Стареньким обмилкам - друг е життя!
Скрабувальне мило своїми руками
Вітання, паняночки!
Коли збирається певна кількість різних обмилків я створюю з них новий брусок мила. Для цього дійства я використовувала: власне обмилки, терка, мірний стакан, вода, лопатка для перемішування, силіконова форма для випічки, ефірні олії іланг-ілангу та ванілі, кавова гуща і пропіленгліколевий екстракт троянди. Ловіть рецепт:
Натерти обмилки на дрібну терку - чим дрібніше, тим краще. Додати води або трав'яний відвар у співвідношенні 2:1, тобто дві частини мила на одну частину води. В мене вода із пропіленгліколевим екстрактом троянди. Про нього писала тут https://club.makeup.com.ua/post/39498/
Одразу хочу всіх заспокоїти щодо шкоди пропіленгліколю як такого. Десятки досліджень довели його безпечність для організму людини. Він не є токсичним. Тому його можна застосовувати, якщо немає алергії.
За бажанням можна додати декілька крапель вподобаних ефірних олій - у мене іланг-іланг та ваніль. І, вишенька на торті - кавова гуща. Вона виступатиме скрабуюючи елементом. Всипала на око.
Всю цю радість поставити на водяну баню і ретельно перемішати, щоб мильна стружка краще розчинилася. Коли суміш набуде вигляду клею - можна заливати у приготованну форму і забути про неї на деякий час)
Коли мило добре схопиться - дістати із форми і дати йому повністю засохнути. Ось така квіточка в мене вийшла. Піниться класно, запах цікавий трохи схожий на печиво, очищає "до скрипу" + кава добре скрабує, але є мінус - сушить шкіру (як і будь-яке мило). Тому є іще варіант (біла квіточка на фото) із додаванням кокосової олії. Тут уже присутній зволожувальний ефект)))
Сподіваюсь мій досвід стане вам у нагоді)
Дякую за увагу! Обійняла)
Завжди ваша Мисткиня
Коментарі (0)