getejra

Закінчився мій тестовий місяць з Soika Capixyl Active

Цього набору поки що немає на мейкап, тому я додала інший подібний, але він також доволі бюджетний.

Розпаковка була тут https://club.makeup.com.ua/looks/58071/

Протягом цього місяця я користувалась лише засобами від сойки - лінійкою Capixyl Active, пінним пілінгом https://club.makeup.com.ua/post/60856/ та термомістом https://club.makeup.com.ua/post/60851/

перед початком тестування я підстригла кінчики та пофарбувала волосся безаміачкою (зазвичай, вона вимивається за 3-4 тижні).

Пінний безсульфатний шампунь для волосся з пептидами Soika Capixyl Active, флакон 200 мл з непрозорого пластику красивого лавандового кольору. Дозатор прекрасно працює та утворює пружну піну з фіолетовим забарвленням.

Пептидний шампунь відмінно очищає шкіру голови та волосся, живить, зволожує, захищає від агресивного впливу навколишнього середовища.

Допомагає запобігти пошкодженню та стимулює зростання волосся завдяки комплексу пептидів.

Capixyl - інноваційний комплекс біоміметичних пептидів у поєднанні з екстрактом червоної конюшини. Він впливає на основні причини випадання волосся, роблячи його густішим і міцнішим. Трегалоза – захищає від зневоднення та забезпечує природний захист шкіри голови та волосся від несприятливих умов навколишнього середовища.

Склад/INCI: Aqua, Cocamidopropyl Betaine, Disodium Laureth Sulfosuccinate, Disodium Cocoamphodiacetate, Lauryl Glucoside, Cocamide DEA, PCA Glyceryl Oleate, Capixyl®(Butylene Glycol, Water, Dextran, Acetyl Tetrapeptide-3, TrifoliumPratense (Clover) Flower Extract),Trehalose, L-arginine, Polyquaternium -10, Polyquaternium -7, Sodium Benzoate, Parfum, Propylene Glycol, Citric Acid, DisodiumEDTA, СІ 42090, CI 14720

Нанести піну на руки і легкими масажними рухами розподілити по всій голові і довжині волосся. Змити проточною водою. При потребі повторити процедуру.

я користувалась двічі. Перший раз у мене йшло 5-6 натисків, другий - 3-4. Аромат надзвичайно приємний.

Хочу відмітити цікавий момент: я вперше за багато років користувалась лише одним шампунем, не чергуючи з іншими - і моє волосся та шкіра голови не викинули мені жодних "коників", чому я була дуже здивована. Термін миття голови не подовжився, але й не зменшився.

Зміцнююча маска містить високу концентрацію зволожуючих активів та Capixyl® з трегалозою– відмінно зволожує волосся та шкіру голови, а комбінація олії кокосу та пантенолу надає волоссю м’якість, блиск та шовковистість. Прозорий флакон з дозатором-помпою 200 мл.

Склад/INCI: Aqua, Cetearyl Alcohol, Myristyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Amodimethicone (and) Trideceth-12 (and) Cetrimonium Chloride, Amodimethicone (and) C11-15 Pareth-7 (and) Laureth-9 (and) Glycerin (and) Trideceth-12, Trehalose, Maltodextrin (and) Schinus Terebinthifolia Seed Extract, Phenoxyethanol (and) Ethylhexylglycerin, Cyclopentasiloxane, Phenil Trimethicone, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Panthenol, Citric Acid, Parfum, CI 14720, СІ 42090

Текстура у маски кремова, ніжна, з приємним ароматом, красивого лавандового кольору. Я наношу десь 5-6 натисків на долоні, розігріваю маску між ними і лише потім наношу на вологе (не мокре) вимите волосся та шкіру голови й залишаю на 10-15 хвилин. Одягаю шапочку для душу щоб маска прогрілась. Потім промиваю волосся теплою проточною водою. Використовувати 1-2 рази на тиждень, я користувалась двічі, коли приймала ванну.

Ось ці два продукти я залюбки лишаю в своєму догляді й надалі.

Сироватка-активатор з активом Capixyl® це засіб для волосся, яке страждає від легкого та помірного випадіння, завдяки вдосконаленій формулі та силі Capixyl® для відновлення густоти та проростання волосся зсередини фолікула. Тут також є трегалоза та аргінін. Флакон прозорий з розпилювачем, 100 мл.

Склад/INCI: Aqua, Cetrimonium Chloride, Butylene Glycol (and) Water (and) Dextran (and) Acetyl Tetrapeptide-3 (and) TrifoliumPratense (Clover) Flower Extract, Lactic acid, PEG-12 Dimethicone, Polyquaternium -10, Polyquaternium -7, Trehalose, L-arginine, Sodium Benzoate, Polysorbate 20, Parfum, Vanillylbutylether, Disodium EDTA

Перед нанесенням засобу зробити масаж шкіри голови протягом 2-3 хвилин легкими масажними рухами (інколи використовувала скрабер). Нанести за допомогою розпилювача засіб на шкіру голови та безпосередньо на коріння волосся. Я наносила і з відстані 15-20 см і з відстані 5-10 - чим далі від голови, тим менше відчуття тепла на шкірі. Помасажувати 1–2 хвилини. Не змивати! Використовувати 1 раз на добу, курс процедури – 30-45 днів. Мені пляшечки вистачило з 28.11 по 28.12. Далі рекомендується зробити перерву в 1 місяць, після чого курс рекомендується повторити. Про тепло на шкірі я вже писала, виробник попереджає ось так: "Під час використання засобу відчуватиметься легке відчуття тепла на шкірі.". Але у мене є кілька застережень від себе:

❕ не використовувати перед сушінням феном (хоча б хвилин 20 потрібно дати сироватці поглинутись шкірою) - інакше воно пече нівроку, хоч і без наслідків.

