Mila Masiukova

Епіляція... Мій шлях до гладкої шкіри

Епіляція... Мій шлях до гладкої шкіри

Я та людина, яка спробувала всі методи епіляції на собі і можу точно виділити переваги та недоліки кожного з них. Щоб Вас зацікавити - в зоні під пахвами в мене більше не росте волосся взагалі і це, мабуть, найкраще, що може бути :)

Але, почнемо по порядку..

Запарюйте чайок, буде багато букв...:)

Вважаю ці методи епіляції вже застарілими, дуже травмуючими та болючими. Воскову епіляцію я робила починаючи з 18 років, потім перейшла на шугаринг. Шугаринг все ж переносити було легше. Але зараз я б не терпіла ні це ні інше. Це ж такий біль, досі важко згадувати, а робила я це все десь з 5 років :)

Переваги та недоліки:

+ гладка шкіра після епіляції, поки не почнуть відростати волоски;

- потрібно відрощувати довжину волосся;

- БОЛЯЧЕ;

- кожен місяць потрібно налаштовувати себе на процедуру;

- страждає шкіра.

Можливо це має зміст для видалення волосся на руках, але не в зоні бікіні точно.

Якийсь час в мене був фотоепілятор Philips. Сама проста модель, на жаль фото не збереглось. Все закінчилось тим, що десь через рік він зламався і я здала його по гарантії в ремонт, ремонту він не підлягав (тому можна було обміняти на новий або повернути кошти). Доречі, я дуже задоволена сервісом Philips, тому частіше вибираю їх техніку.

Повернемось до фотоепілятора..

Ефект від нього був, але тільки поки користуєшся, по суті волосся пропадало "острівкми", а в інших місцях залишалось.

З плюсів:

  • майже не боляче
  • можна вибирати налаштування індивідуально
  • можна користуватись в будь який зручний час в себе вдома

Проте я була не сильно задоволена результатом, тим більше до покупки фотоепілятора я вже спробувала лазер...

Вперше я спробувала лазер десь в 22-23 роки і тоді зрозуміла що це просто ТОП (порівняно з шугарингом та воском). Щоб не лити багато води, розпишу плюси та мінуси (а нижче буде результат):

+ ефект дійсно є, волосків відростає з кожним разом менше;

+ з кожним разом час між процедурами скорочується;

+ немає негативного впливу на шкіру;

+ швидко;

+ терпимо, проте інколи буває боляче (якщо на лазері зовсім не боляче, то ефект буде гіршим).

- ціна (на хорошому відносно новому лазері процедура коштує досить дорого);

- не працює на світлому волоссі;

- не видалить волосся назавжди (багато чула від дівчат, що після вагітності велика частина з видаленого лазером волосся повертається, через дію гормонів).

За допомогою лазеру я позбулась близько 60% волосся під пахвами. Зараз я перейшла на електро, а на ногах вирішила робити лазер..

На цю процедуру я наважувалась довго. Зараз знайти майстра значно легше, ніж коли я вперше його шукала. Саме пошук професіонала сильно відтягнув мій старт в електроепіляції.

Саме смішне - на свою першу процедуру я була записана 24 лютого в Харкові. З зрозумілих причин я на неї не поїхала))

Тому десь через 3 місяці я все-таки закрила цей гештальт та вперше спробувала електро. З того моменту - це мій улюблений вид епіляції.

Пам'ятаєте, що після лазеру в мене залишалось близько 40% волосся в зоні під пахвами? - Я закінчила з ними за допомогою електроепіляції. На це в мене пішов десь рік не дуже регулярних процедур. Зараз вже більше 6 місяців як я забула про бриття цієї зони.

Тривалість процедури:

Електроепіляція - це довго. Що логічно, якщо уявити що в кожен волосок потрібно втикнути голкою та пустити електроімпульс.

На електро я записуюсь коли мені зручно. Я обираю для себе 2-2,5 години (ми встигаємо попрацювати над кількома зонами). Більше я не витримую, але є дівчатка які записуються і на 5 годин :)

Тривалість процедури залежить від густоти волосся та кваліфікації майстра. Більш детально про тривалість для конкретної зони може сказати тільки майтер, оцінивши ситуацію індивідуально.

Це боляче?

Це, на жаль, боляче (але віск і шугаринг значно гірше)). Для зони глибокого бікіні я використовую знеболюючий крем, який наношу під плівку за 1,5-2 години до процедури, купувала я його у свого майстра. Підозрюю, що це крем для знеболення перед татуажем. Всі інші зони я переношу без знеболення, бо результат того вартий.

Результат

Я вже писала вище про свій результат в зоні під пахвами, де більше немає волосся. Але в інших зонах, де я роблю епіляцію, результат теж чудовий. На деякий зонах в мене залишилось буквально по 3 волоска :)

Для мене єдиний мінус цієї процедури - її тривалість. Мало того що сама процедура триває довго, так і загалом в це потрібно вкласти багато часу.

Вартість електроепіляції вважаю цілком виправданою, в нас в місті вона від 6 до 13 грн за хв, залежно від зони та майстра.

Для себе я обрала комбінацію лазеру та електро, бо не впевнена що колись наважусь робити ноги за допомогою електроепіляції)

Між процедурами - бритва або крем для депіляції.

Надіюсь, що вам було цікаво, підписуйтесь, задавайте питання в коментарях або пишіть які методи епіляції обираєте ви...