Клара

Тестую засоби від Matrix разом із MAKEUP Club

Моє знайомство з Matrix почалося понад 10 років тому з шампуню Oil Wonders та олії цієї ж серії. Обидва продукти мене влаштовували й виконували більшість обіцяних функцій.
Варто зазначити, що моє волосся ДУЖЕ тонке, легко пошкоджується, а шкіра голови неймовірно жирна з підліткового віку. Після тривалого вивчення великого обсягу інформації, стосовно волосся, я підібрала догляд, який мене влаштовує. Але про це іншим разом.

Тесту�ю засоби від Matrix разом із MAKEUP Club

Сьогодні йде мова про серію Food For Soft, а також про кондиціонер та спрей із серії Total Results.

В подарунковому пакунку були:
• шампунь FFS
• кондиціонер FFS
• кондиціонер Brass Off TR
• спрей 20-in-1 Miracle Creator TR
• олія FFS

Спочатку я розкажу про враження, а потім перейду до загального висновку.

Шампунь:
- приємно пахне
- має тягучу «медову» консистенцію завдяки карбомеру
- витрачається економно
- добре піниться
- досить легко змивається
- не залишає волосся сухим

В шампуні перевірена часом формула. Хоча я нечасто бачу тандем поверхнево-активних речовин SLES + SLS, тут, в основі, саме він, а також CAPB, CMEA й coco-betaine.

Шампунь гарантовано промиє вам шкіру, а такі інгредієнти, як glycol distearate, dimethicone, guar hydroxypropyltrimonium chloride та amodimethicone захистять та скондиціонують волосся, наскільки це можливо зробити шампунем.
Так-так, не животворна олія авокадо, яка є маркетинговим важілем, а наша улюблена хімія.

На мою шкіру голови я завжди беру багато засобу, щоб гарантовано промити всі ділянки, тож шампунь в пляшечці практично закінчився за два рази.

Висновок: хороший універсальний шампунь, добре кондиціонує волосся, але не перевантажує його.

Сподобався мені найбільше: він робить волосся гладким, добре кондиціонує, але може бути заважким для багатьох. На колір волосся мені не вплинув, пігменту, як на мене, тут просто недостатньо.

Склад дуже хороший, я розберу його в своєму каналі детальніше. Я дуже люблю мінеральну олію в засобах, тож, цей кондик не став виключенням.

На відео волосся вологе, але видно, що зі своїм завданням кондиціонер впорався.

Тож, якщо ваше волосся легко обтяжити — цей засіб не для вас. Якщо у вас "голодне" волосся, яке любить важкі засоби — вам сподобається ефект.

Волосся мʼяке, гладеньке, не пересушене, але все ж не виглядає, після повного висихання, зволоженим: чогось в схемі не вистачає. Гадаю, що незмивного крему або гелю. І маю рацію.

А тут з'являється перший сюрприз: жодного слова українською. А ось нашим "чудовим" сусідям Matrix надали всі необхідні дані і, що стало для мене справжнім ударом від бренду, вони не тільки не пішли з російського ринку, а ще й активно там просувають свій бренд, ведуть сторінку в VK, завозять новинки та проводять навчання. Чогось ніхто не сказав про такий "слід" на баночці, обравши заплющити очі на проблему, в інших оглядах, і це розчарувало, не буду приховувати.

Я дуже люблю засоби, які не вбираються волоссям безслідно при нанесенні. Однієї порції кондиціонеру мені вистачило би практично на одне миття, якби не мої особливості нанесення.

Кондиціонер я б віднесла для себе до «сезонних» засобів по формулі.
Гадаю, в усіх нас бували баночки, які працювали жахливо в спекотний період, розкривалися тільки в холодні часи й навпаки. Оце про цей засіб. Він капризний для такого волосся, як у мене. Волосся залишаєтсья гідрофільним та, під впливом високої вологи, стає пухнастим. Ця пухнастіть може з'явитися несподівано, й замість гарного волосся ви, раптом, станете власником кульбабки.

Видно, що кінчики просто стирчать в різні боки, пухнастість присутня абсолютно по всій довжині.

Гадаю, по фото явно складно сказати, що волосся насправді гарне: воно виглядає абсолютно непрезентабельно, наче я просто помила його шампунем.

Сподобався й не став для мене новинкою, тому що я використовую подібний склад вже давно.

Добре приглажує волосся, надає блиск та м'якість, має чудовий склад.

Чудова підкладка під інші засобі, але не без мінусів: кокосова олія в складі відчувається на волоссі. Якщо не дотриматися певних дозувань, ваше волосся стане жирним, обтяженим та буде відчуватися "хрустким". Мені вистачає 5-6 порцій на всю площину волосся.

Хотіла собі купити колись, але ніяк руки не доходили.

Це не традиційна силіконова олія, а, скоріше, полегшена. В чомусь покращена, в чомусь погіршена, але вона працює добре: волосся стає м'якішим, наступні засоби працюють ефективніше. Але, як я вже сказала, це не традиційна силіконова олія. Вона не виконує для мене ті самі функції в такому ж обсязі. У вологому вигляді волосся розчісується гірше через цю олію. Тож, це не альтернатива силіконовим оліям особисто для мене.

Баночка скляна, всередині піпетка, якою зручно набирати засіб. Аромат неперевершений, дуже смачний та ненав'язливий для мого чутливого носа.

Ще один нюанс: неекономність засобу при використанні на вологому волоссі. Олія швидко вбирається волосся, тож її складно розподілити.

Я хочу звернутися персонально до бренду Matrix: невже економічне питання настільки важливе, що ви демонстративно зневажаєте нашу країну та людей?

Список "досягнень" насправді послужний:

• жодного напису українською, проте є російською та є ОФІЦІЙНИЙ імпортер туди
  • активне ведення бізнесу в росіі
  • жодного слова в підтримку нашої країни
  • мають наглість привозити нам продукти, розраховані на "сусідський" ринок

Врешті, подарунки з урахуванням цих факторів я розцінюю як зневагу від бренда. Якби я знала, що на мене чекає, то відмовилася б від подарунку.

Але, насправді, є один плюс в цій ситуації: тепер я прекрасно бачу, як бренд ставиться до нас, українців.

Таке відношення повинно бути розцінено як зневага до національної ідентичності та страждань, які зазнає наша країна та її люди. В тому числі це стосується представників Matrix в Україні, які щодня відчувають наслідки війни.

Я закликаю компанію переглянути свою політику й розглянути можливість повного виходу з ринку країни-агресора. Це було б правильним кроком з точки зору моралі та бізнесу.

Клара
2
Підписники
0