Моя найкраща відпустка ... Туніс ...
і все-таки віпустка в Тунісі була найкращою
Це було ще до війни і це була незапланована подорож, 17 серпня ми опам"яталися , що закінчується літо, а 22 ми вже в Борисполі чекали на посадку в літак.
Почну з того , що я люблю відпочинок в арабських державах, мене туди тягне, і як каже моя донька :"100% в минулому житті ти жила в арабській країні :)"
Туніс - це щось середнє між Туреччиною та Єгиптом. З однієї сторони - це африканська країна, з іншої - караїна з європейським обслуговуванням. Мені здається Тунісом не можна перенаситися, тут можна знайти все, що треба у відпустці. Пляжний відпочинок - це неймовірне Сердземне море і прекрасні пляжі. Екскурсії - на будь-які уподобання - це і декількаденні подорожі по Сахарі з зустрічанням сходу сонця у пустелі і відвідування берберів , це і історичний Карфаген, це і справжня копія Санторіні - місто Сіді-Бу-Саїд, це і столиця країни - Туніс. За красою та відновленням теж до Тунісу - країна займає друге місце серед світових центрів таласотерапії.
Це країна куди я повернуся знову ... після війни
Тепер про нашу Рідненьку Україну. Я не знаю як додати тільки три місця - бо тут всі місця улюблені.
одне з місць - як зараз модно говорити - моє місце сила - це Карпати, я дуже люблю Буковинські Карпати, містечцо Вижниця, батьківщина Назарія Яремчука. Заодно до цього місця доплюсую місто Чернівці (це в 70-ти км від Вижниці) і місто Львів - бо ми завжди подорож в Карпати обєднували з цими містами
Наступне місце - це Бакота . З чудовими краєвидами , але з сумною історією. Лише до Бакоти їхати нераціонально, то звичайно по дорозі заїжджаємо в Хотин та Камянець-Подільський
Ну і насамкінець - це наше рідне Чорне море в м. Коблево. Цей шум , гам, будемо обєктивними - і бардак, ці дискотеки і жива музика в ресторанах , креветки/барабульки/самса/пахлава/павпи/віслюки на пляжах - теж вартує багато чого... і туди я обовязково повернуся знову ... після війни