Коли небо було блакитнішим
Мій перший «дорослий» парфум і багато ностальгії
Мій перший дорослий парфум це Gian Marco Venturi Girl.
Мені було 10, тривали новорічні свята, я дуже вірила в те, що подарунки під ялинку приносить дідо з бородою. Яким же було моє здивування, коли він приніс ті самі парфуми моїй двоюрідній сестрі, у ту саму ніч…
«Певно, саме цього року мав їх у надлишку!», – подумала я та вирішила далі не розвивати цю думку, щоб чари не розвіялись.
Так чи інак, але парфуми мені страшенно сподобались. Всі дорослі у моїй родині любили парфумерію й активно нею користувалися, тому кожного я впізнавала за характерним запахом. Більше за самі парфуми мені подобався тільки факт того, що тепер я теж матиму свій парфум.
Любов сталась така, що з ароматом я зрослась років на пʼять. Це для дитини, як відомо, ціла вічність. Коли черговий флакон закінчувався, батьки дарували мені новий. На щастя, Girl завжди був у продажу в тих мініатюрних скляних «острівцях» з парфумами у торгових центрах.
З часом я зовсім забула про цей аромат. Останній флакон закінчився, а мені почали подобатись інші парфуми. Цей акварельний, ніби розбавлений запах, щоб не зашкодити чутливим рецепторам підлітки, був мені вже замалий.
Аж два роки тому, знову в новорічні свята, він повернуся до мене сам. Така випадкова зустріч посеред магазину, як зі шкільним товаришем, якого спершу не впізнаєш. Трохи змінився дизайн упаковки, вже не стало тих руденьких смайликів на коробці, але прозорий флакон Girl так само скромно стояв на поличці, в цьому своєму кумедному та наївному салатового кольору ковпачку, схожому на пластикові дитячі прикраси.
Минуло 15 років, щоб він знову опинився під моєю святковою ялинкою.
Буде неправдою сказати, що він мене парфумерно вразив після нашого воззʼєднання. Буде недостатнім сказати, що він мене вразив емоційно. Хто міг подумати, що квитки на машину часу продають отак, у роздріб?
Я ним майже не користуюсь, хоча для літа він дуже милий і не може комусь зашкодити. Не цитруси як вони є, але лимонад без цукру. Білі квіти, але поки тихі бутони. Кедр, розмарин, імбир – буквально натяком, щоб не перевантажити.
Новий флакон звучить набагато синтетичніше, ніж мені колись запам’яталось.
У цій новій реінкарнації легко міг би бути просто парфумованим спреєм для тіла, тому що має відповідну стійкість і парфумерну якість. Але і вартує відповідно, тож усе чесно.
Емоційно він, звісно, для мене безцінний.
Чекаю вас у коментарях або й окремих дописах, щоб поговорити про ваш перший «дорослий» парфум, якщо ви не проти поділитись спогадами.
Коментарі (0)