Yana__matviets

#bestvacationevermakeupclub

Я не можу сказати, что в мене була колись найкраща відпустка, бо кожна відпустка для мене найкраща)
Але цю я хочу виділити саме через те, що тут я мріяла побувати з дитинства
Прип'ять/Чорнобиль ☢️
Я не буду писати про трагедію, про яку знає кожен Українець!
І не буду писати у сумному ключі! Це історія, яку ніхто і ніколи не змінить
Чому я тут мріяла побувати?
Мабуть в минулому житті я була сталкером. 🔦

Мене завжди манили такі місця. Покинуті будинки, бункери, високі дахи тощо
І ось з дитинства я передивилась все, що можно було подивитись про аварію на Чорнобильській АЕС
Документальні та художні фільми, художня література про сталкерів і тд
2018 рік. В нас з коханим відпустка. Куди їхати?
Мені трапляється реклама екскурсії у зону відчуження
Кажу або зараз або ніколи (і це було самим вірним рішенням)
І ось ми під'їзжаємо. КПП «Дитятки»
І починається шлях вздовж рудого лісу 🍂
Прип'ять
Ніколи-ніколи те, що ти бачиш на екрані не передасть ту картинку, яку ти бачиш власними очима
Це колись було місто мрії! Це було молоде і головне сучасне місто
Дев'ятиповерхові дома, сучасні супер-маркети, кніотеатри, готелі, парки все це поглинула природа
Я не можу просто вам передати свої відчуття коли я підіймалась колись жилим будинком і заходила до квартир в яких досі знаходять останки того, що є доказом, що колись тут було життя. А з даху відкривається просто неймовірний вигляд!
Тут застиг час для людей, але не для природи
Ми відвідали Могильник техніки Чернобиля, Парк атракціонів, Стадіон, басейн «Лазурний», «Лікарняний комплекс медико-санітарної частини (тут у подвалі ми побачили купу одягу та протигазів ліквідаторів), міст «смерті», готель "Енергетик", кінотетр "Прометей" та купу цікавих локацій, де колись життя било ключем 😭

Чорнобиль
На відміну від Прип'яті у Чорнобилі живе понад 1000 людей – це співробітники (вахтовики) установ і підприємств Зони, а також самосели
І купа привітних песиків, які радіють людям і увазі (і ні в них не по 6 лап та 2 хвости)
Ми відвідали Дугу (радіолокаційну станцію), ставок-охолоджувач ЧАЕС в якому живуть славнозвісні соми (нажаль була спека і вони до нас не піднялись), оглядовий майданчик Чорнобильської АЕС та довго гуляли містом
На саму станцію пускають лише у
їдальню де ми смачно поїли і поїхали додому.
При в'їзді на територію гість проходить паспортний контроль, при виїзді — дозиметричний.
Ми перебували лише в безпечних місцях

Ось така відпустка, яка тепер у спогадах на все життя!

Тому, що навіть після перемоги ці місця більше відвідати буде не можливо(((

Але я щаслива, що змогла доторкнусь хоч до такої гіркої але історії!

ТОП 3 міста, які не для поради, а які я люблю
Харків
Я обожнюю це місто! І молюсь, щоб скоріше закінчилось це жахіття в нашій країні. Бо я безмежно сумую за містом ХА
Для полтавців з'їздити погуляти у Харків - це як з'їздити погуляти в сусідній мікрорайон. Обожнюю всією душею.

Я завжди казала як не Полтава, то тільки Харків це місто в якому я б погодилась жити

Бердянськ
Це маленьке містечко яке я покохала з першого погляду! Наша перша подорож з коханим була саме у Бердянськ
Це чисте містечко на березі теплого Азовського моря, з гарними вулочками та парками і найсмачнішими чебуреками. Це наша перша сумісна подорож і від того вона незабутня! Мрію, щоб місто знову було наше! І ми обов'язково після перемоги рванемо саме туди

м.Городня, Чернігівська обл
Я впевнена ви навіть не чули за нього. Воно знаходиться на кордоні з білорусією
І тут живе моя бабуся

Це місто мого дитинства. Там моє серце і душа.

Маленьке і найчистіше містечко із всих де я була. Тут дуже люблять тварин.

Я дуже сумую за бабусею. Ми бачились останній раз за 3 місяці до повномаштабного 🥺 Маю надію до зустрічі і наших обійм залишилось ще трошечки часу

Звісно я теж обожнюю Львів, Одесу, Київ, Дніпро
Ну і Полтава

Місто галушок, парків та суржику то найрідніше "0532"

П.С. на фото гора Півіха, Полтавська обл. До вторгнення одне з найулюбленіших міст для відпочинку

20 червня, 2024
Yana__matviets
20 червня, 2024