Марія Bondar

Чи є спф у тональних засобах? Експеримент.

Чи є спф у тональних засобах? Експеримент.

Усім привіт! Я вирішилла продовжити експерименти з спф. І пам'ятаю що в першому пості, дівчата просили зробити тест - чи дійсно є спф захист у тональних засобах в яких зазначено спф. У мене таких тональних засобів не було, тому я пішла у найближчий магазин косметики для проводження експерименту.

Я обрала три тональних засоба з різними показниками спф. Обирала я навмання, де бачища що є напис спф - ті і наносила.

І ось в мене три претендента) Затестивши, я пішла перевіряти як працює спф на ультрафіолетовій спеціальній камері. І ось сюрприз - результати зовсім різні і не такі як я очікувала.

На фото видно, що є два кружечка а третього зовсім нема(( Перший кружечок - чорний. Це тональний крем від евелін. Цей крем на хімічних спф фільтрах, тому на камері він вииглядає чорним кружечком. Не сильно яскраве, але і спф там обіцяють лише 10 одиниць. Я вважаю не поганим результатом для цього тонального крему.

Білий кружечок - тональний бібі крем від мейбелін. Чому кружечок білий? Тому що так показуються в камері фізичні фільтри спф. Тому я можу з чіткістю сказати що цей крем на фізичних фільтрах. Він також гарно видний на шкірі. Але у фізичних фільтрах є мінус - якщо терти обличчя вони можуть осипатися, і їх часто треба оновлювати. Але в цьому тональному кремі спф є, і це дуже добре. Для фанаток фізичних фільтрів взагалі - ідеально.

І ось моє особисте розчарування - тональний від гош. Як так? Я сама собі не можу досі повірити, але на камері взагалі не видно, що в цьому тональному засобі є спф. Я дуже засмучена. Адже це. ще і найдорожчий з усіх претендентів варіант.

Я взагалі не кажу про якість, чи саму тональність основи будь якого з цих брендів. В мене не було змоги це перевірити. На руці вони усі гарні. А ось експеримент з ультрафіолетовою камерою довів, що не кожен тональний має спф, навіть якщо його вказує в осписі. І також тональні можуть мати відмінності по самомму типу спф у складі.

Сподіваюся дівчата вам ця інформація стане у нагоді, і ви зможете вибрати собі той тональний крем. який буде ідеальний саме для вас.

Чи є спф у тональних засобах? Експеримент.