NIVEA Luminous 630 SPF 50 Day Fluid - ефект є!
Комфортний та ефективний засіб
Процес вибору крему з СПФ захистом – це задача із зірочкою для дівчат (у значній більшості). Адже необхідно, щоб крем мав як захисні функції реальні!, був приємним за сенсорикою, підходив до типу шкіри і мав ще й доглядову функцію.
Для виробника теж стоїть задача із зірочкою, адже необхідно не лише підібрати сонцезахисні фільтри, а й зібрати їх у композицію, яка дійсно буде робоча. А ще – забезпечити стабільність продукту, створити притомну сенсорику та вмістити доглядову складову, щоб приглянутись потенціальному покупцеві.
Мене зацікавив Тіамідол в складі NIVEA Luminous 630 SPF 50 Day Fluid, а оскільки в оригінального запатентованого Eucerin AntiPigment SPF 30, склад продукту дуууже схожий. А оскільки ці два бренди одного власника, то це цілком можливо.
Розглянемо склад, який співпадає і на сайті:
«Broad Spectrum» означає захист широкого спектру А та В (290-400 нм). Розбираємо, що в складі даного спф.
УФ А фільтри:
Butyl Methoxydibenzoylmethane (avobenzone) – UVA фільтр, втрачає 36% своєї абсорбції через годину перебування під УФ випромінюванням; Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine Tinosorb S – UVA та UVB захист, дуже стабільний.
УФ В фільтри:
Homosalate – UVB фільтр, швидко втрачає можливість захищати шкіру 10% за 45 хв перебування під дією УФ, (не є фотостабільним); Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid (Ensulizole) – UVB фільтр, на шкірі людини не доведено фактори ризику; Ethylhexyl Salicylate – UVB фільтр, міститься, як природній компонент у деяких рослинах (наприклад, березі); Ethylhexyl Triazone (UvinulT 150) – найбільш стабільний UVB фільтр, прекрасна сумісність із усіма УФ-фільтрами.
Технологічні компоненти
Methylpropanediol, Alcohol Denat. – розчинники, які значно полегшують текстуру засобу Butylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate – гелевий компонент, як наповнювач у засобі Dimethicone – силікон, наповнювач у формулі; Silica, Tapioca Starch – абсорбенти для формули+матування шкіри; Cetearyl Alcohol, Behenyl Alcohol, Sodium Stearoyl Glutamate – емульгатори; Xanthan Gum, Carbomer, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer – загущувачі для водної фази; Sodium Chloride, Sodium Sulfate – стабілізація виробу; Trisodium EDTА – хелат, антиокислювач; Sodium Hydroxide – регулятор рН; Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol – консерванти; Benzyl Alcohol, Limonene, Parfum – компоненти віддушки та віддушка; CI 15985, CI 16035 – барвники.
Активні компоненти
Isobutylamido Thiazolyl Resorcinol – Тіамідол (запатентований інградієнт), інгібітор тирозинази, як і гідрохінон (інгібує фермент, який не дає перетворюватись тирозину на меланін, відповідно і пігментація не повинна проявитись),
він дещо програє мелазилу (теж новому запатентованому компоненту), який діє вибірково;
Ось про дію Мелазилу на мою шкіру докладніше https://club.makeup.com.ua/post/54054/
Sodium Hyaluronate – гіалуронат натрію, зволожувач;
Tocopheryl Acetate – класичний антиоксидант для формули та шкіри, актуально завжди, прискорює оновлення та запобігає дії вільних радикалів.
Щодо ефективності спф захисту, особливо у діапазоні, ближче до 400 нм (UVA спектр), виникають питання, адже тут «витягує» застарілий і з негативним шлейфом, авобензон, який, крім нестабільності може подразнювати шкіру, викликаючи фотодерматит. Виправити ситуацію вирішили комбінацією з новітнім більш стабільним фільтром, але чи досягли потрібних одиниць захисту?
UVВ захист – це теж комбінація застарілих та новітнього фільтрів.
Оскільки в формулі достатня кількість спф фільтрів, а виробник спеціалізується на спф засобах, то все ж відповідний рівень захисту є, проте не відмовляючись від дешевих застарілих фільтрів. Як на мене, даний флюїд є ідеальним засобом для міста, якщо ви не перебуваєте на сонці в літню пору весь день. Якщо ж це більш тривале перебування на сонці (відпочинок за кордоном, горах і т.д.), я б обрала щось на стабільних фільтрах.
