Нічний крем для обличчя Sane з пребіотиком та скваланом
Чи підійде він сухій, чутливій шкірі?
Цей крем був одним з двох моїх перших засобів від бренда українського бренда Sane. Про пілінг я розповідала тут: https://club.makeup.com.ua/post/52263/
Моя шкіра досить складного типу: з одного боку, вона схильна до акне, внаслідок чого я пройшла курс лікування ретиноїдами, а зараз в якості підтримки використовую азелаїнову кислоту в 15% концентрації - після таких активів шкіра сама по собі надчутлива, схильна до подразнень і суха; з іншого - вона була постійно зневоднена і до цього, проблеми з чутливістю, почервоніннями та алергіями теж були, плюс шкіра тонка. Якщо не використати крем ввечері, жирного лоску не з'являлося навіть вранці. Я постійно відчуваю стягнутість і мені хочеться нанести щось, що зволожує та пом'якшує.
Однією з найскладніших задач є знайти такий потужний крем, щоб гарно зволожував, живив та захищав шкіру, яка постійно хоче "пити", а з іншого - не лягав важкою жирною плівкою (такі засоби ще наче не вбираються, а просто залишаються назовні шкіри).
В цьому кремчику мене привабив сквалан в якості актива. Він якраз пом'якшує, відновлює та заспокоює.
Склад: Aqua, Hydrogenated Lecithin, C12‑16 Alcohols, Palmitic Acid, Squalane (Olive), Propylheptyl Caprylate, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Isoamyl Laurate, Isoamyl Cocoate, Babassu (Orbignya Оleiferab) Seed Oil, Sodium Acrylates Copolymer, Hydrogenated Persea gratissima (Avocado) Seed Oil, Aloe Arborescens Leaf Extract, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Inulin, Alpha-Glucan Oligosaccharide, Tocopheryl, Lanolin, Parfum.
Крем не містить силіконів. Чому це важливо, я поясню трохи нижче.
Продається крем у зручній маленькій тубі, кришечка легко відкривається, але треба пильнувати, щоб крем не потік з туби; також мені не дуже подобається в дизайні упаковки те, що вона не прозора і я не бачу, скільки засобу залишилося, хоча це не проблема, бо завжди є запасний. Сам дизайн мінімалістичний, мені такі подобаються. Аромат трав'яний, трохи лікарський, чим саме пахне, зрозуміти не можу. Сам крем досить рідкий, легко розподіляється по шкірі.
Що мені сподобалося, так це його заспокійливий ефект: тут виробник не подвів, насправді діє. Вбирається він легко... аж занадто: через п'ять хвилин вже ніби нічого й не наносила, а я полюбляю, щоб була така собі плівочка, відчуття, що на шкірі щось є. Після засобів з таким ефектом шкіра довше відчувається зволоженою. І оцю плівочку роблять якраз силікони, вона якраз утримує активи, не дає їм вивітрюватися (особливо у косметиці для волосся, адже волосся має пористу структуру).
І наче й гарний склад - сквалан, багато олій, але це не відчувається, шкіра виглядає (і відчувається) сухою та матовою, навіть скоріш тьмяною якоюсь. Я думаю, що такий крем би гарно підійшов дівчаткам з жирною шкірою, в яких є проблема з зайвим блиском та жирністю, а мені, на жаль, ні - повторювати не буду. Викидати теж шкода, бо за власні ж гроші купувала, тому під нього наношу жирну сироватку від eveline, з нею нормально, але хотілося би, щоб кожен засіб і сам по собі працював.
Не люблю писати негативні відгуки. Чи цікаво вам читати про засоби, які не підійшли? Чи краще висвітлювати лише позитивний досвід?
Коментарі (0)