KsuLv

Коли випадіння волосся стає проблемою…

Коли випадіння волосся стає проблемою…

Хай, гьорлс! 🤗

Постійні стреси, багато роботи, недосипання і страшенний волосепад - мої супутники протягом останніх 1,5 роки. Проблему випадіння волосся до останнього ігнорувала «ну, у всіх же випадає? і що з того?» доки не помітила алопецію на скронях. Паніка! Як так? Це було поштовхом до мого походу до трихолога (зазвичай скептично ставилась до такого роду лікарів). Лікар зробила трихоскопію, назначила купу аналізів:

✔️ Вітамін Д;

✔️ Феритин;

✔️ Аналіз показників функціонування щитовидної залози, статеві гормони, контроль функціонування гіпоталамо-гіпофізарно-надниркових гормонів.

❗️Порушення у цих аналізах найчастіше є супутником випадіння волосся.

Дочекавшись результатів, я була вражена! У мене була недостатність вітаміну Д, всі інші аналізи (на щастя) були в нормі.

Отож, про вітамін Д. Вітамін Д виконує багато важливих функцій в організмі людини. Однією з них є регуляція кальцій-фосфорного балансу. Вітамін D синтезується в шкірі з холестерину під дією сонячного світла, а отже, недостатнє перебування на сонці може бути однією з причин дефіциту. Екзогенними джерелами надходження є риба та молочні продукти, однак отримати достатню дозу лише завдяки харчуванню неймовірно складно. Рекомендована добова норма вживання вітаміну D становить 400-800 МО, хоча багато експертів вважають, що насправді цифри мають бути ще вищими. Основними симптомами дефіциту вітаміну D є:

✅ часті інфекції;

✅ швидка втомлюваність;

✅ біль в спині та кістках;

✅ знижений настрій/депресія;

✅ порушення загоєння ран;

✅ втрата волосся;

✅ біль у м’язах.

Більшість з цих симптомів були присутніми у мене.

Оцінивши результати, лікар призначила прийом вітаміну Д, оскільки звичайних прогулянок на сонці буде недостатньо для корекції недостатності. На фармацевтичному ринку (особливо після пандемії) наявний широкий асортимент вітаміну Д, але трихолог порадила саме Now Foods Vitamin D-3, оскільки з її слів дані вітаміни найкраще піднімають рівень вітаміну (з її досвіду).

З ціллю безпеки не буду вказувати частоту прийому (це визначає лікар індивідуально, в залежності від вихідного рівня вітаміну). Скажу лише, що корекція недостатністі - справа часу, яку за 2 неділі не вирішиш, однозначно. Тому я набралась терпіння і почала приймати капсули.

❗️Обовʼязково у першій половині дня (так він краще засвоюється) під час їжі (адже це жиророзчинний вітамін).

Лікування моє тривало 3 місяці, паралельно після миття голови втирала спрей для росту волосся (який придбала у трихолога, яка має власне виробництво косметики для волосся). Зменшення випадіння волосся відмітила аж через 2 місяці, тоді ж поступово покращився настрій і зменшилась втома. Після контролю рівню вітаміну Д (через 3 міс після прийому) я була вражена! Капсули реально працюють і я повністю привела його рівень до норми (Фото аналізів додаю).

Отож, дівчат, хочу вас закликати, проблему випадіння не потрібно ігнорувати (як це робила я), потрібно шукати причину і лікувати її.

Дякую за увагу!

Коли випадіння волосся стає проблемою…