OKazkova

Гідролат "Лаванда" від Floya

Гідролат "Лаванда" від Floya

Нещодавно прочитала, що лавандовий гідролат - це дуже корисна штука і для шкіри, і для нервової системи. Особливо приємна та необхідна для любителів лаванди💜 Тож я вирушила до улюбленого Makeup на пошуки гідролатів і зустріла бренд Floya. Мене привабив асортимент, натуральні склади та комфортна ціна продуктів. Тож замовила одразу три різних гідролати, серед яких, звісно, і лавандовий. А ще й лавандову ефірну олію, враження від якої можна почитати тут: https://club.makeup.com.ua/post/42911/

Сьогодні ж ділюся враженнями про лавандовий гідролат.

Пакування: гідролат міститься у прозорій пластиковій пляшечці 200 мл. Також буває у пляшечках на 100 та 500 мл. Пляшечки на 100 та 200 мл оснащені зручним розпилювачем, що легко натискається та утворює ідеальну хмарку. На наліпці є вся необхідна інформація: контакти виробника, застосування, призначення, умови зберігання та склад.

Про гідролат словами виробника: Добре очищає, освіжає та живить шкіру. Знімає подразнення, запалення, почервоніння, лущення. Робить шкіру пружною, попереджає утворення зморшок, має виражену бактерицидну активність, антисептичні властивості. Сприяє поліпшенню мікроциркуляції крові і оновленню клітин шкіри, покращує колір обличчя, робить ліфтинг-ефект.

Склад: гідролат лаванди, натуральна запашна вода - продукт парової дистиляції листя та квіток лаванди. Рослини вирощені в приватному господарстві київської області і дистильовані колодязною водою. Не містить спирту та консервантів.

Це мав би бути абсолютно ідеальний продукт, але....

Тут варто почати з того, що гідролат я спробувала не одразу. У мене ще була лавандова водичка від Mayur, яку я обожнюю (ось відгук: https://club.makeup.com.ua/post/40908/). Тож, гідролати я залишила на потім у коробці при кімнатній температурі. А коли вперше пшикнула, то здивувалась. Я очікувала, що аромат гідролату буде нагадувати ефірну олію, або ту ж саму лавандову водичку від Mayur , або ж аромат свіжозрізаного лавандового букетику. Але ні. В ароматі є лаванда, але відчувається ще щось дуже дивне и не дуже приємне. Не знаю, як описати той аромат.

Спочатку я думала, що лавандовий гідролат міг зіпсуватися в теплі, хоча два інших гідролати пахнуть нормально. А потім красуня alena.rosee пояснила, що якщо гідролат лаванди роблять не тільки з квіток, а й з листя та стебел, то з'являється ось ця дивна нотка. Вона дуже влучно описала її як "нотка запрілої трави". Дякую тобі за це пояснення, люба💕 Тепер я спокійна, що гідролат не зіпсувався😌 Користуюся ним, звісно, та ще й дуже активно. Пшикаю і на обличчя, і на тіло протягом всього дня. І вже звикла до цієї дивної нотки. Але все ж аромат лавандової водички від Mayur сподобався мені більше. До того ж, вона ще й коштує дешевше😏 Тепер мені дуже цікаво для порівняння спробувати гідролати від інших виробників.

Та хочу нагадати, що склад продуктів Floya максимально натуральний. Що лавандова олійка у них чудова. Та й інші гідролати мене потішили, але про них трошки згодом.

Дякую за увагу🫶