#bestvacationevermakeupclub
Від думки що я мало подорожую мені стає сумно. Раніше не було на це часу а зараз ситуація не сприятлива.
Все ж моя найкраща відпустка відбулась в 2021 році у Ворохті, тоді було перше підкорення вершини г. Говерла. Чого тільки вартий був ранок, будиночок в якому ми жили знаходився біля потічка (читайте річки) а замість будильника спів пташок. В кінці травня на Говерлі ще лежав сніг, для мене це була дивина. Після спуску казала що не швидше ніж через 5 років знову захочу в похід, але ж через 2 роки вся втома забулась і пішли підкорювати нову гору.
Та все ж в моїй скарбничці зібралось трохи місць які рекомендую відвідати.
Отож, моя добірка місць ТОП-3 в яких вдалось побувати:
- О. Джарилгач (Херсонська обл)
Це неймовірне місце, на якому почуваєш себе ніби на безлюдному острові як Робінзон Крузо. Побувала там ще в 2017 році. Це була моя перша поїздка на море. В перший день знай омства з м. Скадовськ я обгоріла😅такий собі був початок. На острів пливли обіднім рейсом, про що дуже шкодую, бо на самому острові побували тільки 1.30год, все через свою ранкову лінь. Ця прозора, блакитна вода залишиться в моїй памʼяті назавжди. Мріяла побувати на острові з палатками, зараз це нездійсненно😭
2. Джуринський водоспад (Тернопільська обл.)
Це найдовший рівнинний водоспад в Європі, штучно створений, має велику історію рекомендую поцікавитись. Поруч з ним розташований замок з баштами який руйнується та яким не піклується держава і костел, все це знаходиться у вже неіснуючому містечку Червоногород (місцина отримала назву через нетиповий червоний колір землі). Сюди можна приїхати з палатками або просто на один день щоб скупатись в водоспаді. Влітку тут справжній «аншлаг». Тут була в листопаді і в серпні (влітку однозначно все виглядає красивіше). Річка яка є частиною Джуринського водоспаду має цілий комплекс інших не менш красивих водоспадів які ще не вдалось відвідати. Нюанс - останні 20км це погана дорога селами. Емоції від цього місця отримаєте нереальні.
3. м.Хуст (Закарпаття)
Це місто з великою історією, саме тут була створена держава Карпатська Україна, а будівля в якій приймалось та оголошувалось рішення збереглась і знаходиться в історичні частині міста. Містечко розташоване навколо гори, на вершині якої руїни Хуського замку. Поруч з підйомом на гору є красивий парк з річкою в якій плаває форель. В минулому році розпочалась реконструкція доріжки до замку і це стало дуже зручно, бо колись це був ще той квест. По дорозі до замку ви зустрінете змуровану інсталяцію замку. Колись він мав неймовірний вигляд, шкода що така доля його спіткала. Стіни з кожним роком руйнуються, надіюсь що не дадуть йому зовсім зникнути. Але ж ви скажете: «Для чого мені важко йти на гору? Щоб подивитись на руїни?». Ось тут саме цікаве - це краєвид, який відкривається на все місто на 360*, гори та р.Тиса (це та про яку зараз всі мріють 🫣) Рекомендую відвідати на заході сонця🔥 бо в обідню пору там спека і обовʼязково SPF в гірській місцевості великий ризик «підсмажитись». Поруч з містом є Оленяча ферма по території якої ходив контактний олень, але його зʼїли і розбили мені серце💔, м. Шаян з лікувальною, природньо газованою водичкою яка корисна для ШКТ, Велятино з термальними водами. Містечко Хуст туристичне і поруч є неймовірна кількість місць які хочеться відвідувати на повторі. Тут потрібно окремий допис але вже не для makeup клубу.
Поки писала так стало приємно що бувала тут і можу поділитись частинкою моїх улюблених місць.
І ще, ця добірка для тих хто любить активний відпочинок😉
Коментарі (0)