LunarDemetria

Як підібрати ідеальну по кольору помаду для губ: хитрощі та лайфхаки

Як підібрати ідеальну по кольору помаду для губ: хитрощі та лайфхаки

Привіт!

Будучи експериментаторкою в душі та по суті, я все ж слідую деяким умовним нормам, які дозволяють досягати кожного разу бажаного макіяжу. До таких відноситься підбір тону (про який я вже маю дописи) та помади. І хоч я люблю чорний та темний кольори на губах, активно їх використовую, все ж є моменти, які дозволяють знаходити гармонійні до зовнішності кольори з більш натуральних та носибельних. Саме про них ми сьогодні й поговоримо. Я розкажу, що робити з теплотою, які варіанти пасують різним кольорам волосся, а також підкажу кілька лайфхаків (деякі можуть навіть шокувати). Тож поїхали!

Я адептка теорії кольору. І коли ми говоримо про помади – тут вона працює максимально помітно. Звісно, це все не так критично, як з тоном, можна дозволити собі трохи відходити чи й взагалі не розумітися в цьому. Але може з’явитися проблема, що полягатиме у якісь невловимій негармонійності, ніби весь образ вдалий, але щось не те. І ключ може бути саме у помаді.

Згадаймо знов про теплоту й холодність підтону. Можна навіть сильно не заглиблюватися, у нашому випадку достатньо звернути увагу на два (два з половиною) моменти. Це колір вен та реакція на сонце. Холодний підтон проявляється блакитними судинами та «згоранням» навіть після короткотривалого перебування під ультрафіолетом без захисту. У теплого – все, зазвичай навпаки (але щодо сонця беремо все ж до уваги ще й світлоту шкіри та індивідуальну схильність, сонячний опік може отримати будь-хто). Можна ще звернути увагу на нюанси кольору волосся, віддає воно в теплу пшеницю/рудий/теракоту, чи має попелясті/синюваті нюанси. Але, по-перше, їх можна змінити фарбуванням чи тонуванням, а, по-друге, відтінки локонів ми розглянемо трохи далі. Та все ж, якщо твоє волосся ніколи не фарбувалося – ти можеш допомогти собі зрозуміти підтон і за ним. А далі наступає найбільш цікавий етап – вибір засобів.

Як же підібрати помаду для губ за температурою? Відповідь, насправді, очевидна. Подібне притягує подібне. Тому якщо ти холодна – твоїм варіантом є відтінки з попелястістю та льдинкою. Сливові, ягідні, варіанти фуксії та холодний червоний – це саме для тебе. Якщо ж торкатися теми нюду – шукай, можна сказати, легендарну попелясту троянду, або ж просто кольори з відчутною ліловістю. До теплих же дівчат класно працюватимуть варіанти помаранчевих, персикових, мідних відтінків, кольору кави, теплий червоний.

Можна, звісно, і не задумуватися про це, але я на своєму прикладі покажу різницю теплоти. Я – холодна, на мені в оригіналі – помада Maybelline New York SuperStay Matte Ink Liquid Lipstick у відтінку 340 Exhilarator, яка теж холодна. Але якщо спробувати приміряти на мене більш теплий варіант (вийшло схоже на 330 відтінок Innovator, якраз помаранчево-червоний) – виходить щось зовсім не те. Він вибивається з палітри. Я спеціально обрала фото з висвітленим волоссям, щоб не збиватися на його тон зараз. Але різниця – очевидна. І саме на цій ноті пропоную перейти до того, як підібрати колір помади за відтінком волосся.

Кажуть, природа є найкращим колористом. І насправді часто це дійсно так, адже нерідко після спроб інших кольорів повертаються саме до натурального, або наближеного до нього варіанту. І комбінація різних нюансів відтінку волосся може безпосередньо впливати на те, яка помада ідеально підійде під зовнішність. Можна безкінечно розглядати лінійки різних брендів, знаходити якісь акценти, але база тонів все ж є основою гармонії. І для кожного кольору волосся вона є своєю.

Не всі світлі відтінки дорівнюють одне одному. Попелястий блонд кардинально відрізняється від пшеничного. Тому й помади для них теж будуть відрізнятися.

Так, для тих блондинок, що обрали для себе прибрати будь-яку жовтизну, або ж тих, хто від природи має більш попелястий колір, пасуватимуть лілові, бузкові та загалом прохолодні відтінки досить світлих кольорів. Також хорошим варіантом, але вже більш контрастним стане класична червона помада з малиновим підтоном. А тим, хто носить медові й пшеничні відтінки, пасуватимуть коралові та персикові кольори.

Загалом же за канонами макіяжу світлий колір волосся найкраще поєднується саме з світлими помадами, тому якщо ти прагнеш отримати збалансований діловий образ, або ж просто не хочеш витрачати багато часу на мейкап – обирай для себе світлі відтінки, орієнтуючись на теплоту.

Русяве волосся – це вже не блонд, але ще не шатен. Причому цікаво, що таке поняття є лише у нас, англомовні країни послуговуються просто таким поясненням цього відтінку, як «коричневий». Але умовно русявими є шостий та п'ятий рівні на шкалі освітлення, тому тут я говоритиму саме про них.

