PRIME TIME! Праймер для нігтів: що це таке та для чого він потрібен
Вирішила трошки поговорити тут про нігтики. Роблю собі манікюр та покриття вдома сама. І скажу чесно, голова йшла обертами, поки розібралась в усіх цих тонкощах. І дуже хочу поділитися.
Сьогодні про праймер. Nail-індустрія розвивається невпинно. Можливо, поки я пишу цей текст, вигадали вже 100 нових методів підготовки нігтів до покриття, але я все ж розкажу, що знаю.
Існує 2 види праймерів
Безкислотний праймер:
- залишає липкий шар, який спрощує нанесення матеріалу та краще фіксує його;
- не порушує рН-баланс нігтів;
- підійде і для нарощення, і для звичного покриття гель-лаком;
- дає кращий результат в тандемі із дегідратором.
Кислотний праймер:
- в основі — метакрилова кислота, яка підіймає лусочки нігтів, за які хапається матеріал;
- зробить нарощення максимально надійним;
- допоможе добре зміцнити слабкі нігті;
- АЛЕ! Не підійде для частого використання, адже порушує рН-баланс і може зіпсувати стан натуральних нігтів при зловживанні.
- не потребує використання дегідратора.
Для чого потрібен праймер та коли його наносити?
Щоб краще зрозуміти роль праймера, варто розглядати повну картину підготовки нігтів до покриття. Тоді все виглядає цілком логічною
1. Знежирювач або нейл преп — очищує нігті від себуму, забруднень та пилу. Ні, водичка з милом цього так не зроблять, як він.
2. Дегідратор або бонд — забирає з нігтів усю зайву вологу та знежирює. Бажаний у бідь-якому випадку, але точно необхідний при гіпергідрозі долонь або після манірюру з замочуванням рук і воді. Якщо ви використовуєте кислотний праймер, то цю ланку можна скіпнути.
3. Праймер — допоможе надійніше з’єднати вже підсушену нігтьову пластину та покриття.
4. База
Праймер також зміцнює та захищає нігті від впливу хімічних компонентів, що містяться в базах та гель-лаках. А також зміцнюють нігтьові пластини.
Важливо, при нанесенні усіх продуктів, про які я тут згадала, мінімально контактувати зі шкірою і наносити їх саме на нігті.
Зараз я користуюся Ultrabond від Antonio Damatti і він повністю мене влаштовує. Зручни й пензлик, комфортне нанесення і дуууже стійке покриття в результаті.
Так, втирати всі ці водички в нігті дійсно треба, щоб лаки та нарощування трималися добре. Додаю фото манікюру, який робила подружці 3,5 тижні тому.
Я прийшла до цього не одразу, використовувала тільки дегідратор і все. Але, ввівши усі ці кроки, побачила потрібний результат — нігті вже сто разів відросли, але лак не відколовся і не відшарувався.
Коментарі (0)