Вітаміни Мінерали
Харчові добавки
Ділюся тим що приймаю. Тема анемії думаю знайома багатьом. Деколи сама собі лікар. Не повторюйте за мною :-) Люблю Now Foods - бо знаю що від них піднімався феритин та вітамін Д, а це значить що працює.
* Залізо
Приймаю вже декілька років залізо. Найнижчим рівнем феритину була позначка 15 одиниць. Якось спеціально після пропитого курсу я не здавала аналіз для контролю. Але максимальний рівень феритину вже після декількох місяців після курсу був 40 од.
Але тепер я п'ю комплекс заліза з ко-факторами. Цей препарат прописав лікар. Це дуже важливо, бо без ко-факторів, а це вітамін В12, фолієва кислота та вітамін С - залізо гірше засвоюється, що в свою чергу не дасть феритину та гемоглобіну сильно підрости. В моєму випадку проблема не так у дефіциті заліза ( гемоглобін в мене в нормі), як у дефіциті ко-факторів засвоєння заліза. В складі є ще екстракт малини та дудника. Незнаю що це, але най буде😄
* Вітамін Д я п'ю на постійній основі, разом з чоловіком та дитиною. Просто дорослі більші дози 2000 МЕ або 5000 МЕ, дитина 1000 МЕ.
* Омегу теж стараюсь хоча б два рази на рік пити, бо це імунітет, волосся, шкіра.
* Вітамін С завжди потрібен в хаті.
* Магній В6 почала пити бо дуже погіршився сон. Обрала саме цей тому що він комплексний. В ньому поєднані 5 форм магнію. Не потрібно вагатись яку саме обрати форму - бо одна краще для нервової системи, інша для серцевої чи для м'язевої. Хороше дозування, бо добова норма в двох таблетках. Кількість капсул вистачить на 2 місяці прийому . Але єдиний мінус - великі капсули.
Вважаю що п'ю те що ітак всім потрібне, зайвим не буде. І завжди маю надію що покращиться стан волосся. Але кардинальних змін не бачу. Навіть пропивала один курс популярного Solgar Hair nails skin. Але то його треба пів року напевно пити.
Коментарі (0)