Книш Анастасія

Відновлення шкіри на зовнішньому лікуванні акне

Відновлення шкіри на зовнішньому лікуванні акне

За цей час були й бовтушки, настійка календули, засоби від стоп демодекс, вмивання милом, нульова терапія і 4 дерматолога. Тож до чого я дійшла зараз ? Третиноїн - призначений останнім дерматологом. Спойлер - це єдине нормальне з призначення від цього лікаря.

Який результат я отримала від третиноїна за 2 місяці ?

Зруйнований шкірний бартер. Коли моя мама побачила мене без макіяжу, то вона плакала і просила зупинитись. Ще більше висипань, ВСЕ обличчя в лущеннях, червоне, чутливе, свербіло. І я вирішила, що потрібно щось робить, бо відміняти продукт я не хотіла знаючи про те, що це гра в довгу і до перших результатів місяці 3 потрібно, а краще пів року.

La Roche-Posay Cicaplast Baume B5+ - чудова штука, яку не можна використовувати постійно. Жирненький крем без аромату, трішки липкуватий після нанесення. В мене пекло обличчя, свербіло під цим кремом, але це не його вина, а зруйнованого барʼєру шкіри. Тим не менш я використовую його інколи на ніч, але ж вдень теж потрібно щось наносити під макіяж, тож шукаю ще один крем.

La Roche-Posay Toleriane Sensitive Cream - ще один прекрасний крем, легенький, без аромату. Я думала, що знайшла ідеальний крем для себе. В нього маленький розхід і 40 мл мені вистачало мінімум на пів року, але в кінці я розрізала тубу, щоб вибрати точно весь продукт. Пробіотики в даному продукті мені дуже подобались, але історія з почервонінням, свербіжем шкіри і те що обличчя пекло повторювалось. Але найгірше, що він скочується під макіяжем. Тож відновлення до мене було недостатнім (скільки б не користувалась ним, а прояви чутливої шкіри так і не зникли) і я продовжила пошуки відновлювальних засобів.

Pyunkang Yul Essence Toner - приємний тонер, гелевої текстури, без аромату і без якоїсь дії на мою шкіру. Невеликий розхід, бо використовувала без ватних дисків. Текстура як в гелевої сироватки, приємно розподіляється по шкірі, добре поглинається шкірою, не залишається липким шаром або плівкою, але найсумніше в цій історії, що я не побачила від нього жодного результату. Я і без того досить скептично ставилась до тонерів, а цей продукт лише запевнив мене в тому, що немає ніякого толку від них.

Міцелярна вода - Bioderma Sensibio H2O Micellaire Solution , що є базовою і повторюю постійно.

Пінка для вмивання - немаю улюбленої, спробувала декілька наступною буду пробувати Bioderma Sensibio Cleansing Foaming Gel, бо всі спробувані мною дуже сушать шкіру.

Сироватка для обличчя - теж не маю улюбленої. Із спробуваних мною:

Cos De BAHA Acne Treatment Serum - масляна текстура, дуже не приємна мені на шкірі. Розраховувала на азелаїнову кислоту в складі, що підходить всім, але мою шкіру даний продукт лише дратував.

Needly Ampoule Real Active Panthenol Plus - без запаху, гелево-водяниста текстура, приємно розподіляється по шкірі. Розраховувала на пантенол в складі, що мав відновлювати шкіру, але не побачила ніякого результату. За ці кошти, я б обрала щось інше.

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% - колись моя улюблена сироватка, що чудово допомагала моїй шкірі. Вона була першою, яку я спробувала і ось вирішила знову повернутись до неї, але швидко згадала, чому від неї відмовилась. Дана сиворотка без запаху, приємної текстури, має невеликий розхід, але скочується дуже на шкірі. Ефект від неї є, але потрібно місяць мінімум щоденного використання. Враховуючи мою потребу в зволоженні, відновленні і використовувати під макіяж, на даний момент, я відставила її.

Зволожуючий крем - Manyo Bifida Biome Aqua Barrier Cream - зараз користуюсь цим, але більше не повторюватиму. Думала, що буде відновлювати шкіру, але не допомагає. Розраховувала, що з таким великим обʼємом мені на довго вистачить, за місяць-два вже пів туби немає. Він без аромату, приємно розподіляється, не скочується, але мало, що дає моїй шкірі. Всі лущення видно вже через пів години, як нанесла крем. Тож порекомендуйте ви, що взяти йому на заміну ?

І ось той самий, хто надихнув мене написати цей великий пост, після великої перерви.

Celimax Dual Barrier Creamy Toner - знахідка цього року. Сказати, що я вражена його дією це нічого не сказати. З першого ж використання я побачила його дію. За тиждень він відновив мені барʼєр шкіри. Зникли лущення, свербіж, почервоніння. Досить великий обʼєм, гелево-водяниста текстура, невеликий розхід, немає аромату. Я використовую даний тонер як сироватку. Змиваю міцелярною водою макіяж, вмиваюсь пінкою, наношу даний тонер на руку крапель 5 і розподіляю по обличчю, вранці закриваю зволожуючим кремом, а ввечері даю хвилин 20 на поглинання шкірі й наношу третиноїн. Я не буду розбирати його склад, бо не є професіоналом в цьому і вдячна дівчатам з Тік току, які про нього розповіли. Читала відгуки, що комусь не підійшов, думаю, це тому, що на самій пляшечці написано «сухій та чутливій шкірі», тож жирній шкірі може бути заважким. Але я особисто рекомендую всім на лікуванні акне і сама впевнена, що буду повторювати покупку.

Буду щаслива, якщо даний допис допоможе комусь прийняти рішення. Продовжити пости про мій шлях лікування акне ? Бо це нуууу дуууже довга історія, що ще немає свого фіналу 😂

16 січня, 2025
Книш Анастасія
5
Підписники
0
16 січня, 2025