Мій секретний інгр едієнт гарного волосся
Засіб, що допомагає перемогти сухість та ламкість - нічна сироватка Schwarzkopf Gliss Night Elixir
Я вже другий рік відрощую волосся, воно в мене пошкоджене виходом з чорного кольору та хімзавивкою (нижні 10-15 см). Два роки тому я зробила піксі, зараз довжина сягає 65 см, якщо міряти від лоба, тобто біля 5 см то талії. І весь цей час я його майже не стригла, лише з серпня почала зрізати по сантиметрику, щоб лінія зрізу потрохи вирівнювалася. А до того довжина стояла і ніяк я не могла перейти відмітку 60 см, бо ламалося дуже.
Як ви розумієте, з такими вихідними даними я роблю просто все, щоб зберегти кожен сантиметрик волосся: ретельно підбираю засоби (до речі, не завжди вони мають бути дорогими), шукаю, що підійде саме мені, ставлюся до волосся дбайливо (якось окремим дописом напишу свої інсайти, цікаво таке?).
Ну і не можу не згадати, що до цього часу формат нічної сироватки я бачила лише у люксових брендів на кшталт Kerastase, скажу чесно - для мене задорого, не пробувала, але дуже хотілося. І тут я дізналася про цю сироватку від Schwarzkopf Gliss менше ніж за 300 гривень, ви ж розумієте, що я просто не могла пройти повз?
Волосся показую для ілюстрації розповіді. Я розумію, що воно далеко не ідеальне, але такої довжини в мене не було ніколи в житті, зазвичай ледь сягало лопаток і кінчики були зовсім прозорі. І все ж таки мій нинішній догляд дозволив мені зробити те, що не вдавалося роками. На фото воно висушене без фену.
Дизайн та органолептика
Сироватка продається у вишуканому темному флаконі з дозатором-помпою. Сам флакон непрозорий, але якщо подивитися крізь нього на світло, то можна побачити, скільки залишилося. Оформлення досить мінімалістичне, нагадує професійні лінійки, мені подобається.
Дозатор зручний: натискається м'яко, можна взяти пів порції засобу; не плюється. Сама сироватка досить густа, не тече, приємно розподіляється по долонях, по текстурі нагадує незмивний крем для волосся, чим і є. Аромат насичений, східний, пряний і теплий, але чим саме пахне, я не можу зрозуміти. Він залишається на волоссі витонченим, ледь помітним шлейфом, який можна почути, лише якщо знаходитись дуже близько.
Використовувати її можна як на сухе, так і на вологе волосся. Нижче я розповім про свої враження, а тут ще хотілося б навести склад, який мені теж сподобався:
Aqua (Water, Eau) · Dimethicone· Cetearyl Alcohol · Behentrimonium Chloride · Laureth-4 · Isopropyl Myristate · Hydroxyoctanone · Hydrolyzed Pearl · Panthenol · Betaine · Cetrimonium Chloride · Hydroxyethylcellulose· Parfum (Fragrance) · Distearoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate · Isopropyl Alcohol · Propylene Glycol · Glycerin · Citric Acid· Sodium Salicylate· Quaternium-87 · Phenoxyethanol · Quaternium-91 · Methylparaben · Cetrimonium Methosulfate· Laureth-23 · Linalool · Benzyl Salicylate · Limonene· Alpha-Isomethyl Ionone · Citronellol · Benzyl Alcohol · Coumarin· Potassium Sorbate · Sorbic Acid
Як бачимо, склад насправді багатий. Сироватка містить:
- Силікон Dimethicone, який створює захисну плівку і утримує корисності всередині волосся, надає блиск та розгладжує (завдяки останньому не підходить для тих, хто на curly girl method);
- Hydrolyzed Pearl - гідролізовані перлини - це протеїни, які відновлюють волосся;
- Жирні спирти (Cetearyl Alcohol, Isopropyl Alcohol), пантенол та гліцерин, які зволожують та пом'якшують;
- Quaternium-87 та 91, які є антистатиками та прибирають фриз;
- Propylene Glycol, Isopropyl Myristate та Distearoylethyl, які кондиціонують, роблять волосся гладеньким та полегшують розчісування.
Взагалі, склад "хімічний", але, будемо чесними, органіка та безсиліконова косметика - це не те, що потрібно блонду. Сироватка містить компоненти, що зволожують, пом'якшують та полегшують розчісування, що для мене дуже актуально в сезон опалення, холодів та вітрів.
На другому і третьому слайді - інформація від виробника, тобто зворотня сторона флакона.
Мої враження
Я пробувала обидва способи використання: і на сухе волосся, і на вологе. Мию волосся я зазвичай ввечері і після цього наношу інші незмивні засоби, тому цю сироватку мені більше подобається наносити на сухе, в ті дні, коли я не мию голову. Мию я її через день і на другий день після миття волосся зазвичай вже стає сухішим і більш тьмяним, але якщо на другий день нанести сироватку, то на третій (коли вже час знову мити) кінчики ще м'які та живі і не плутаються при розчісуванні.
При нанесенні на вологе волосся замість олії чи крему чи після них я значної різниці не помітила, тому вирішила не марнувати засіб.
На візуал цей еліксир ніяк не впливає, але при довгому використанні (а я придбала його у жовтні) я помітила, що ламкість помітно знизилася, хоча інші засоби в мене майже всі ті ж самі, що й були. Раніше вже за місяць після стрижки кінчики становилися прозорими, зараз зріз зберігається більш густим та щільним. Окрім того, раніше я постійно помічала відламані кінчики після миття чи розчісування, а зараз такого нема.
Особливо я вдячна цьому засобу за те, що в мене нарешті відростають пасми біля обличчя, те, що могло бути чубчиком, але я не стригла чубчик навмисно. Там є ще секрети (допис вже пишу, хе-хе), але гарні незмивні засоби насправді дуже сприяють тому, щоб нарешті вирівняти довжину.
А ви пробували цю сироватку? Взагалі користуєтесь нічним доглядом?
Коментарі (0)