Fraulein

Dr. Sante Ніжний Шовк: Крем-бальзам для рук

Dr. Sante Ніжний Шовк: Крем-бальзам для рук

Я завжди в пошуках класного крему для своєї шкіри рук. Цього разу вирішила взяти на пробу ось такий крем від вже знайомого виробника. Мені дуже подобається їх продукція для волосся, тож і крем цікаво було потестувати.

«SOS Відновлення»

.... або ні?

Хочу розповісти вам про дуже дивний крем для рук. Я такий зустрічаю вперше.

Справа в тому, що з ним мої руки не зволожуються, а тільки сохнуть! Як це можливо? Я і сама не курсі... але розповім про своїй досвід користування кремом.

Велика упаковка як для крему - аж 150 мл.

Упаковка зроблена зі щільного пластику, крем видавлюється звідти із зусиллям. Не зовсім легко це зробити однією рукою.

Запах мені сподобався. Він водночас і легкий косметичний і парфумований, мені віддалено нагадує аромат кремів від Нівеа.

Густа консистенція. Тримається горошинкою на шкірі, не розтікається. Розподіляється важкувато, треба добре так його розтирати. На шкірі починає трохи танути при довгому розподіленні.

Всотується не швидко, на шкірі ще довго залишається блискучою плівочкою. Є довготривале відчуття маски на руках. Тому наношу його лише на ніч.

Помітила, що він добре реагує на маленькі порізи та подряпини та допомагає їм швидше загоїтись.

В своєму складі містить пантенол, що має загоювальну, зволожуючу та розгладжувальну дії. А також до його складу входить алантоїн, що також має виражену дію на регенерацію клітин шкіри.

Я особливо ніколи не цікавилась складом косметичних засобів, не любила їх розбирати. Більше звертала увагу саме на дію.

Але тут мені стало цікаво більш глибше підійти до цієї теми.

І ось що мені вдалось дізнатись.

До його складу входить Butylphenyl Methylpropional - синтетична речовина, що може викликати алергічні реакції.

Цікаво також, що з березня 2022 року його не можна використовувати в косметичних продуктах, що продаються в ЄС. Наразі цей інгрідієнт включено до списку речовин, заборонених у косметичних продуктах! Бо він здатен бути репротоксином та викликати чутливість шкіри та алергічні реакції.

Ось такої...

Що також може насторожити:

Propylparaben та Butylparaben - консерванти, що ефективні проти грибків, проте парабени імітують естроген і можуть діяти як потенційні руйнівники гормональної системи.

Підводячи підсумки до всього вищезазначеного, я не можу радити цей крем вам І сама ним користуватись більше не буду. Мене взагалі не влаштовує те, що мої руки від крему сохнуть! Я ж то його купувала заради зовсім іншого ефекту.