Русяве волосся дуже часто сприймають як нейтральне, воно нерідко має попелястість, але при цьому не надто холодне. Тому частково дійсно його можна рахувати як одне із найбільш універсальних у плані підбору у відтінків. На його фоні будь-які кольори можуть виділятися та виглядати доречно. Працює це і з помадами. З русявим волоссям варто спробувати відтінки коричневого, різноманітні нюди саме у цій гамі, або ж у нейтральній бежевій. Також дівчатам з цим кольором добре пасуватимуть винні та нейтральні червоні помади, вони вигідно виділятимуться та додаватимуть акценту в образ.

З відтінком шатен ситуація трохи схожа до попередньої. Різні колористи по-різному сприймають його, мають свої назви та навіть окреслюють його різними рівнями освітлення. Проте найбільш класичним його сприйняттям є все те, що знаходиться на четвертому та третьому рівні освітлення та між ними.

Шатенки можуть похвалитися широким вибором відтінків помад. Причиною цьому можна назвати те, що це водночас досить темний колір волосся, але його можна зустріти навіть на світлошкірих дівчатах. Тому тут можна пробувати щось оригінальне та цікаве. Наприклад бежевий, лососевий чи кораловий. А в залежності від температури зовнішності в хід можуть піти також сливові чи вишневі варіанти. Ну і звісно класика – червоний, з цим кольором волосся варто обирати більш нейтральний його тон, він здатний буде підкреслити образ та надати йому елегантності.

Темні та чорні відтінки волосся є тими, що найбільш часто зустрічаються як ті, до яких пасуватимуть темні глибокі кольори. Це дійсно так. Глибокий марсала, темний бордовий, або ж криваво-червоний виглядатимуть виграшно на таких панянках. Проте не варто забувати і про більш щоденні кольори. Так, серед нюдової гами варто спробувати припилені кольори, але не надто висвітлені. Цікаво можуть виглядати середньорожеві тони.

Брюнетки можуть теж виглядати дуже по-різному, адже наприклад Діта фон Тіз та Кім Кардаш’ян обидві мають здебільшого чорний колір волосся, але дуже різні по температурі. Тому тут також варто звертати на неї увагу, обираючи більш теплі відтінки при засмазі, та холодні для «білосніжок».

Як же вибрати помаду рудим? Відповідь лежить вже в кольорі волосся. Дуже органічно вони виглядають саме з червоними відтінками, саме тут з ними можна погратися. Нейтральні тони, прохолодні ягідні чи цегляні, майже оранжеві – варто лише знайти той, що перегукуватиметься безпосередньо з тоном локонів. Також цікавий варіант образу вийде з вишневими відтінками, які додають трохи стриманості та виразності. Непогано працюватимуть більш персикові, коричневаті продукти. А за рахунок того, що рудий додає теплоти – можна надто не боятися прогадати з температурою, адже її завжди можна заміксувати з відтінками образу.

Що ж, основні моменти ми згадали. Але є ще не очевидні хитрощі, які є набагато більш індивідуальними. Якимись я сама користуюся, а деякі – є справжньою легендою серед спільноти любителів макіяжу.

Так, можна подивитися на відтінок зубів. Більшість із нас прагне білосніжної посмішки. Але якщо все ж таки емаль має жовтизну – варто підбирати ті тони, які не примножуватимуть її. В такому випадку краще уникати занадто теплих кольорів, віддавати перевагу нейтральнішим. Кораловий і помаранчевий досить сильно грішать додаванням непривабливої жовтуватості, а припилений рожевий – навпаки, більше її нівелює. Тому звертай увагу на це.

Зверни увагу на відтінки свого макіяжу. Звісно, цей лайфхак стосується більше вибору серед вже наявних продуктів. Проте навіть перебуваючи в магазині косметики та маючи на руці десяток свотчів, згадай найпопулярніші свої відтінки тіней. Ти часто носиш яскраві макіяжі очей? Тоді варто обрати щось більш нейтральне для губ. Або ж наносиш лише туш та підкреслюєш брови? В такому разі можна придивитися до яскравих відтінків, вони додаватимуть акценту. Ще одним цікавим рішенням стане створення монообразу, коли один колір головує у всьому макіяжі. Цікаво це виглядатиме з бордовими та персиковими відтінками, уніфікуючи стиль.

Якщо ж ти шукаєш нюд і тобі треба швидко зрозуміти, в сторону яких відтінків треба рухатися – просто стисни кінчик пальця. Не повіриш, але цей відтінок дійсно максимально схожий на той, який ти маєш на губах, хіба що з невеликим висвітленням від власне пігменту шкіри. Але таким чином ти точно зрозумієш, чи не занадто далеко ти відійшла від своєї кольорової гами.

А можливо, ти чула про лайфхак з відтінком сосків? У деяких він теж працює! Це хитрість для підбору більш природного кольору, та й не завжди можна безпосередньо перевірити його. Але цей хак існує і я просто не могла не поділитися ним.

А ти знаєш, як підібрати відтінок помади саме для себе? Можливо у тебе є свій лайфхак чи перевірені улюблені продукти? Якщо так – запрошую в коментарі, давайте ділитися своїми фаворитами! І може хтось із нас знайде для себе щось абсолютно нове й цікаве, або ж надихнеться до спроби раніше неочікуваних для себе відтінків.