lea_gvan

Контурні олівці для губ Essence – точне поєднання м’якості та стійкості

Контурні олівці для губ Essence –  точне поєднання м’якості та стійкості

Знайомлячись із продукцією бренду, хочу відмітити, що бренд є більш, ніж оптимальним за співвідношенням ціна/якість. Часто склади їх продуктів мені подобаються, адже мають достатньо якісні складники, якщо можна так висловитись про декоративну косметику в цілому (залишається секретом, як їм це вдається?).

Розпочинаємо аналіз складу на прикладі олівця відтінку 02 (інші будуть відрізнятись, в основному, місцями інгредієнтів та барвниками, в залежності від кольору), він не є завеликим, тому приділимо увагу кожному компоненту:

C10-18 triglycerides, mica, hydrogenated vegetable oil, talc, caprylic/capric triglyceride, synthetic japan wax, tocopherol, ascorbyl palmitate, CI 15850 (red 7), CI 77491 (iron oxides), CI 77492 (iron oxides), CI 77499 (iron oxides), CI 77891 (titanium dioxide).

C10-18 triglycerides – триефір гліцерину та жирних кислот кокосової чи пальмової олії, надає хорошу розподільчу здатність до косметичних формул, адже тане при температурі тіла, основа даного засобу, робить його твердим;

Hydrogenated vegetable oil – твердий жир (натуральна гідрогенізована олія), утворений шляхом додавання атому водню до рідкої рослинної олії, який тане при контакті зі шкірою, основа засобу;

Mica – слюда, загальний термін для групи 37 силікатних мінералів природнього походження, пігментація засобу, вважається безпечним при використанні для області губ та очей;

Talc! – природній мінерал силікат магнію безводний, добувається із природної сировини (разом з якою може бути присутній ще один мінерал азбест, волокна якого містять хризотил, вдихання якого є шкідливим для легенів). Проте, виробник запевняє, що проводить дослідження всіх партій тальку на наявність волокон азбесту за допомогою найсучасніших методів. Використовується як абсорбент (наприклад, дитячі присипки, пудри), але тут – як наповнювач та для покращення текстури продукту;

Caprylic/capric triglyceride – отримують з кокосової олії та гліцерину, емолент, пом’якшувач для забезпечення приємних відчуттів на шкірі та згладження;

Synthetic japan wax – виготовлено частково на синтетичній, а частково на природній основі, імітує властивості природнього японського воску, загущувач засобу;

Tocopherol – вітамін Е, може мати природнє та синтетичне походження, антиоксидант для шкіри та чутливих до окиснення компонентів засобу;

Ascorbyl palmitate – жиророзчинна форма вітаміну С, ефективна дія разом з вітаміном Е, тут швидше, для стабільності масляної складової;

CI 15850 (red 7), CI 77491 (iron oxides), CI 77492 (iron oxides), CI 77499 (iron oxides), CI 77891 (titanium dioxide) – барвники.

Достатньо безпечний склад, в основному, природні компоненти, як для бюджетного продукту для губ, що не може не радувати.)

Контурні олівці для губ Essence –  точне поєднання м’якості та стійкості

Фото результату контур+блиск. Кольори 204 (my way) та 03 (bold).

Властивості засобу. До цього я мала контурні олівці для губ від Lumene та Eveline. Олівець від Lumene був занадто твердим та тьмяним, тому використати я його не змогла. З Eveline я не вгадала з кольором, тому теж не змогла користуватись, хоча по якості він був нічогеньким. Маючи такий невдалий досвід, я вважала, що олівці для губ, це тема не для мене. Але все змінилось, коли я вирішила спробувати один олівець від Essence: легке розподілення, чіткий контур, пігментований колір, достатня стійкість. Можна профарбовувати повністю губи, вони не пересохнуть та не стягнуться. Олівці представлено у оболонці із дерева, без віддушки. Достатньо легко точаться, при чому в міру м’які та не розповзаються при обслуговуванні та використанні. Декілька моїх улюбленців-олівчиків подорожують зі мною у сумочці, то поки написи на місці, візуально, вони виглядають достойно.

Бренд – Німеччина, потужності виробництва – Чеська Республіка.

Термін придатності 3 роки.

Кольори. Для себе я обирала більш нюдові кольори для щоденного використання, купувала в різні дні, брала, щоб відрізнялись, проте, не всі кольори мені зайшли. 21 (charming), 204 (my way) та 02 (happy) з рожевим підтоном, а 03 (bold) – з бежевим підтоном. 204 (my way) з поміж інших найменш пігментований, проте, він і є моїм фаворитом на сьогодні, на другому місці 03 (bold), 3 місце – 21 (charming) та 4 – 02 (happy) занадто яскравий для мене.

На сьогодні, це мої фаворити, змінювати поки не планую, може хіба ще повишукую цікаві кольори.) Рекомендую хоча б спробувати, адже, це бюджетний варіант.