ViKhur

Вітаміни Мінерали

Вітаміни Мінерали

Ділюся тим що приймаю. Тема анемії думаю знайома багатьом. Деколи сама собі лікар. Не повторюйте за мною :-) Люблю Now Foods - бо знаю що від них піднімався феритин та вітамін Д, а це значить що працює.

* Залізо

Приймаю вже декілька років залізо. Найнижчим рівнем феритину була позначка 15 одиниць. Якось спеціально після пропитого курсу я не здавала аналіз для контролю. Але максимальний рівень феритину вже після декількох місяців після курсу був 40 од.

Але тепер я п'ю комплекс заліза з ко-факторами. Цей препарат прописав лікар. Це дуже важливо, бо без ко-факторів, а це вітамін В12, фолієва кислота та вітамін С - залізо гірше засвоюється, що в свою чергу не дасть феритину та гемоглобіну сильно підрости. В моєму випадку проблема не так у дефіциті заліза ( гемоглобін в мене в нормі), як у дефіциті ко-факторів засвоєння заліза. В складі є ще екстракт малини та дудника. Незнаю що це, але най буде😄

* Вітамін Д я п'ю на постійній основі, разом з чоловіком та дитиною. Просто дорослі більші дози 2000 МЕ або 5000 МЕ, дитина 1000 МЕ.

* Омегу теж стараюсь хоча б два рази на рік пити, бо це імунітет, волосся, шкіра.

* Вітамін С завжди потрібен в хаті.

* Магній В6 почала пити бо дуже погіршився сон. Обрала саме цей тому що він комплексний. В ньому поєднані 5 форм магнію. Не потрібно вагатись яку саме обрати форму - бо одна краще для нервової системи, інша для серцевої чи для м'язевої. Хороше дозування, бо добова норма в двох таблетках. Кількість капсул вистачить на 2 місяці прийому . Але єдиний мінус - великі капсули.

Вважаю що п'ю те що ітак всім потрібне, зайвим не буде. І завжди маю надію що покращиться стан волосся. Але кардинальних змін не бачу. Навіть пропивала один курс популярного Solgar Hair nails skin. Але то його треба пів року напевно пити.