Lytvynenko

Комплекс з шовком від CHI не для в’юнкого волосся?

Комплекс з шовком від CHI не для в’юнкого волосся?

Люблю пробувати різноманітні олійки та шовк для волосся, багато бачила відгуків на CHI та вирішила спробувати, взяла мініатюрку.

Виробник зазначає, що даний засіб підійде для щоденного застосування, допомагаючи надати нормальному, схильному до сухості та пошкодженому хімічними процедурами волоссю виняткової слухняності, сили та гладкості.

Загалом, нам обіцяють, що, ми отримаємо більш слухняне та піддатливе волосся, доглянутий вигляд, розкішну м'якість, гладкість і чудовий блиск.

Маю в'юнке волосся, яке майже ніколи не сушу феном, мию та укладаю кучерявим методом (жамкаю). Люблю підкреслювати та формувати гарний локон, але з цим засобом нічого не вийшло 🥴

Після миття волосся з використанням кондиціонера, нанесла на одну частину волосся засіб від СНІ, на відео можете побачити, шо з того боку волосся дещо вирівнялося. Відмінності у блиску я не бачу, можливо є незначна. Ну і волосся із засобом дійсно більш м'яке та легке.

Можливо, даний засіб чудово розкрився би під час теплової укладки, як нам зазначають у способі використання. Проте, усі подібні олійки наносила саме так, на злегка вологе волосся, жамкаючи, та кучері добре виглядали.

Нікого не здивує, думаю, що серед компонентів є силікони, які і надають волоссю блискучий та гладенький вигляд.

Але сприводу Циклотетрасилоксану є у мене сумніви.

Дослідження, проведене в Канаді в 2008 році, викликало занепокоєння щодо циклотетрасилоксану (також званого D4) та його спорідненої хімічної речовини «циклопентасилоксану» (також званого D5). Згідно з Робочою групою з охорони навколишнього середовища (EWG), уряд Канади оголосив ці дві хімічні речовини потенційно токсичними приблизно в січні 2009 року. Відповідно до Міністерства охорони навколишнього середовища Канади, D4 і D5 є токсичними, стійкими та мають потенціал до біоакумуляції у водних організмах. Європейський Союз також класифікує D4 як руйнівник ендокринної (гормональної) системи на підставі доказів того, що він втручається в роботу гормонів людини та може погіршити фертильність людини.

Іншими словами, один контакт із хімічною речовиною може не зашкодити вам, але теоретично, як нам вказуює виробник, ми щодня використовуємо цей інгредієнт у своєму волоссі і поки що не знаємо, що за вплив це має для нашого здоров’я.

Густа рідина - безбарвна густа олія, що має приємний легкий аромат. Аромат досягається декількома речовинами для парфумування, одна з них - БУТИЛ ФЕНІЛ МЕТИЛПРОПІОНАЛЬ. Так як вона є речовиною, здатною викликати алергічні реакції.

З 1 березня 2022 року її більше не можна використовувати в косметичних продуктах, що продаються в Європейському Союзі. І це теж дає замислитись, чи варто використовувати у щоденному форматі такі засоби.

Що необхідно зробити, аби укладка вийшла?

Користувались би цим засобом регулярно, зважаючи на такі сумнівні компоненти у складі?