Б'юті-експерименти: як я майже зіпсувала собі шкіру та волосся
Три поради з інтернету, які обернулися катастрофою
Хто з нас не намагався знайти ідеальні засоби для догляду за собою в безмежних просторах інтернету? Я – точно! Але мої експерименти з домашніми масками та нетрадиційними методами очищення шкіри та волосся перетворилися на справжню катастрофу.
Яйця замість шампуню? Ні, дякую! Пам’ятаю, як одного разу, коли закінчився шампунь, я вирішила спробувати лайфхак – помити голову жовтками. Здавалося б, натуральний продукт, що може бути поганого? Але наслідки були плачевними. Жовтки просто зварилися на волоссі, утворивши липку масу, яку було неможливо вимити. Волосся залишилося брудним і з неприємним запахом, а я – з почуттям розчарування. (Можна було б додати ще борошна і цукру. Може хоча б кекс вийшов 🤣)
Саліцилова кислота: мій особистий косметичний жах Ще одним моїм невдалим експериментом стала спроба висушити жирну шкіру за допомогою саліцилової кислоти (аптечної звичайно ж 😁). Я наносила її на обличчя, сподіваючись позбутися прищів, але отримала зовсім інший результат: шкіра стала сухою, лущилася і почервоніла.
Желатинова маска: гаряча і небезпечна Ну, а як же без легендарної маски з желатину, яка обіцяє витягнути всі чорні цятки? Я вирішила спробувати і цю процедуру, але замість очікуваного ефекту отримала опік. Виявляється, нагрітий желатин може бути досить гарячим і обпалити шкіру. До того ж, маска висушувала шкіру і не завжди справлялася зі своїм завданням.
Ці три невдалі експерименти навчили мене бути обережнішою з домашніми б'юті-лайфхаками. Перед тим, як спробувати щось нове, варто ретельно вивчити інформацію про склад і дію того чи іншого засобу, а також про можливі побічні ефекти.
Коментарі (0)