Зігрітися в ароматах
Мій осінній парфумерний гардероб
Коли середньодобова температура стає нижчою, а небо все частіше затягує хмарами, я засмучуюсь. Мені важко переносити холод, особливо півріччя дощів і снігу, яке завершується аж у квітні.
Але інша частина мене тішиться, що можна нарешті носити парфуми, які на літо були відправлені у вимушену відпустку – пряні, гучні, настирливі й теплі.
Розповідаю про п’ять ароматів, які дочекалися свого часу і будуть супроводжувати мене цієї осені.
Lalique Perles de Lalique
Перли Lalique походять не з дна морського, але з густого, туманного лісу. Взимку в цьому ароматі холодно, стерильне морозне повітря робить його занадто колючим. Найкраще йому пасує вологість осіннього повітря, опале листя і вітер, багато вітру.
Він мінорний, за темпераментом меланхолійний, нескінченно закоханий у холодну шкіру за ознакою своєї ж прохолодности. Хто ще з сегменту люксу здатний бути компаньйоном на холодній шкірі 12 годин і шлейфити? Він міг би і більше, але день добігає кінця і мені треба готуватися до сну.
Perles de Lalique – це шипрова казка на сучасний манер. Вологі, землисті пачулі, кора дерев після осіннього дощу, на корі вологий мох, багато дзвінкого озону довкола, чорний перець, солодкавість йоду. Так, в ньому є медичний аспект, є камфорність в моєму сприйнятті. Комусь пощастить почути троянду замість цього, я не чую. Але мені він потрібен і подобається саме в такому амплуа.
Comme des Garçons Blackpepper
Багато реалістичного чорного перцю. Це майже моноаромат, тому що дерево та пачулі у цьому парфумі виключно для балансу.
Пачулі тут майже невидимі, а дерево – кедр та уд – димні та трохи солодкаві. Технічні характеристики, як і у всіх ароматах Comme des Garçons, найвищого рівня.
Стійкий, шлейфовий, «від тебе що, пахне перцем?», універсальний парфум на будь-який сезон і настрій.
Cacharel Lou Lou
Ох, як же Cacharel любить ці подвійні назви – Lou Lou, Anaïs Anaïs, Amor Amor! На осінь обираю собі в компаньйонки Lou Lou, бо з нею весело пити глінтвейн і фарбувати нігті в сливовий колір. Недарма я тут про сливу, до речі, тому що її в парфумі багато.
Це аромат з 80-х, тож піраміда буквально в три поверхи. До сливи нам щедро дали аніс та корицю, їх у старті не сплутати ні з чим, а ще лілії, жасмин, іланг-іланг, мімозу… У базі – ладан, сандал, ваніль та мускус. Це те, що я чую без підказки.
Стійкий, гучний, густий, нетривіальний. Сливовий конфітюр, але в рецепті була помилка і замість цукру поклали багато спецій. Восени з ним веселіше і тепліше.
Присвячений акторці Луїзі Брукс, зірці кіно 1920-х років, яка запам’яталась своїм графічним каре і драматичним макіяжем. Так, з Lou Lou хочу взутися у чорні туфлі з оксамиту і густо фарбувати губи.
Calvin Klein Obsession
Знову парфум, старший за мене, знову багата піраміда. Для мене це дерев’яна скриня, важка і старенька, де роками зберігали спеції найрізноманітнішого виду, багатьох я і не знаю. Точно знаю, що там лежали спеції для кави по-східному: коріандр, кориця, мускатний горіх, кардамон. Для випічки зберігали ваніль і сушені квіти.
Він стійко асоціюється у мене з бурштином – і кольором, і настроєм. Смолистий, густий, насичений. В жодному разі не варто носити його у спекотну погоду, це просто жорстоко. Навіть у прохолодні дні більше одного розпилення я не роблю. Він дуже потенційний, настирливий, створений з розмахом і східною щедрістю.
Comme des Garçons 2
Моя любов до нього невичерпна. Великий допис про цей парфум – за посиланням (https://club.makeup.com.ua/post/48827/).
У будь-який сезон, у будь-яку погоду я буду із задоволенням носити Comme des Garçons 2. Особливо приємно носити цей аромат у дощ, а значить, осінь без нього неможлива.
Коментарі (0)