СВІДОМЕ СПОЖИВАННЯ: КРАСА БЕЗ ЗАЙВОГО
МЕНШЕ, АЛЕ ЯКІСНІШЕ!
Чи замислювалися ви, скільки баночок стоїть на ваших поличках і скільки з них ви реально використовуєте? Ось я задумалася, коли вкотре натрапила на крем, термін придатності якого давно минув. І це не одна банка…
Ми постійно купуємо: новинки, тренди, рекомендації з TikTok чи інших ресурсів. Але чи завжди це нам потрібно? Ось кілька причин, чому час перейти до більш свідомого підходу:
- Щоб зібрати "колекцію", йде чимало грошей. А скільки цих засобів використовуються раз чи два, а потім стоять і пиляться?
- Купа продуктів займає простір. А що менше хаосу на полицях, то більше спокою в думках.
- Косметика — це не тільки про догляд за собою, а й про те, як ми дбаємо про планету. Порожні баночки, які так і не встигли стати улюбленцями, — це купа непотрібного пластику, який шкодить довкіллю.
- Косметика теж має термін придатності. Відкривши баночку, ми запускаємо годинник: засіб стає менш ефективним і може навіть нашкодити.
Як стати свідомішими?
✨ Перед покупкою запитайте себе: "Чи дійсно я це використаю?"
✨ Використовуйте засоби до кінця, перш ніж відкривати новий.
✨ Підбирайте продукти відповідно до реальних потреб вашої шкіри чи волосся.
✨ Переглядайте свій "запас" раз на сезон, щоб нічого не пропадало.
Мій девіз тепер: менше, але якісніше!
А як ви ставитесь до свідомого споживання? Чи вдається утриматися від зайвих покупок?
Коментарі (0)