відчула, що мила чимось голову. Друге намилення вирішує ситуацію, але я вже розумію, що це важка артилерія для мого волосся.

Розхід – середній, це не економічний шампунь з гарним піноутворенням, але і не такий що його треба літрами лити на себе.

Результат – мені складно відокремити дію одного лише шампуню, бо так я вже давно не мию волосся, без додаткового догляду, але мені однозначно не вистачає відчуття чистоти (і ні, я не про те саме «домити до скрипу» – не треба так робити, це не корисно), не вистачає об’єму у коренів, волосся не прибите, та я знаю, що може бути краще, та що саме неприємне - посилене випадіння волосся в процесі миття. Не таке сильне, щоб забити тривогу, але достатнє, щоб помітити різницю між моїм звичайним шампунем та Matrix. Особливо мене здивувало, що вже на наступний день я побачила несвіжі корені та зрозуміла, що мені потрібно знову мити голову, а я нагадую, що звичайно мию раз на три дні. Але є і плюси – не плутає волосся та не призводить до свербіння та лупи (такого в мене не разу не було в житті), але погодьтеся, що цього не достатньо, щоб змиритися з мінусами.

Призначення: відновлення, від посічення волосся, зміцнення, розгладження

В складі присутні ПАР та речовини, направлених на зволоження волосся

Текстура – густий однорідний крем молочного кольору

Аромат м’який, парфумерний

Використання – стандартне, наношу на вологе, але не мокре волосся (для цього можна просто його відтиснути руками, або промокнути рушником)відступаючи від коренів десь до 10 см (взагалі це не залізобетонне правило, головне, щоб кондиціонер не попадав на шкіру голови), та розподіляю по полотну щіткою, щоб кондиціонер дістався кожній волосині, далі скручую гульку, та тримаю близько 5 хвилин (більше не треба, бо один раз я тримала 15 хвилин і це було максимальне переживлення). Наноситься засіб легко і швидко, миттєво розплутуючи волосся після миття шампунем. Змивається без проблем, відчутної плівки на волоссі не залишається.

Розхід – вніслідок того, що засіб доволі густий як для кондиціонера, то потрібно його зовсім небагато.

Результат – знаєте, а мені, навіть, сподобався. Волосся зволожене, м’яке, не сплутане, легко розчісується, кінці не пересушені, немає пухнастості по всій довжині волосся. Присутній помітний блиск. Я нічого не можу сказати чи електризується волосся, бо влітку не маю такої проблеми. І все це зберігається до наступного миття. Загалом для мого непористого і здорового волосся по ефективності більш нагадує маску, аніж кондиціонер. Та чи це важливо, кондиціонер чи маска, коли результат задовольняє.

Призначення - від посічення волосся, зволоження, пом'якшення, розгладження

В складі присутні ПАР та речовини, направлених на зволоження волосся

Текстура – густий неоднорідний крем рожевого кольору

Аромат м’який, парфумерний

Використання аналогічне кондиціонеру, але як і будь-яку іншу маску я прогріла феном, потім під рушник та тримала 15 хвилин

Розхід – економічний, бо знову ж – густа текстура, що гарно лягає на волосся

Результат – от тут я остаточно розумію, що ця лінійка все ж не для мого волосся. Після змивання волосся я отримала переживлення всього полотна. При розчісуванні кінці плуталися, волосся стало більш жорстким ніж зазвичай, з’явилася пухнастість та кудись зник блиск. Кінці волосся були колючими, а не м’якими як зазвичай, неприємно хрустіли та намагалися збитися в пасма, це добре видно на фото. Загалом це не був суцільний жах, ніяких жирних бурульок у мене не з’явилося, бо для того, що зіпсувати нормальне здорове волосся недостатньо один раз нанести невідповідну маску, проте якщо при таких умовах користуватися лише однією серією для пошкодженого волосся, то с часом буде біда.

Ця серія не для здорового волосся, але виробник нам нічого такого і не обіцяв. Хоча кондиціонер мені сподобався. Я би хотіла вам сказати, що так – ця серія буде до вподоби жінкам з пошкодженим волоссям, але я не знаю, бо в мене ніколи таких не було та я не знаю як доглядати та що потрібно такому волоссю.

P. S. Я коли готувала цей пост, то бачила відгуки, що начебто шампунь/кондиціонер/маска підходить для ВСІХ. НІ! Ніколи такого не буде, щоб один засіб міг підходити всім, бо всі ми різні, та волосся різне, живимо в різних умовах (місто чи село), та користуємося водою різною жорсткістю, хтось користується стайлінгом, хтось ні. Варіацій може бути дуже багато. Тож, нажаль, вибір відповідного засобу може тривати роками, хоча комусь щастить з першого разу.

І якщо ви бачите в огляді жінку, з шевелюрою як з глянцю, не треба бігти за таким же доглядом як у неї, особливо якщо не бачили фото до. Лише метод спроб і помилок. Тож дякую виробникам, в яких є пробники, чи як мінімум мініатюри. І дякую команді MakeUp, яка також надає багатьом жінкам шанс спробувати щось нове, та знайти якусь перлину серед океану косметичних засобів.