10 beauty-уроків, які я б хотіла знати раніше
🔥
1. Ретинол + вітамін C – не найкращі друзі.
Використання їх разом у рутині догляду сильно подразнило мою шкіру. Виявилося, що ці два інгредієнти мають різний рівень pH, тому їх краще використовувати окремо: вітамін C вранці, а ретинол – увечері.
2. Занадто багато ексфоліації – це біда. Я думала, що частіше пілінги дадуть мені ідеальну шкіру, але переборщивши, отримала подразнення та сухість. Помірність – ключ до здоров'я шкіри.
3. Не всі натуральні засоби – безпечні. Я захопилася домашніми масками з лимонним соком, що призвело до почервоніння та стягнутості. Пізніше дізналася, що кислоти цитрусових можуть бути надто агресивними для шкіри.
4. Не змивати SPF на ніч. Був час, коли я думала, що сонцезахисний крем не потребує змивання ввечері. Насправді SPF треба видаляти, як і макіяж, щоб не забивати пори.
5. Неправильне нанесення кислот. Я вирішила використати гліколеву кислоту вранці перед виходом на сонце без належного захисту. Це призвело до пігментації. Тепер знаю – кислоти краще використовувати ввечері.
6. Велика кількість продуктів не означає кращий ефект. Я думала, що чим більше засобів наношу, тим швидше побачу результат. Але замість цього отримала забиті пори та висипання. Іноді мінімалізм працює краще.
7. Забування про шию та руки. Я роками доглядала лише за обличчям, ігноруючи шию та руки. В результаті ці ділянки виглядали старшими за решту. Тепер доглядаю за ними так само ретельно.
8. Тестування нових продуктів одразу на всьому обличчі. Кілька разів після нового крему або маски у мене з'являлись висипання. Виявилося, що краще протестувати засіб на маленькій ділянці, перш ніж використовувати його на всьому обличчі.
9. Сон на животі = зморшки. Я помітила, що сон обличчям у подушку спричиняє появу дрібних зморшок. Тепер намагаюся спати на спині.
10. Зволоження взимку і влітку – різне. Спочатку я використовувала той самий крем протягом року, але моя шкіра стала дуже сухою взимку. Тепер обираю засоби з різною текстурою залежно від сезону.
Коментарі (0)