❕не використовувати сироватку одразу після миття голови, якщо перед цим користувались пілінгом для голови, бо спецефекти прогрівання голови ще ті 😁 я то таке люблю, але переживала щоб не полущилась шкіра голови або й не випало волосся.

Сироватка це прозора рідина, як водичка, з ніжним ароматом, наноситься легко, розпилюється гарно - волосся абсолютно не жирнить та не обтяжує.

Ось так виглядає моє волосся після місячного курсу з цією лінійкою. Вона стало не таке пухнасте, волосинки наче потовщились, у мене є багато нових "антенок", але найголовніше досягнення цієї лінійки - значно менше волосся я витягувала з ванни та забирала з гребінця.

За цей місяць я повністю використала сироватку, на третину маску і мені здається (по вазі) - на половину шампунь. Сироваткою користувалась щодня без пропусків, маскою двічі на тиждень, шампунь -2-3 рази на тиждень. Великої різниці візуально не помітно, бо волосся відросло десь на 1 см від початку.

Цілий місяць я дивилась відео сертифікованих лікарів-трихологів/дерматологів, читала їхні роботи та статті і впевнилась, що косметичного дива в цьому питанні не буває.

Я доволі скептична стосовно подібних засобів оскільки вважаю що:

💜Природний ріст волосся неможливо пришвидшити, це особливість вашого організму та генетики.

💜Ріст волосся не залежить від «легкої руки» перукаря, від частоти підстригання, від стрижки на «молодий місяць», він не покращується від масажу шкіри голови чи комірцевої зони.

💜Вітаміни «для волосся» не покращують стан волосся, якщо проблема не спричинена їх недостатністю. Тобто спочатку здаємо аналізи, бачимо недосттаності і лише тоді приймаємо.

💜Шампуні не впливають на лікування випадіння волосся, адже причина випадіння волосся – у волосяній цибулині, яка знаходиться у товщі шкіри. Ніякі

💜Якщо у вас надмірне випадіння волосся, хвороба шкіри голови, є порідіння волосся, залисини, то вам потрібно звернутись до лікаря-дерматолога.

💜Мити голову можна щодня. Це не шкідливо. І навпаки, не обовʼязково мити голову щодня для здоровʼя волосся. Оберіть частоту миття комфортну вам, вона може мінятись протягом життя і ваших потреб.

💜Якщо у вас посічені кінці – підстрижіть їх. На жаль, косметичні засоби їх не лікують.

💜Сивина зʼявляється не від стресу. У нормі люди починають сивіти з 20-30 років. Хтось раніше, хтось пізніше. Це залежить від генетики. Я почала сивіти в 15 років.

💜Шампуні не «лікують» надмірну жирність волосся. Шампунь - це просто мило. Воно не впливає на активніть сальних залоз, та не регулює функції шкіри.

Шампуні для жирного волосся краще вимивають шкіру, підсушують. Але вони не лікують її жирність.

💜Косметичні процедури для волосся бувають агресивним і можуть його дуже пошкодити, подумайте чи краса вартує здоровʼя.

💜Не обовʼязково усім уникати шампунів та кондиціонерів, що містять сульфати та силікони. Ці речовини не є шкідливі. Сульфати дають для кращого утворення піни.

Силікони можуть дещо розгладжувати волосся та додавати блиску. Звичайно, ці речовини не усім підходять, тому косметику підбираємо індивідуально.

💜Якщо ви помітили у себе надмірне випадіння волосся- зачекайте кілька місяців.

Пригадайте, чи за 2-3 міс до того у вас не було стресу, операції, хвороби і т.д. Зазвичай воно самостійно проходить.

Наперед ніяких аналізів не треба здавати, бо деколи аналізів взагалі не потрібно, а коли треба, то можуть бути зовсім не ті, що ви придумали чи прочитали в інтернеті.

Слід негайно звернутись до лікаря, коли волосся випадає вогнищами і там запалена та червона шкіра, є рубці, гнійники.

💜Не обовʼязково періодично робити пілінг волосистої частини голови. Памʼятайте, він може подразнювати шкіру, якщо вона хворіє.

💜Себорейний дерматит та лупа не лікується тільки одними шампунями. Часто потрібні ще медикаменти.

💜Захищати від сонця треба і волосисту частину голови (особливо чоловікам з лисиною), вуха, шию і решта відкритих ділянок шкіри.

висновок: чи варто брати такі засоби для волосся? чому б і ні, вони гарно працюють, якщо підходять вам. чи варто очікувати від них дива? ні, ні і ще раз ні.

Чи сподобалась мені ця лінійка? однозначно. Чи повторюватиму я її? однозначно, тільки без сироватки.

30 грудня, 2024
getejra
30 грудня, 2024