Mariaa_

#beautystudymakeupclub

#beautystudymakeupclub

Усім привіт! Свій дебют у клубі вирішила розпочати з челенджу, який виявися напрочуд близьким, і читаючи дописи інших авторів у багатьох пунктах знаходила себе. Але ж не помиляється той, хто нічого не робить, чи не так?))

1. Не нехтувати демакіяжем перед сном. На жаль, це поширена помилка, яка коштує нам комедонів і збільшення кількості висипів на обличчі. Очищення шкіри має бути якісним та двоетапним.

2. Не спилювати гель-лак вручну. Будь ласка, не робіть цього, якщо не бажаєте побачити стоншену та понівечену нігтьову пластину, а потім очікувати її реабілітації. Краще довіритись спеціалісту або спецзасобам.

3. Не підстригати кінчики волосся регулярно. Раніше я думала, що підстригання сповільнює ріст волосся і робила це дуже рідко, доки волосся не почало псуватись від використання праски і неправильного догляду. Виправляти ці наслідки з часом дуже важко.

4. Інтенсивне використання кислот та пілінгів. Привіт опіки, бувай шкірний бар'єр. Як же я помилялась, коли думала чим інтенсивніше працює засіб і чим довше він нанесений, тим він ефективніше покращить стан шкіри, розгладить рельєф... Наразі знайшла чудову альтернативу - ензимні пудри!

5. Не користуватись сонцезахисними засобами. Шкодую, що поява веснянок і те, що моя шкіра швидко отримує сонячні опіки (навіть за пів години на сонці), мене донедавна не насторожувало. З часом зрозуміла, що сонцезахист це не лише тренд, а необхідність, особливо зі своїм "типом" шкіри, яка не засмагає, а печеться. Відповідно, плями є не лише на обличчі, а і на інших ділянках тіла, зокрема на плечах.

6. Туго скручувати волосся. Затісні резинки, пучки дійсно псують полотно волосся. А ще гірше засинати з цією гулькою на голові.

7. Не нехтувати доглядом за тілом. Ексфоліація, припинення використання мочалок, які розмножують бактерії, зволоження - суттєво впливають на стан шкіри, а ще це додає впевненості в собі :)

8. Не нехтувати фізичною активністю. Намагаюсь тримати себе в тонусі, розминати спину, збільшувати прогулянки на свіжому повітрі, тому що це також впливає на зовнішній вигляд і стан шкіри.

9. Не забувати мити пензлики та спонжі для макіяжу. Це ті речі, що можуть спровокувати загострення висипань на обличчі, тому варто про них попіклуватись.

10. Корисно харчуватись. Збалансоване харчування - це теж своєрідний ритуал краси, адже зЇвши щось хімозне, або понад міру, організм реагує негативно і, як-то кажуть, "ефект на обличчя".

Сподіваюсь, мій досвід було цікаво почитати іншим дівчатам. До наступних дописів!