Lytvynenko

Найкращі контактні лінзи та розчин для них

Найкращі контактні лінзи та розчин для них

Контактні лінзи Alcon Air Optix Plus HydraGlyde використовую не перший рік та писала про них раніше - https://club.makeup.com.ua/post/13472/

Вони для мене кращі 🤍 От не використовувала я за майже 9 років носіння лінз нічого більш комфортного для моїх очей.

І нещодавно впевнилася у цьому, коли забула контейнер з ними і довелося купувати перші ліпші на раз. Я не запамʼятала бренд і не можу знайти зараз, але повірте мені, тепер більше ціную свої Air Optix.

Аби не повторювати опис характеристик, який можна почитати за посиланням вище, я хочу тезисно розписати, чим вони вирізняються у позитивному плані.

Найкращі контактні лінзи та розчин для них
Найкращі контактні лінзи та розчин для них
  • Вироблені з матеріалу Lotraficon B (силікон-гідрогель), який вирізняються високою проникністю кисню та високим % вологозбереження, також менше схильні до відкладень бруду та бактерій.

  • Мають гнучкий режим носіння - з дозволу офтальмолога ці лінзи можна носити у безперервному режимі 6 днів, не знімаючи. Найдовше я не знімала їх 2 доби і це було досить комфортно. А пару лінз на нову необхідно змінювати щомісяця.

  • Мають кисневу проникність 138 Dk/t, що є досить високим показником пропускати кисень до очей через матеріал лінзи та їхню товщину. Так як рогівка не має кровоносних судин і залежить від проникнення кисню з повітря або з рідини, що оточує її, цей показник важливий. І на комфорт та запобігання синдрому сухого ока теж має значний вплив. Грубо кажучі, очі вільно дихають протягом дня.

  • Мають вологомісткість на рівні 33%, що означає здатність утримувати третину своєї ваги у вигляді вологи. Це важливо для забезпечення комфортного носіння, зменшуючи необхідність у частому використанні зволожувальних крапель.

  • Зроблені із застосуванням двох технологій зволоження — HydraGlyde і SmartShield technology. Контактні лінзи мають високу гідрофільність, тобто активно притягують і утримують воду (вище цей пункт зазначено). Їх поверхня залишається зволоженою до 16 годин поспіль.

Не так давно я мала думку, що всі рідини для очистки лінз виконують одну і ту саму функцію, з однаковою ефективністю.

Але потім спробувала Disop Hidro Health Citrat від іспанського бренду і забрала свої слова назад.

Це розчин для лінз із цитратом, що виглядає як прозора рідина без запаху.

І виконує функції очистки лінз, запобігання ускладнень здоровʼя очей, зберігає відповідний рівень зволоженості лінз, зменшує можливість подразнення або дискомфорту після встановлення лінз.

Пакування: пластикова пляшка круглої форми, обʼємом 360 мл, із зручним носиком, що не бризкає на всі сторони. Засіб запакований в коробку та містить ц комплекті контейнер.

Контейнер білого кольору, із позначками лівої та правої комірки (L, R) на поверхні кришки. Різьба надійна та міцна, кришки закручується без ризику пролити вміст у сумочку. Отвори глибокі та зручні.

Склад розчину на сайті вказаний не коректно ⚠️ Перелік складників дивіться на фото.

Отже, компоненти цього засобу виконують наступні функції:

  • Збереження стабільності розчину: Присутність буферних компонентів (тетраборат натрію, цитрат натрію) допомагає підтримувати стабільність pH розчину, що важливо для забезпечення ефективності засобу протягом тривалого часу.

  • Запобігання мікробному забрудненню: Присутність антимікробних компонентів (борна кислота, полігексаметилен бігуанід) допомагає запобігти росту мікроорганізмів у розчині та забезпечити безпеку для користувача.

  • Оптимальний осмотичний тиск: Хлорид натрію допомагає забезпечити правильний осмотичний тиск, що важливо для збереження структури та ефективності лінз.

  • В'язкість та однорідний розподіл речовин: Гідроксипропілметилцелюлоза та полоксамер відповідають за в'язкість розчину та однорідний розподіл активних речовин, що сприяє зручності та ефективності використання засобу.

Раджу спробувати Alcon Air Optix Plus HydraGlyde, якщо ви ще не знайшли адекватні контактні лінзи для щоденного носіння. Вони - скарб у світі для обділених хорошим зором, як я.

Майже весь день на очах не відчуваються, подразнень та почервоніння не викликають, пересушеність слизової не створюють. Я навіть не використовую ніякі краплі з ними, проте і не багато працюю за компʼютером протягом дня.

Розчин Disop Hidro Health Citrat однозначно теж вартує уваги! Він відмінно очищує поверхню лінзи, роблячи ритуал використання їх простішим. Це той випадок, коли щоразу вдягаєш лінзи, а вони як новенькі: мʼякі, зволожені та невідчутні; навіть, якщо переносила дозволений термін 🙊 Не робіть так, як я) Краще враховувати рекомендації щодо режиму носіння в 1 міс)