Cosmetics Sane

Все про SPF

Все про SPF

▫️Вразливість до сонця визначається фототипом шкіри.

▫️Вплив ультрафіолету носить накопичувальний характер.

▫️Ви в зоні ризику, якщо присутній псоріаз, гіперпігментація, акне, розацеа, велика кількість родимок.

▫️Сонячні промені діляться на два види: А та В. Й 95% від усього ультрафіолетового випромінювання становить саме випромінювання класу А, що викликає фотостаріння та проникає в глибокі шари дерми, завдаючи шкоди колагеновим та еластиновим волокнам.

Найбільшу небезпеку вони становлять у період активного сонячного випромінювання – з 10 ранку до 16-ї.

▫️Виходячи з попереднього пункту, звертайте увагу на маркування вашого сонцезахисного засобу: захист від UVB- та/чи від UVA-променів.

▫️Краще не використовувати SPF-креми для тіла на обличчі через високий ризик подразнення.

▫️Обирайте SPF широкого спектру дій. Розпізнати його можна по абревіатурі UVA + UVB (або UVA у кружечку), напису Broad Spectrum та примітці PA+ (де кількість “+” — рівень захисту).

Крім того, всі сонцезахисні засоби діляться на два типи: хімічні та фізичні.

Хімічні SPF-фільтри проникають у шкіру та поглинають ультрафіолет, тобто діють на кшталт губки. Вважається, що такі засоби мають більш широкий спектр захисту завдяки багатокомпонентному складу. Хімічний фільтр треба наносити завчасно, за 15-20 хвилин перед виходом на відкрите сонце.

Фізичні SPF-фільтри лишаються на поверхні шкіри й діють, як дзеркало — відбивають ультрафіолетове випромінювання. Вони починають діяти від моменту нанесення й рідко викликають подразнення, проте можуть вибілювати шкіру чи лишати на ній світлий наліт.

Вона показує, яку кількість UVB-променів блокує засіб. Наприклад, крем з SPF 15 нейтралізує 93% випромінювання класу В, а SPF 50 — 98%. 100% захисту на обіцяє жоден з засобів.

Пам’ятайте, 80% ознак передчасного старіння шкіри пов'язують з впливом ультрафіолету! Тому SPF широко спектру дії — це основа антивікового догляду у будь-яку пору року.

Чи достатньо влітку крему із захисним ефектом SPF 10 та комплексом гіалуронових кислот від Sane? ☀️

Крем з SPF 10 надає базовий рівень захисту від УФ-випромінювання, оскільки він відбиває до 90% ультрафіолету. Тому його використання може бути прийнятним в наступних умовах:

• Короткочасні перебування на вулиці

Якщо ви плануєте короткочасний вихід на вулицю, крем з SPF 10 може надати базовий рівень захисту.

• В умовах низької сонячної активності

Вранці або ввечері, коли сонце не таке активне і УФ-випромінювання менш інтенсивне, крему з SPF 10 буде достатньо.

• Відповідні погодні умови

Коли погода хмарна, або ви перебуваєте в тіні більшу частину часу, ризик впливу УФ-променів може бути меншим. В таких умовах крем з SPF 10 може забезпечити достатній захист.

Також, цікаво те, що у нас різні фототипи шкіри й сонячне проміння по різному впливає. Тому рівень інтенсивності захисту можна підбирати відповідно зі своїм фототипом.

❕Наголошуємо, що в роботі сонцезахисних фільтрів ключовий фактор – розмір наносимого шару. Для захисту обличчя від ультрафіолету необхідно наносити не менше третини чайної ложки SPF-засобу на обличчя та періодично його оновлювати.

Даний засіб створений для захисту шкіри від несприятливих погодних умов, оскільки має зволожувальний, антиоксидантний та протизапальний ефекти.

Активні інгредієнти в складі роблять шкіру більш гладкою, сяючою та еластичною. А комплекс із чотирьох гіалуронових кислот 🧬, не просто активно зволожують, а й створюють необхідний бар'єр для утримання вологи всередині – так званий ефект трьохвимірного зволоження. Що так необхідно в літню пору.

Всі активні компоненти засобу містяться в ліпосомах, які завдяки своїй будові легко проникають в необхідні шари шкіри.

Тому якщо у вас були сумніви щодо того, чи потрібен вам поживний крем з SPF 10 і комплексом гіалуронових кислот, відповідь однозначна – так! Адже окрім базового захисту від сонця він виконує багато інших функцій, які так необхідні в літній період.

Навіщо використовувати та чи достатньо захисту? ☀️

Від ультрафіолету страждає не тільки зовнішній вигляд шкіри, а й здоров'я. УФ-промені, проникаючи у шкіру, провокують утворення великої кількості вільних радикалів, які спричиняють пошкодження клітин. В результаті зростає ризик онкозахворювань та відбуваються процеси фотостаріння – передчасного старіння шкіри, спричиненого не віковими біологічними процесами, а зовнішнім агресивним впливом.

Якщо ви хочете уникнути неприємних наслідків, тоді денний крем для обличчя з SPF 15 має стати одним із найголовніших етапів beauty-рутині.

На питання “чи достатньо захисту?” немає однозначної відповіді, оскільки це залежить від декількох факторів:

• Фототип – що світліша шкіра, то вище має бути фактор УФ-захисту санскріну. Для засмаглої або смаглявої шкіри може бути достатньо SPF 15, а для світлої шкіри з ластовинням, схильною до сонячних опіків, доведеться вибрати SPF з вищим захистом.
• Наскільки ваша шкіра вже встигла засмагнути. Для перших днів активної УФ-дії варто вибирати більш посилений захист, а коли шкіра набуде відтінку засмаги, можна переходити на нижчий SPF-фактор.
• Умови, в яких ви плануєте використати санскрін. Для літнього пікніка або прогулянок парком можна обмежитися нижчим фактором захисту, ніж під час відпустки біля води. Не забувайте, вода, сніг, пісок та будь-які інші світловідбиваючі поверхні посилюють інтенсивність УФ-променів.

Обираючи крем SPF 15 від Sane, варто зазначити, що даний засіб не тільки нівелює вплив UVA- і UVB-променів, а й виконує захисну та відновлювальну функцію. Екстракт ламінарія 🌱регенерує, інтенсивно зволожує, усуває запалення, регулює роботу сальних протоків, запобігає вугровому висипу. Вітамін Е справляє антиоксидантну дію, знезаражує, перешкоджає старінню шкіри.

Cosmetics Sane
45
Підписники
0