Beauty Jam

PRIME TIME! Праймер для нігтів: що це таке та для чого він потрібен

PRIME TIME! Праймер для нігтів: що це таке та для чого він потрібен

Сьогодні про праймер. Nail-індустрія розвивається невпинно. Можливо, поки я пишу цей текст, вигадали вже 100 нових методів підготовки нігтів до покриття, але я все ж розкажу, що знаю.

Безкислотний праймер:

  • залишає липкий шар, який спрощує нанесення матеріалу та краще фіксує його;
  • не порушує рН-баланс нігтів;
  • підійде і для нарощення, і для звичного покриття гель-лаком;
  • дає кращий результат в тандемі із дегідратором.

Кислотний праймер:

  • в основі — метакрилова кислота, яка підіймає лусочки нігтів, за які хапається матеріал;
  • зробить нарощення максимально надійним;
  • допоможе добре зміцнити слабкі нігті;
  • АЛЕ! Не підійде для частого використання, адже порушує рН-баланс і може зіпсувати стан натуральних нігтів при зловживанні.
  • не потребує використання дегідратора.

Щоб краще зрозуміти роль праймера, варто розглядати повну картину підготовки нігтів до покриття. Тоді все виглядає цілком логічною

1. Знежирювач або нейл преп — очищує нігті від себуму, забруднень та пилу. Ні, водичка з милом цього так не зроблять, як він.

2. Дегідратор або бонд — забирає з нігтів усю зайву вологу та знежирює. Бажаний у бідь-якому випадку, але точно необхідний при гіпергідрозі долонь або після манірюру з замочуванням рук і воді. Якщо ви використовуєте кислотний праймер, то цю ланку можна скіпнути.

3. Праймер — допоможе надійніше з’єднати вже підсушену нігтьову пластину та покриття.

4. База

Праймер також зміцнює та захищає нігті від впливу хімічних компонентів, що містяться в базах та гель-лаках. А також зміцнюють нігтьові пластини.

Важливо, при нанесенні усіх продуктів, про які я тут згадала, мінімально контактувати зі шкірою і наносити їх саме на нігті.

Зараз я користуюся Ultrabond від Antonio Damatti і він повністю мене влаштовує. Зручний пензлик, комфортне нанесення і дуууже стійке покриття в результаті.

Так, втирати всі ці водички в нігті дійсно треба, щоб лаки та нарощування трималися добре. Додаю фото манікюру, який робила подружці 3,5 тижні тому.

Я прийшла до цього не одразу, використовувала тільки дегідратор і все. Але, ввівши усі ці кроки, побачила потрібний результат — нігті вже сто разів відросли, але лак не відколовся і не відшарувався.