killovera

Опановуємо депіляцію: корисно для бровістів

Тема професії бровіста як на мене не докінця сформована та план курсів дещо туманно сформульований.

Сьогодні, сонце, будемо вчитися працювати з воском на обличчі, як би це робив майстер депіляції, а не "методом тика".

Чому я можу про це говорити?

Я маю безпосереднє відношення до депіляції - в нашої родини виробництво цукрових паст. Хто як не я, розкаже як треба?

Деякі "прафесіонали" своєї справи відкрито кричать що така ділянка (до речі, сама чутлива до інфекцій та реакцій на вплив зовнішньої середи) як обличчя не потребує якихось особливих маніпуляцій. Нанесла - зірвала.

Ну да, якщо у вас нормальна невразлива шкіра та обов'язково здоровий імунітет. Але звідки вам на 100% знати яка шкіра та імунітет в клієнта?

Без досліджень це неможливо вияснити.

Ви можете запитати чи не використовувала вона ретинол, але не можете уточнити всі нюанси чутливості її шкіри та тим паче її здоров'я.

Це називається - халатність.

І ми так робити не будемо.

Бровіст має в собі дві професії - колорист/майстер-бровіст + майстер депіляції.

1. Віск.

Я тестувала різні воски, але відповідність ціна/якість є правдою в цьому плані.

На віск для обличчя краще викинути ті 400-600 грн за 1кг, ніж потім диву давати чого віск ламається, шкіру посипало, а волоски лишаються на місці. Можливо одного разу вам пощастить знайти класний дешевий віск,але для початку раджу вам перевірений десятком використань віск!

2. Тальк

Прийшла до мене одного разу клієнтка з жалобою на те, що волосся в неї не видаляється. Каже все перепробувала. Першим моїм запитанням було: ви використовуєте тальк? На що вона відповіла, що ні.

Як ви думаєте, із купівлєю тальку щось змінилося? Звичайно. Більше питань та скарг не було жодного разу, а замовлення стали більшими)

Що робить тальк?

Якщо коротко - поглинає жир та вологу з волосків та шкіри, що посилює щеплення волоска з воском та додатково захищає шкіру без перепілінгу (надсильного зриву ороговілого шару).

3. Спрей перед депіляцією.

Також якщо коротко: для очищення шкіри, аби не занести випадково якусь заразу.

4. Спрей після депіляції.

Для захисту та зволоження шкіри. Закриває процедуру, після висихання можна далі жити своє життя.

5. Шпателі

Для того щоб наносити та набирати віск. Я додала великі, є також маленькі, кому як зручно.

6. Воскоплав

Обирайте обов'язково з кришечкою та регулятором температури - це важливо, аби запобігти опіку та температура нагрівання була рівномірною. Не жлобіться.

Ось і весь список.

1. Очищення шкіри: Перед початком процедури ретельно очистіть обличчя від бруду, макіяжу та жирів. Це можна зробити за допомогою м'якого очищувального засобу.
  2. Нанесення тальку: Тальк — важливий етап при депіляції плівковим воском. Легко нанесіть тальк на очищену шкіру (особливо в тих місцях, де волосся більше та шкіра може бути трохи волога, наприклад, на лінії верхньої губи або в районі підборіддя). Тальк допоможе віск краще зчіплюватися з волоссям, а не з шкірою, і зменшить ймовірність подразнень.
  3. Тест на чутливість: Перевірте на маленькій ділянці шкіри, чи не виникає алергічної реакції на віск.

Процес депіляції

1. Підігрів воску: Розігрійте плівковий віск до комфортної температури (не надто гарячий, щоб не обпалити шкіру). Використовуйте воскоплав або мікрохвильову піч. Він повинен стати рідким і трохи густим, щоб добре розподілятися на шкірі.
  2. Нанесення воску: За допомогою шпателя нанесіть тонкий, рівномірний шар плівкового воску на ділянку шкіри, з якої хочете видалити волосся. Важливо наносити віск у напрямку росту волосся, а не проти нього, щоб він краще охоплював волоски.
  3. Охолодження воску: Дайте воску охолонути на шкірі протягом кількох секунд, поки він не стане більш твердим і не пристане до волосся.
  4. Видалення воску: Після того як віск трохи охолоне, різким рухом зніміть його проти напрямку росту волосся. Важливо: не тягніть віск уперед, а робіть швидкий, рішучий рух, щоб зняти його. Це дозволить захопити навіть найкоротші волоски.
  5. Повторення процедури: Повторіть процедуру на інших ділянках обличчя, поки не видалите всі небажані волоски.

Завершення процедури

1. Заспокоїти шкіру: Після депіляції використовуйте заспокійливий крем, спрей або масло (наприклад, масло з алое або календули), щоб зняти подразнення та запобігти почервонінню.
  2. Уникати сонця і косметики: Протягом 24 годин після процедури намагайтеся уникати прямого сонячного проміння, а також не використовуйте агресивну косметику або скраби, щоб не викликати роздратування.

Поради:

• Для чутливих ділянок (наприклад, над верхньою губою) використовуйте плівковий віск для чутливої шкіри.
  • Завжди уникайте депіляції на пошкодженій або запаленій шкірі.
  • Якщо відчуваєте дискомфорт чи сильне почервоніння після депіляції, зверніться до дерматолога.
  • Додатково раджу зайнятися вивченням питання зриву волосся - чому та в яку сторону правильно його виривати, що коїться потім та як не допустити проявів запалень.

Дотримуючись цих кроків, депіляція плівковим воском на обличчі буде ефективною і безпечною, з мінімальними неприємними відчуттями!

13 січня, 2025
killovera
13 січня, 2025