Майже ідеальний
Міст-тонік для обличчя Green Leaves від Feel Free
Три місяці тому я зустріла на MAKEUP Міст-тонік для обличчя Green Leaves від Feel Free. І так мені сподобався його склад з обіцянками зволоження та регенерації, що вирішила його придбати. Він міг би стати улюбленцем, міг би стати першим кроком до тривалої міцної дружби з брендом Feel Free…
Гадаю, що минуло достатньо часу, щоб сформувати враження та присвятити міст-тоніку допис.
ПАКУВАННЯ. Тонік міститься у скляній пляшечці об’ємом 100ml. Пляшечка оснащена гарненьким дерев’яним ковпачком (всередині є трошки пластику) та зручним розпилювачем. Дуже естетичне, стильне пакування, прикраса будь-якої ванної кімнати.
СКЛАД тоніку на сайті та на наліпці повністю збігається. Та от якщо зняти наліпку, то можна помітити, що у складі, нанесеному безпосередньо на пляшечку, відсутній Sodium Levulinate (сіль левулінової кислоти, натуральний консервант, дозволений концентрації нижче 5%). А на наліпці й на сторінці товару він є🤔
Але вирішила так: якщо Sodium Levulinate на пляшечці не написаний, то у складі його немає. Тож аналізувала склад без нього.
Внизу на зображенні зазначені інгредієнти з оцінкою “Допустимо” та “Середня безпека”.
Як бачите, до них з якихось незрозумілих причин потрапив сік алое. Можливо, через те, що може викликати алергічну реакцію?🤔
Парфум у складі з двома зірочками, а отже вироблений з використанням органічних інгредієнтів.
Трохи бентежить наявність спирту у складі, якому аналізатор поставив оцінку “Безпечно”. І хоч спирт знаходиться на останніх позиціях у складі, тобто має невисоку концентрацію, та все ж хотілося б без нього.
А загалом склад тоніку є дуже й дуже добрим: там і органічний сік алое, і гіалуронова кислота, і різні рослинні екстракти (конопельки, центелли азіатської, огірочку) і ще всяке корисне.
Як зазначено на пляшечці, у складі тоніку 98,87% інгредієнтів натурального походження, а з них 20,02% - одержано з органічного сільського господарства. Якість продукту підтверджено сертифікатом Cosmos Organic. Короче, гарний натуральний продукт за свої кошти. І склад - то не єдина перевага міст-тоніку Green Leaves!
НАНЕСЕННЯ. Тонік дуже зручно наносити. Тримаю пляшечку на відстані від обличчя і розпилюю. Розпилювач створює хмарку з найдрібнішими крапельками тоніку. Хмарка має приємний, ніжний, натуральний АРОМАТ, який відчувається тільки під час розпилювання тоніку.
ВІДЧУТТЯ. Тонік швидко всотується, трошки зволожує шкіру після вмивання, не залишає ані плівки, ані липкості - дуже комфортний.
Та є одне АЛЕ.
Знадобилося 3 місяці для прийняття того факту, що… цей тонік мені не підходить. Принаймі зараз. Я вже писала у відгуку про сироватку Azelac від SesDerma, що її комбінація з цим тоніком викликала почервоніння. Коли я звернула увагу, що в сироватці спирту більше, ніж азелаїнової кислоти, я вирішила більше не використовувати її. Але навіть після двох місяців без сироватки тонік все ще майже кожного разу викликає печіння й почервоніння шкіри обличчя. Гадаю, це трошки видно на фото.
Також я помітила, що аналогічна реакція виникає й на інші засоби, що містять у складі сік алое - Aloe Barbadensis Leaf Juice - зокрема зволожувальний гель для інтимних зон "Фемофіт" (так-так, я іноді наношу його на обличчя😄) і гліколева маска з гарбузом і медом від Andalou Naturals. Хоча раніше ці засоби гарно переносилися шкірою. Та й взагалі доглядова косметика раніше не викликала алергічної реакції. Навіть та, що має багато натуральних компонентів - потенційних алергенів - у складі.
Може це Azelac зі своїм не дуже добрим складом порушила захисний барʼєр шкіри, зробивши її більш чутливою. А може це просто збіг. Може, просто раптом виникла алергія на сік алое чи ще якісь компоненти.
І хоча почервоніння й печіння після тоніку проходять протягом 20 хвилин, та це не нормальна реакція, і так бути не повинно. Тож довелося припинити використання тоніку.
Та все ж тонік гарний. Бо має натуральний, багатий корисними рослинними компонентами склад. Бо зручно наноситься та комфортно відчувається на шкірі (якщо не викликає алергії😅). Бо має приємний аромат. Бо дуже гарно виглядає.
А я вже додала у свій догляд багато нових продуктів, які мені дуже подобаються і, сподіваюсь, гарно впливають на шкіру🥰
Дякую за увагу❤️
Коментарі (0)