Органіка проти поту: що варто очікyвати від дезодoранту Weleda Deodorant Stick
Зараз найбільший нелюбитель органіки у косметиці буде вам розповідати про власний 3-місячний досвід користування натуральним дезодорантом. Це був подарунок від Мейкап клубу, тому правда і нічого окрім неї!
Роками користуючись чоловічими антиперспірантами Old Spice (ні, вони не перебивали мені запах парфумів) або спортивними Adidas, питання запаху мене не хвилювало.
Але ось отримала 3 натуральні дезодоранти у подарунок - і довелось розібратись, у чому ж різниця.
Отже, як працює класика антиперспірантів :
Вони зменшують потовиділення завдяки активним інгредієнтам, зазвичай на основі солей алюмінію (наприклад, алюмінію хлоргідрату або алюмінію цирконію).
Механізм дії:
- Солі алюмінію розчиняються у вологому середовищі (на шкірі після нанесення).
- Вони утворюють гелеподібну пробку, яка тимчасово закриває протоки потових залоз.
- Це зменшує кількість поту, що виходить на поверхню шкіри.
Проблемка з антиперспірантами одна, триклозани або солі алюмінію у складі можуть накопичуватись у організмі (клінічно не доведено, але багато лікарів просять не користуватись засобами під час вагітності та лактації). Ну і користуватись продуктом з важкими металами на щодень багато років я підозрюю теж було не дуже мудро з мого боку 😢
Ці ж продукти - це дезодоранти, їх ціль не у впливі на потовиділення, а у запобіганні появі неприємного запаху. Знаючи цю різницю, сюпризів у користуванні не буде.
Отже, ви будете так само інтевтисно (або ні) пітніти, і засіб буде блокувати або видозмінювати неприємний запах.
Що по складу? Я у них, як мабуть і більшість нас, не надто розуміюсь, але хвала чату гпт за допомогу 😅
Сюприз, всі три дезодоранти мають різний склад!
Мій улюблений - жовтий, він трішки пахне цитрусами і саме такий запах гарно лягає на всі мої парфуми і по відчуттях найбільш дієвий. Зараз побачите чому.
По властивостях:
Зелений
Склад:
- Основа: Натуральні компоненти (кукурудзяний крохмаль, масло соняшника, масло ши).
- Активні інгредієнти:Zinc Ricinoleate: Блокує запах, зв’язуючи пахучі молекули.
Triethyl Citrate: Регулює рН шкіри, зменшуючи розмноження бактерій. - Особливості:Натуральний зволожуючий комплекс: Масло ши, соняшникова олія та віск доглядають за шкірою.
Антибактеріальна дія: Масло шавлії та цитрат допомагають боротися з бактеріями.
Аромат: Натуральні ефірні олії додають приємний запах. - Підходить для: Чутливої шкіри, людей, які шукають натуральні дезодоранти.
Жовтий
Склад:
- Основа: Синтетичні компоненти (тальк, міка, синтетичний віск).
- Активні інгредієнти:Силікони (Dimethicone, Nylon-12): Розгладжують шкіру, забезпечують м’яке нанесення.
Поглинаючі речовини (Silica, Boron Nitride): Вбирають вологу, залишаючи шкіру сухою. - Особливості:Формула для сухості: Тальк і синтетичні компоненти забезпечують матовий ефект.
Антиоксиданти: Вітаміни E (Tocopheryl Acetate) і C (Ascorbyl Palmitate) захищають шкіру.
Можливі барвники: Додають естетичний вигляд продукту. - Підходить для: Шкіри, яка потребує матовості, але може бути менш придатним для чутливої шкіри через синтетичні інгредієнти.
Рожевий
Склад:
- Основа: Натуральні компоненти (кукурудзяний крохмаль, масло соняшника, масло ши, бджолиний віск).
- Активні інгредієнти:Mimosa Hostilis Bark Extract: Має заспокійливі та антиоксидантні властивості.
Amyris Balsamifera Bark Oil, Citrus Aurantium Dulcis Flower Oil: Ефірні олії з приємним ароматом і легкими антисептичними властивостями. - Особливості:Зволоження та захист: Масло ши та бджолиний віск утворюють захисний шар.
Природний аромат: Ефірні олії забезпечують м’який квітковий і деревний запах.
Екологічність: Склад переважно натуральний, без синтетичних добавок. - Підходить для: Тих, хто цінує натуральні продукти з легким доглядом за шкірою.
Тобто, Зелений і Рожевий: Натуральні формули з акцентом на догляд і захист шкіри. Зелений більше спрямований на боротьбу з запахом, тоді як рожевий — на зволоження та аромат.
Мій улюблений Жовтий, який залюбки куплю і сама: Синтетична формула, спрямована на сухість і матовість, з додатковим антиоксидантним захистом.
Засоби не вбережуть від плям на одязі, але запаху я не відчуваю.
Ще з плюсів - для мене упаковка. Уявляєте, у ній 0 waste! Це просто картон, який я викину разом з папером і він буде перероблений. Дезодоранту на ньому не лишається (лише трішки слідів від формул з маслами). І це просто перемога, бо кількість пластику який я викидаю з косметикою щомісяця не можу не турбувати.
Не без мінуса - використовуючи залишки зеденого натиснула засильно на дно і останній шматок дезодоранту полетів мені у обличчя (на фото). Обличчя не постраждало 🤣 але використати до самого кінця мабуть буде важко.
Такий от класний досвід подарунку від Мейкап клубу і Веледи.
Пробували вже їх?
Що взагалі подобається з продуктів марки?
Коментарі (0)