lyuba_belllaaa

Органіка проти поту: що варто очікyвати від дезодoранту Weleda Deodorant Stick

Роками користуючись чоловічими антиперспірантами Old Spice (ні, вони не перебивали мені запах парфумів) або спортивними Adidas, питання запаху мене не хвилювало.

Але ось отримала 3 натуральні дезодоранти у подарунок - і довелось розібратись, у чому ж різниця.

Отже, як працює класика антиперспірантів :

Вони зменшують потовиділення завдяки активним інгредієнтам, зазвичай на основі солей алюмінію (наприклад, алюмінію хлоргідрату або алюмінію цирконію).

Механізм дії:

• Солі алюмінію розчиняються у вологому середовищі (на шкірі після нанесення).
  • Вони утворюють гелеподібну пробку, яка тимчасово закриває протоки потових залоз.
  • Це зменшує кількість поту, що виходить на поверхню шкіри.

Проблемка з антиперспірантами одна, триклозани або солі алюмінію у складі можуть накопичуватись у організмі (клінічно не доведено, але багато лікарів просять не користуватись засобами під час вагітності та лактації). Ну і користуватись продуктом з важкими металами на щодень багато років я підозрюю теж було не дуже мудро з мого боку 😢

Ці ж продукти - це дезодоранти, їх ціль не у впливі на потовиділення, а у запобіганні появі неприємного запаху. Знаючи цю різницю, сюпризів у користуванні не буде.

Отже, ви будете так само інтевтисно (або ні) пітніти, і засіб буде блокувати або видозмінювати неприємний запах.

Що по складу? Я у них, як мабуть і більшість нас, не надто розуміюсь, але хвала чату гпт за допомогу 😅

Сюприз, всі три дезодоранти мають різний склад!

Мій улюблений - жовтий, він трішки пахне цитрусами і саме такий запах гарно лягає на всі мої парфуми і по відчуттях найбільш дієвий. Зараз побачите чому.

По властивостях:

Зелений

Склад:

• Основа: Натуральні компоненти (кукурудзяний крохмаль, масло соняшника, масло ши).
  • Активні інгредієнти:Zinc Ricinoleate: Блокує запах, зв’язуючи пахучі молекули.
    Triethyl Citrate: Регулює рН шкіри, зменшуючи розмноження бактерій.
  • Особливості:Натуральний зволожуючий комплекс: Масло ши, соняшникова олія та віск доглядають за шкірою.
    Антибактеріальна дія: Масло шавлії та цитрат допомагають боротися з бактеріями.
    Аромат: Натуральні ефірні олії додають приємний запах.
  • Підходить для: Чутливої шкіри, людей, які шукають натуральні дезодоранти.

Жовтий

Склад:

• Основа: Синтетичні компоненти (тальк, міка, синтетичний віск).
  • Активні інгредієнти:Силікони (Dimethicone, Nylon-12): Розгладжують шкіру, забезпечують м’яке нанесення.
    Поглинаючі речовини (Silica, Boron Nitride): Вбирають вологу, залишаючи шкіру сухою.
  • Особливості:Формула для сухості: Тальк і синтетичні компоненти забезпечують матовий ефект.
    Антиоксиданти: Вітаміни E (Tocopheryl Acetate) і C (Ascorbyl Palmitate) захищають шкіру.
    Можливі барвники: Додають естетичний вигляд продукту.
  • Підходить для: Шкіри, яка потребує матовості, але може бути менш придатним для чутливої шкіри через синтетичні інгредієнти.

Рожевий

Склад:

• Основа: Натуральні компоненти (кукурудзяний крохмаль, масло соняшника, масло ши, бджолиний віск).
  • Активні інгредієнти:Mimosa Hostilis Bark Extract: Має заспокійливі та антиоксидантні властивості.
    Amyris Balsamifera Bark Oil, Citrus Aurantium Dulcis Flower Oil: Ефірні олії з приємним ароматом і легкими антисептичними властивостями.
  • Особливості:Зволоження та захист: Масло ши та бджолиний віск утворюють захисний шар.
    Природний аромат: Ефірні олії забезпечують м’який квітковий і деревний запах.
    Екологічність: Склад переважно натуральний, без синтетичних добавок.
  • Підходить для: Тих, хто цінує натуральні продукти з легким доглядом за шкірою.

Тобто, Зелений і Рожевий: Натуральні формули з акцентом на догляд і захист шкіри. Зелений більше спрямований на боротьбу з запахом, тоді як рожевий — на зволоження та аромат.

Мій улюблений Жовтий, який залюбки куплю і сама: Синтетична формула, спрямована на сухість і матовість, з додатковим антиоксидантним захистом.

Засоби не вбережуть від плям на одязі, але запаху я не відчуваю.

Ще з плюсів - для мене упаковка. Уявляєте, у ній 0 waste! Це просто картон, який я викину разом з папером і він буде перероблений. Дезодоранту на ньому не лишається (лише трішки слідів від формул з маслами). І це просто перемога, бо кількість пластику який я викидаю з косметикою щомісяця не можу не турбувати.

Не без мінуса - використовуючи залишки зеденого натиснула засильно на дно і останній шматок дезодоранту полетів мені у обличчя (на фото). Обличчя не постраждало 🤣 але використати до самого кінця мабуть буде важко.

Такий от класний досвід подарунку від Мейкап клубу і Веледи.

Пробували вже їх?

Що взагалі подобається з продуктів марки?

18 січня, 2025
lyuba_belllaaa
18 січня, 2025