Червоні відтінки в маси аб о #myperfecthaircolor
Спробувавши на волоссі вже дуже багато чого, я в команді вогняних дівчат!
Насправді від природи я русява, що можна побачити на фото. Причому мій натуральний колір волосся в сторону саме світлого. А в дитинстві я дуже сильно відрізнялася від всіх на фоні того, що навколо мене майже всі мали темний колір волосся. Проте моя душа завжди бажала змін, при чому казала я це відкрито. А моя мама постійно мені відповідала типу «навіщо псувати такий відтінок». Але я слухала, кивала, і думала, яким чином спробувати якийсь колір на волоссі. І ось де ми.
Плюсом мого натурального кольору було те, що на мені проявлялися будь-які варіанти тимчасового фарбування. Підлітки у 2013-2016 роках активно пробували тонуватися всім, що потрапить під руку, від пастелі до гофрованого паперу. І коли моя краща подруга з темним кольором волосся тільки могла очікувати на легенький відтінок, на мені все це проявлялося в майже повну силу. Саме тому свого часу на деяких частинах моїх локонів побували пастель, спеціальна крейда для волосся (читайте – та ж пастель, тільки в іншому форматі), акварель (яка на диво давала класний відтінок), розведена з водою зеленка та навіть той самий гофрований папір, який замочувався у окропі, куди потім і опускалося волосся. Але це були мікроексперименти, фарбувала я лише кінці передніх прядок, тих, які обрамляють лице. І фото цих експериментів у мене не лишилося. Але потім, після закінчення дев'ятого класу, мені дали добро на «офіційне фарбування» і прийшла вона…
Її величність Тоніка (гортай, тут багато фото!)
Так, я пройшла етап цієї штуки, при чому не абияк, а одразу з шоку для всіх, кому зустрічалася. З синього кольору 🌝. На той момент у мене було досить коротке волосся, це було каре, яке я активно ненавиділа і відрощувала. І упаковку тоніки ми купили спільно з подругою, у якої якраз було темне волосся, довжиною до п'ятої точки. Я не знаю, чого очікувала вона, але вона мала легенький синюватий відтінок, який було видно лише на сонці. А от я – отримала насичений синій колір. На першому фото каруселі це можна побачити. Це було яскраво, мені подобалося. Але рівно до того моменту, як це почало вимиватися в зелень. По-хорошому рахунку, я можу сказати, що на моєму волоссі побували всі кольори райдуги. Бо тоді на мені можна було спостерігати весь синьо-зелений спектр. В результаті це вимилося в холодний сіруватий відлив на мені і так я проходила спокійно до наступного літа. Щоб перед 11 класом спробувати те, у що в результаті закохалася – червоний.
Це була любов з першого погляду, я не могла нарадуватися кольору. Моє волосся тоді вже відросло досить сильно, і фарбувалася я самостійно, якимось чином таки зробивши досить непоганий перехід від натурального кольору. Мені подобалося навіть те, як він змивався. В 11 клас я пішла з красивим омбре зі свого натурального ніжно-рудий. А потім на приблизно півтора роки повністю забула про будь-які експерименти.
Я вступила, успішно закінчила перший курс, але душа вимагала змін, тому я вирішила спробувати щось більш натуральне – шоколадний. І він катастрофічно мені не пасував. Це був не мій колір. А на сонці він відливав відвертим баклажаном. Причому ліг на моє волосся він з другого разу, там було дві тоніки. І тримався дуже недовго. Настільки, що я маю лише кілька фото з не найбільш вдалих ракурсів. Але одне з них є в каруселі.
Я встигла навіть спробувати висвітлити волосся, звісно самостійно. Це вийшло, воно піднялося десь на 1-2 тони. Але робила я це між фарбуваннями у ту саму мою любов – червоний. Тому власне мої 10 переваг кольору волосся стосуватимуться саме рудого, адже мій відтінок найбільш близький саме до нього (та й при вимиванні я теж стаю руденькою).
Тож які вони, переваги бути рудою?
1️⃣ Впізнаваність
Як не крути, мою червону голову видно звідусіль. Навіть готуючись до випуску з магістратури, коли я нарешті зустрілася з одногрупниками, більшість з яких я ніколи вживу не бачила, я просто написала у чаті – шукайте червоноволосу, то я. Власне навколо мене всі й зібралися😂 До того ж у соцмережах більшість моїх аватарок крутяться саме навколо червоного кольору мого волосся, мене знають саме за псевдонімом та моїм омбре. А це, своєю чергою, круто працює на особистий бренд.
