Вікторія Громова

#beautystudymakeupclub

#beautystudymakeupclub

Насправді, це дійсно дуже цікава тема, особливо якщо ти цікавишся бьюті темою багато, багато років, і вже встигла наробити помилки🥲 та виправити їх 😅

Тож почнемо:

  1. Перша моя помилка ще з підліткового віку, це наносити засоби для висипань на ВСЕ обличчя. Це дуже сушить та викликає подразнення, і призводить тільки до погіршення стану шкіри. Засоби локальної дії, треба наносити тільки на саме висипання!
  2. Дуже багато салицилової кислоти. А саме і пінка, і тонік, і сироватка. Для себе, я зрозуміла, що це занадто. Якщо засіб дійсно працюючий та активний, то достатньо буде лише сироватки. Все інше повинно бути компенсуюючим. А це вже наступний пункт.
  3. Нехтувати зволоженням, і думати , що кислоти і активи це все. Ні! Саме коли я почала відновлювати, зволожувати, активно регенерувати барʼєр шкіри, вона почала виглядати, як ніколи! Саме відновлення водного балансу та барʼєру шкіри часто бракує тим, хто страждає від висипань, и хоче кислот більше і більше.
  4. Купляти косметику «лінійками». Для мене, це так не працює. Іноді достатньо просто одного засоба(в основному це сироватка, тому що сама концентрована) з лінійки , і працювати гірше вона від того не буде. Особливо це важливо, якщо бренд з люксу або проф.
  5. Ціна - не завжди є якість. Тут також можна відмітити що не завжди ціна це якість, нажаль. Мій досвід з догляду за волоссям вже 100 разів мені це підтвердив. Давненько, десь років 8 назад, у мене були проблеми з волоссям, я їх довго відрощувала, і пробувала все, і професіональну косметику, особливо. Стільки дорогих брендів, чиї баночки навіть не закінчивши я викинула у смітник, що навіть страшно згадати.
  6. Довго не змивати мейк. Для себе, я також помітила таку річ, чим довше дома я ходжу з макіяжем, і не змиваю його, тим більше в мене зʼявляється нових висипань. Тож, взяла за звичку, як тільки повертаюсь до дому, відразу змиваю мейк і наношу догляд.
  7. Мити пензлики за гребінці, так часто як це можливо. Я , нажаль, цим нехтувала. Від брудних пензликів, зʼявляється нові висипання, від гребінця, різні проблеми зі шкірою голови!
  8. Не використовувати пілінг для шкіри голови. З приводу шкіри голови, як тільки я все ж, перестала нехтувати скрабом для шкіри голови, пройшло багато проблем. І надмірна жирність, і лущення, і чистота волосся залишається набагато довше.
  9. Досить довго не користувалась термозахистом, і взагалі ніякими засобами (сироватки, шовки і т д) , це була велика помилка. Волосся пересихало, буле ломким та багато посічених кінчиків. Саме коли відрощувала, та поринула в цю тему, зрозуміла як це необхідно, і від тоді ніколи не нехтую цим правилом.
  10. Мʼякі резинки для волосся. Так просто але так важливо! Раніше взагалі не звертала на це уваги. Але ні, це має значення. Тугі резинки перетирають та ламають волосся, та залишають сліди носки. Мʼякі дуже ніжні, в основному шокові, ніколи не ламають, не видирають волосся.

Це мої помилки, які я робила раніше, але знов ніколи😊