Ензимки
Мої тестування і порівняння
Почну з того, що на заголовному фото не всі, які будуть в дописі. Це фото я зробила ще, мабуть в вересні, коли і планувала цей допис. Але за цей час я напробувалась багатенько різних, кілька з них дали подружки для порівняння.
Отже, що таке ензимна пудра:це продукт, який одночасно виконує функції клінсера та пілінгу, видаляючи не лише забруднення та себум, а й ороговілий шар епідермісу. Це сприяє оновленню клітин, вирівнює тон та мікрорельєф, а також запобігає накопиченню бактерій, що провокують комедони.
Dermagenetic Genesis Daily Microexfoliant
У мене є еталонна ензимка, яку я купую в косметологині розважену з великої пляшки, і тому це виходить значно дешевше, бо ціна на неї для мене нівроку кусається. І от саме з нею я буду порівнювати всі інші лише по діі та вартості, склади розбирати не буду, оскільки я в тому не дуже тямлю.
Це щоденний мікроексфоліант для шкіри обличчя від Dermagenetic, грецький бренд. У мене відсипушка 50 г. Користуюсь саме цією ензимкою вже протягом двох років. У складі професійного продукту містяться бромелайн, папаїн, екстракти деревію, алхемілли, меліси, мальви, просвирника, вероніки, перцевої м'яти, примули, олій евкаліпта і бергамота, а також порошок з соку листя алое вера і фруктів папаї. Косметологиня мені рекомендувала залишати її на обличчі на 5-10 хвилин і періодично змочувати водою, аби не дати підсохнути. Після такого способу я маю таке чисте обличчя і звужені пори - що без цього засобу вже не уявляю свого життя.
SKINBAR Papain & Vitamin C Enzyme Powder
У складі з активів рослинний фермент папаїн, який глибоко очищує шкіру та вітамін С, який відбиває атаку вільних радикалів та бореться із пігментацією. Скажу одразу, що ця пудра стала моїм розчаруванням в кількох моментах:
1. аромат - занадто стійка хімозна віддушка дешевої жуйки
2.текстура - щось схоже на борошно, яке залипає при намочуванні водою
3. результат - я його практично не бачу на своїй шкірі. Використовую в душі на шкіру тіла.
Забула сказати, що всі пудри необхідно розводити кількома краплями води, розтираючи засіб до утворення піни, після чого масажними рухами наносимо на обличчя, а потім змиваємо теплою водою.
Food A Holic
Тут у мене ще є пілінг-скатка, це мій другий - перший був від джоко. Цей корейський. І я вчергове впевнилась, що це абсолютно не мій формат: воно не очищає мені шкіру так, як роблять це пудри. Тому віддала подрузі.
Tosowoong Enzyme Powder Wash
Ще один корейський засіб. Має найкрупнішу текстуру з усіх. Для мене занадто мильна і не перетворюється в піну. В складі також головний актив папайя. Ціна орієнтовно 700 грн, яких вона не вартує, як на мене.
Luvans
Це український бренд.
Порошково-борошняна текстура, дуже легка.
Активів тут багато
Кератиназа – ферментний препарат для гідролізу (розщеплення) нерозчинного кератину з виділенням вільної амінокислоти оксипроліну.
Ліпаза – надактивний фермент (ензим), відноситься до класу ліполітичних ферментів: розщеплює жири (тригліцериди), і в складі косметичних засобів може виконувати кілька різних функцій, перш за все – жироспалюючу і очищувальну. Бурштинова кислота – глибоко очищає пори від відмерлих клітин, освітлює пігментні плями, сприяє загоєнню рубців і бореться з ознаками старіння.
Винна кислота – відноситься до АНА. Володіє відлущуючою, відбілюючою і зволожуючою дією.
Ніацинамід – стимулює синтез природного колагену і керамідів, має ряд протизапальних, регенеративних і антиоксидантних властивостей, які науково підтверджені.
Аскорбілфосфат (вітамін С) – освітлення шкіри, антивікова, антиоксидантна дія, УФ захист шкіри.
Бікарбонат натрію – є протизапальним та очищаючим засобом.
Непогана пудра, але не за 800 гривень.
Hillary Enzyme Balance Cleanser Powder
Ензимна очищувальна пудра для жирної та комбінованої шкіри - про неї розповідала тут https://club.makeup.com.ua/post/54893/. Непогана пудра, але дорого.
Ензимна пудра "Таніті"
Саме цю пудру я вважаю єдиним конкурентом еталону, якщо враховувати ціна/якість. Так, вона не працює як Dermagenetic, але вона працює дуже подібно і при тому коштує приємну ціну для такої ваги. Про неї розповідала тут https://club.makeup.com.ua/post/57040/
Meddis Norma Skin Program
Ензимна пудра для вмивання 3 в 1 для жирної й проблемної шкіри. Цю пудру мені відсипала подружка, бо їй хотілось дізнатись мої враження. З активів тут: вітаміни групи в, касторова олія, ніацинамід, олія ши (каріте), папаїн, рис, сода, ферменти (ензими). Вона схожа на соду і при контакті з водою єдина нагадує пінну шипучку. Коли наносиш її на обличчя фізично відчуваються мікродисперсні частинки, але при тому шкіру вони не дряпають. Саме ця пудра залишила мене з протриріччями - наче й не погана і ціна комфортна, але відчуття на обличчі дуже дивне.
Ось такий огляд вийшов, сподіваюсь вам буде корисно.
Коментарі (0)