2️⃣ Різноманітність
Я можу бути дуже різною. Мій червоний постійно не однакової насиченості, він змінюється і все одно виглядає красиво. Причому не важливо, це майже малиновий червоний, чи максимально натуральний рудий – це буде гарно, я це спробувала показати у фото.
3️⃣ Сприйняття людьми
Коли мене бачать, часто вважають, що я дуже впевнена в собі. Звісно, бо з яскравим кольором ходять одиниці, тому неодноразово мені просто на вулиці казали, що у мене дуже круте волосся. І це позитивний момент, бо не зважаючи на мої комплекси і проблеми самосприйняття, я виглядаю виграшно в очах інших.
4️⃣ Довготривалість кольору
Серед знайомих, що хоч раз пробували червоні чи руді фарбування, я маю два табори. Одні дуже сильно не люблять те, що ці відтінки застряють. Інші – щиро це люблять. Як розумієте, я відношуся до другої категорії. Я можу фарбуватися чи тонуватися дуже і дуже не часто, але мій колір буде зі мною в різних його варіантах. А одразу після тонування він ще й максимально яскравий.
5️⃣ Буст впевненості
З моїм кольором я можу вийти навіть без макіяжу і бути більш впевненою в собі, ніж коли не була червоноволосою (і з макіяжем). А з мейком я взагалі відчуваю себе на всі 100%.
6️⃣ Відьомський вайб
Для образів я частенько звертаюся до відьомської естетики, я це люблю. Та й сама цікавлюся цією темою. Тому ніхто точно не здивується, коли побачить руду мене, що фотографується в приліску з рунами на обличчі чи плете з верби вінок бо просто захотілося. Завжди можна сказати, що це я магічу (і хто зна, можливо так і є😈)
7️⃣ Відсутність страху перед кольорами
Я знаю свій кольоротип і те, що типу найкраще мені пасує. Але я активно порушую всі ці канони і не боюся це робити. Синій, фіолетовий, зелений чи бордо на очах? Я зроблю будь-що і мені буде кайфово. Працює це і з одягом, моя палітра максимально різноманітна. Єдиний колір, якого я уникатиму – світлий рожевий, адже підтон моєї шкіри є саме таким і я просто зливаюся з ним. Але все інше – можу, вмію й практикую.
8️⃣ Яскравість очей
У мене сіро-зелені очі, які самі по собі вже є цікавими. Але червоне волосся робить їм х10 до яскравості. А очі свої я люблю, тому це великий плюс для мене.
9️⃣ Можна сміливо пробувати щось нове
На моєму волоссі побували фарбники різних цінових сегментів. І я сміливо пробую інші. На моїй памяті за три роки лише двічі у мене повторювалась одна й та сама фарба, це був мій експеримент з окисниками. Всі інші рази – щось нове. Днями знов тонуватимусь (про це буде пост!) і це буде знов щось інакше. У мене є простір для експериментів.
🔟 Це просто моє
Я вже не уявляю себе інакшою. Це мій колір. І можливо мене колись перемкне та я припиню фарбуватися, можливо мені набридне. Але зараз – це моє повністю. Це моя візитівка, моя особливість та фішка. Я «та руденька дівчина» в очах більшості, «навіжена червоноволоса» для деяких, «ukrainian redhead Maria Brink» у англомовної аудиторії та друзів. Це просто я. І це найбільша перевага мого кольору волосся.
І трошки про мейкап
Я вже згадала його в одному з пунктів, але розкажу трошки більше. Я вважаю, що вогняному волоссю пасують будь-які макіяжі. І активно пропагую це. Навіщо обмежувати себе тільки теплими нейтральними тонами чи якоюсь іншою палітрою? Червоні відтінки яскраві самі по собі, так чому б не доповнювати їх цікавими макіяжами? У мене активно використовуються всі відтінки з усіх моїх палеток, тому я просто покажу трошки улюблених макіяжів.
Але головне те, що ми всі красиві, з будь яким кольором волосся. І не важливо, знайшли ви свій, чи ще в пошуках. Пам'ятайте, ви неймовірні. Завжди і всюди✨
Коментарі (0)