Beauty Jam

Як вибрати пінцет для брів? Мої пошуки ідеального інструменту

Як вибрати пінцет для брів? Мої пошуки ідеального інструменту

Я досі знаходжу у різних косметичках старі та неробочі пінцети, які розчарували мене вже з першого використання. Раніше гадала, що кожен з них здатний виконати одне єдине прохання — скорегувати форму брів. Та не все так просто.

Для початку розберемо види пінцетів, щоб точно знати, який нам потрібен. Їх усього 4:

  • Прямий: для проріджування (видалення жорсткого волосся) та корекції форми. Захоплює одразу декілька волосків.
  • Точковий: схожий на голку, призначений для видалення волосків, які вростають, пропрацьовування лінії контуру. Потребує уважності і може травмувати шкіру, якщо знаходиться у непідготовлених руках.
  • Закруглений: для дуже слабких волосків, які легко піддаються видаленню. Чудово підійде для світлого волосся та вразливої шкіри, але жорстке волосся може вислизати з нього.
  • Скошений: універсальний. Він нам і потрібний, якщо хочемо мати один якісний інструмент для домашнього використання. Гострий край видалить волоски, які вросли, а сама скошена лінія крайок дозволяє захоплювати як один волосок, так і декілька одразу. Контролювати це легко.

    Через незнання у мене в різний час були усі 4 види, і скошений дійсно є найзручнішим, якщо метою не є професійна корекція.

    Особисто для мене, чим коротша довжина крайок, тим простіше зробити корекцію, і тим менше шансів травмуватися випадково чи захопити зайві волоски.

Інколи здається, що бренди просто змагаються за оригінальніший дизайн та витонченіші лінії. Але все простіше:
вигнуті ручки зроблені для того, щоб рука менше втомлювалась.
прямі ручки менш зручні.

Але, знову ж таки, ви помітите це лише, якщо ви майстер і через вас проходить декілька пар брів за день. Принципової різниці у домашньому використанні я не помітила. Хіба, в деяких випадках, через вигнутість ручок було краще видно, який волосок потрібно видалити. Та все це індивідуально і залежить ще й від того, як ви призвичаїлися робити цю процедуру.

Обирати пластиковий пінцет чи ні? Вибір очевидний. Такий пасажир точно не на довго в косметичці. Він виручить декілька разів і на цьому все. Навіть металеві можуть в якийсь момент почати змикатися не під тим кутом або ж перестати змикатися зовсім.

Варто надавати перевагу медичній та нержавіючий сталі.

Моєму пінцету 3 роки. Це — Staleks Classic 13|3. Я жодного разу не міняла його на інший і не заточувала (бо не уявляю, як то робиться і куди його треба здавати). При цьому він лишається гострим, крайки змикаються бездоганно і ніяких «пнів» не утворюється.

У мене він індивідуальний тому сильній дезінфекції не піддаю. Очищую спиртом, антисептиком та важливо те, що роблю це після кожного використання. Адже усі можливі залишки на крайках затуплюють інструмент.

Минулі пінцети, які у мене були, викривлювалися через неправильне зберігання. А зараз я зберігаю пінцет у чохлі, в якому його і придбала. Його також не забуваю очищувати. І я повністю задоволена продуктом навіть через роки.

Такі маленькі поради, що допоможуть обрати крутий пінцет. Піду утилізувати усе зайве і бажаю усім лише вдалих покупок.