По основному активному компоненту проводились неодноразово дослідження для виявлення його ефективності в роботі з гіперпігментацією:
в порівняннні із гідрохіноном, Тіамідол зменшує гіперпігментацію в меншій концентрації із меншим подразненням шкіри (м’якіший та триваліший ефект), його можна використовувати довше, але все ж курсом! (не цитотоксичний), на відміну від гідрохінону;
значної різниці ефективності гідрохінону та Тіамідолу на зменшення мелазми виявлено не було. Тому, в таких випадках, він показаний при непереносимості гідрохінону або чутливій шкірі та/або комбіновано із косметологічними процедурами, є 24 тижневе дослідження, яке показало ефект зменшення мелазми в порівнянні із вихідним станом;
при використанні гіалуронової кислоти разом з Тіамідолом, спостерігається синергічна дія та суттєвий ефект в освітленні мелазми, в порівнянні із одиноким Тіамідолом в засобі;
ефективність для шкіри із постзапальною гіперпігментацією після акне.
Щодо антиоксидантів, то тут присутній лише вітамін Е – скромно, гіалуронова кислота тут необхідна, адже зволожена шкіра апріорі краще протистоїть випромінюванню, а також засіб ще краще розподіляється по зволоженій поверхні.
Виробник. Beiersdorf, NIVEA, потужності виробництва – Польща.
Упаковка. Стильна баночка із помповим дозуванням, 40 мл.
Структура та аромат. Крем має густу консистенцію ледь рожевого кольору із достатньо проявленим ароматом, який затримується деякий час на обличчі, достатньо сильний для мене.
Сенсорика. Розподіляється крем легко та приємний на шкірі, адже містить для покращення сенсорних характеристик Alcohol Denat. і Silica , а також речовини, що дозволяють засобу легко та рівномірно розподілятись Butylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate та Silica – тут найвищий бал!!!
Ефект на шкірі/результат. Сподівання від крему – захист від сонячного випромінювання та контроль пігментації. Крем обирався на літній період, адже виробник зазначає, що це невагомий флюїд, а влітку нічого краще для шкіри і не побажаєш)) дійсно, він виконує свої обіцянки, адже швидко всмоктується, при цьому блюрить шкіру завдяки Silica та Dimethicone. Присутність силіконів, які не окислюються (роблять засіб стабільнішим), на відміну від емолентів-олій на шкірі влітку, вважаю все ж більш доречним. На інші сезони він мені не підходить, адже дійсно починає матувати шкіру, а мені цей ефект не до вподоби.
Після зими мої веснянки не такі яскраві, тому основною вимогою було не допустити збільшення їх кількості та потемніння. Використовуючи цей засіб в межах міста в достатній кількості, мої веснянки не стали яскравими у весняно-літній період. Більше того, використовуючи протягом приблизно 12 тижнів 1 раз на добу, є деякий ефект освітлення веснянок. Необхідно відмітити ще й зволожувальну функцію флюїду в літній період мені вистачало! Крім того, флюїд – чудова база під макіяж. Витрата флюїду достатньо висока, адже він густий, мені вистачало баночки приблизно на місяць.
Висновок: Сонцезахист, хоч і не повністю на стабільних фільтрах та Тіамідол на моїй шкірі працює, тому є ефект. Вважаю, що цей варіант ціна-якість відпрацював і за сенсорикою, і за захистом, і за результатом. Чи оберу я його знову?, це питання, адже планую використовувати інші SPF, а от сироватка мене зацікавила, тому можливо)
Протипоказання: При плануванні вагітності, вагітності та вигодовуванні (хоча виробник не вказує), тому не треба експериментувати на собі!
По термінах використання:для безпеки оптимально використовувати не більше 3-х місяців (хоча є дані про 6 місяців), але нема даних про використання довше або ж на постійній основі!
Слід пам’ятати, що невеликий відсоток алергічної реакції на Тіамідол вже ж фіксувався в дослідженнях, тому можливі індивідуальні реакції.
Кому підійде. Теоретично – усім типам шкіри, адже формула тут дійсно продумана для комфортного носіння, візуального ефекту та результату.
Дякую, що дочитали. Про інші сонцезахисні засоби – в наступних дописах.
Коментарі (0)