#mybeautyachievements2024
Мої б'юті досягнення 2024 року🦸♀️
Спочатку я подумала, що писати нема про що, бо зараз я дуже засмучена поверненням проблеми зі шкірою.
Акне, яке мучило мене десятки років, а покинуло тільки декілька років тому, знову повернулося😣 А я вже встигла забути про нього, як про страшний сон. І зараз була не готова розбиратись ще й з ним. Тим паче, що не маю чіткої відповіді, чому воно відступило тоді. В той час я не лікувала акне, бо вже примирилася з ним. А воно потихеньку проходило, лишивши після себе післяакне, як нагадування, яке я ігнорувала.
І в якийсь момент я видихнула, вирішив, що все позаду. Бо я заслуговую на гарну шкіру. А натомість прищі знову повернулись👎
Але!
За цим "але" і стоять мої досягнення.
❌ Я була вимушена ознайомитися з купою інформації про лікування акне.
✅ Зараз я придбала собі засіб від акне та не збираюсь здаватися.
❌Я не мала в догляді потрібних засобів.
✅ В мене в арсеналі зараз є майже все необхідне.
❌ Я не розуміла тип, стан та потреби своєї шкіри.
✅ Я знаю, в якому стані знаходиться моя шкіра, та намагаюсь задовольнити її потреби.
❌Мені було шкода часу на доглядову рутину.
✅ В мене є доглядова рутина. Мені не шкода на це час, бо я чітко розумію що я роблю та навіщо.
❌ Купувала мінімум засобів та тільки в масмаркеті, та подешевше.
✅ Придбала необхідні засоби, вклала в це гроші. Дозволила собі підвищити бюджет.
❌Не знала про особливості шкіри та те що її треба не тільки зволожувати.
✅ Дізналася, що в шкіри є біом та бар'єр, який стала підтримувати.
❌ Багато чого не знала про догляд за волоссям.
✅ Навчилася розбирати склад засобів. Не ідеально, але достатньо, щоб зрозуміти, що за продукт тримаю в руках.
❌Страждала від випадіння волосся.
✅ Займаюсь вирішенням цієї проблеми.
• Кожного вечора роблю масаж голови. Навіть маю для цього декілька масажерів, окрім рук)
• Раз у два дні використовую засіб для росту волосся.
• Регулярно п'ю вітаміни.
❌Не захищала волосся від впливу жорсткої води та агресивних засобів.
А ще декілька років тому я навіть кондиціонер для волосся не використовувала, вважала то маркетингом.
✅ Використовую метод пре-пу перед кожним миттям голови. Роблю маски, користуюсь кондиціонером та наношу незмивний догляд.
❌Не використовувала фен, бо вважала, що він шкодить волоссю.
✅ Почала користуватись феном. Сушу волосся теплим повітрям. Бачила дослідження про пріоритет сушіння волосся феном, перед висиханням звичайним шляхом.
❌ Мила волосся раз в 3-4 дня, бо не хотіла мити часто. Не знала про особливості та потреби шкіри голови.
✅ Мию волосся раз в два дні, бо так потрібно моїй шкіри голови.
❌Боялась силіконів та використовувала засоби без них.
✅ Здалася, та зараз змінюю свій догляд, бо прийняла той факт, що саме моєму волоссю потрібні засоби із силіконами. Безсиліконові засоби не дають мені той результат, який хочу отримати. Перевірка довжиною в рік показала саме це.
❌Мала не підходящий догляд для мого типу шкіри голови. Вважала, що в мене чутлива шкіра, бо був свербіж та іноді лупа.
✅Підібрала засоби для миття голови, проблем з чутливістю та лупою не маю.
В арсеналі маю список шампуней, які мені підходить. Роблю висновок, що чутливості шкіри в мене не було, а був неправильний підхід та не підходящі засоби.
❌Спала на бавовняних наволочках.
Агресивно витирала волосся рушником після миття.
✅Змінила наволочкі на атласні. В планах придбати шовкові наволочки, резинки та тюрбан із шовку для сну.
Звичайний рушник замінила м'якеньким з мікрофібри.
Впевнена, що це не весь список. Але я, як завжди, мовчу довго, а потім так же довго описую що живе в середині🐼
PS Хочу сказати, велике дякую, чарівникам Makeup club, за те що зробили такий челендж. Мені це було потрібно.
Я змогла подивитись на свої досягнення, та спростувати думку про те що досягнень немає.
Я побачила те, що мені вдалось розвинути у собі, те чого мені бракувало раніше. Я побачила, як багато в тому що я роблю дисципліни. Мені завжди її бракувало. Але дівчина, яка витрачає так багато часу на пошуки та вивчення корисної інформації, багатенько грошей на необхідні засоби та куууупу часу на догляд, вже не може вважатись не дисциплінованою. Вона є крутою🔥 тільки часто знецінює свої досягнення.
Але і це вона зможе вирішити🦸♀️
Коментарі (0)