Мій шлях відновлення волосся: як відпало, самостійний підбір догляду, звернення до трихолога.
Початок: до фарбувань.
Все починалося з того, що колись в мене було волосся по коліно, а потім я почала його потрохи стригти та фарбувати. Фотографій в мене майже не лишилось, але це наше умовне до.
З догляду тут якийсь рандомний шампунь та бальзам. Виглядає нормально, але насправді воно було дуже сухе і постійно знаходилось в косі.
Перші фарбування
Потім я пофарбувала волосся червоною аміачною фарбою.
Спочатку йому було +- нормально, але через деякий час воно перетворилося на солому і довелось відрізати більшу частину.
З догляду все ще рандомний шампунь та маска Numero, пізніше мені сказали, що в неї майже немає ніяких дуючих компонентів і сенсу в ній нуль, тільки візуальний ефект за рахунок силіконів. (Силіконів в догляді я, доречі, не боюся. Вони дають гарний візуал, але добре якщо окрім них є ще щось на комплексну дію.)
Як волосся відпало
З десятого класу починається моя історія яскравих фарбувань. Перший час я навчалась правильно фарбувати волосся, тому більшу частину часу воно виглядало сухим. Але коли вже приловчилася, все було чудово, рівно до того моменту як я перший раз відвідала салон. До (сине на фото) та після салону я прикріплю.
Я від природи маю вьюнке та пористе волосся, але те, що від нього лишилось після фарбування це жесть.
Після того, як його попалили (відпало майже під корінь, та лишило хімічний опік на шкірі голови. Детальніше розповідала в попередніх дописах.) На фото майстер його накрутив, щоб не було помітно, що більша частина густини відпала. Далі воно продовжувало сипатись ще кілька місяців, були опіки на шкірі голови та вухах.
Шлях відновлення та перші результати
Далі прикріплю фото з якого почався шлях відновлення. Це після рожевого фарбування я один раз затонувала його пігментом прямої дії в зелений. Волосся мало от такий вигляд без салонної укладки.
Про догляд на той момент я не знала абсолютно нічого, тому потроху почала цікавитися цією темою. З чого я виявила, що потрібно чередувати маску для відновлення (живлення) та зволоження, а також додати незмивні засоби, якими я раніше зовсім не користувалася. Мій вибір пав на дві маски з мас маркету, зволожуючий спрейчик, термозахист та крем. І фото перших результатів також додам. Одразу помітила різницю.
Замінила розчіски на щітки з зубчиками без кульок, атласні резинки замість звичайних. Ще рекомендували шовкові наволочки, але в мого кота є особливість, він любе жерти постільну білизну (йому подобаеться як воно на зубах тріщить), тому наволочка протрималася два тижні, але тема класна, рекомендую, волосся сипалось набагато менше. Між фото різниця +- 6 місяців.
Консультація трихолога