Stacessia🌈

#beautystudymakeupclub

#beautystudymakeupclub

1. Брови: потрібно вчасно зупинитися 🚨

Раніше, мені здавалося що мої брови досить широкі і ростуть якось не так, і коли вищипала — зрозуміла, що форма різна, вони тонкі, і взагалі, навіщо було їх чіпати… Після таких маніпуляцій волосяні фолікули дуже часто запалювалися, і це спричиняло купу дискомфорту. Зараз же розумію, що краще було дати їм спокій. Крім того, я використовувала «масні» помадки та олівці, які просто пливли на моїй шкірі, створюючи ефект неохайності.

2. Домашні експерименти 🧪

Сода, мило, спирт — це все звучить як рецепт для біди, але я вмивала та протирала обличчя цими «народними засобами». Тепер я точно знаю, що таким методам не місце в моїй рутині🥹

3. Абрикосовий скраб — ні!

Скраби з великими часточками (привіт абрикосовий скраб від «Чистої Лінії») тільки травмували мою шкіру. Зараз я обираю делікатні ензимні або кислотні пілінги, які дбають про шкіру, а не руйнують її.

4. Тон на запалену шкіру? Серйозно?

Я наносила тональний засіб прямо на запалення, що тільки погіршувало стан шкіри + не знала, як правильно підібрати колір тону чи консилеру. Не знала, що потрібне нормальне зволоження, і дивувалася, чому ж тональний так погано виглядає на шкірі😩

5. Підліткові війни з прищами🌚

Чавити прищі і чорні точки — це було моїм головним хобі в підлітковому віці. Тепер я розумію, що це тільки сприяло рубцям і запаленням.

6. Алкоголь — не для шкіри (ні ззовні, ні зсередини☝🏻)

Всі мої засоби для очищення містили спирт (ну прищики ж треба підсушити, правильно?🙄), і після них моє обличчя було схоже на пустелю. Зараз я обираю делікатний догляд, який не сушить, а зволожує.

Про вплив вживання алкоголю на стан здоров’я та шкіри потрібна окрема лекція…

7. Термін придатності косметики — це важливо!📆

Колись я накопичувала купу косметики, яка просто псувалася на поличках. Здавалося, що мені потрібна вся косметика світу...Тепер я обираю якість, а не кількість, і слідкую за терміном придатності кожного продукту.

8. Міцелярна вода не замінює очищення🫧

Я використовувала тонни міцелярки і навіть не змивала її! Тепер я знаю, що правильне очищення — це основа здорової шкіри.

9. SPF не тільки влітку⛱️

Колись я використовувала SPF лише влітку, і тільки на фізичних фільтрах (бо навіть не знала про існування справді комфортних засобів). Зараз я розумію важливість захисту шкіри від сонця. І бачу суттєву різницю🤗

10. Мультифункціональність понад усе✨

Тепер я обираю догляд та декоративні засоби, які відповідають потребам моєї шкіри, і можуть бути використані в багатьох варіаціях та не перевантажувати її. Моя мета — мінімалізм і ефективність!

Тепер, коли ці уроки засвоєні, я можу спокійно сказати, що моя шкіра мені вдячна. Та з кожною помилкою приходить новий досвід, яким би він не був❤️

#beautystudymakeupclub