Маленькі деталі, про які варто пам'ятати, коли є лупа🤎
Звісно, я не лікар, і краще за все це звернутись до дерматолога. Мене лупа мучила багато років і хочу тут просто розписати деталі, які можемо не помічати, але вони теж впливають.
Доброго ранку, вирішила зробити допис не про засоби, а про деталі, про які Ви точно вже не раз чули, читали, знаєте, але не погано ще раз нагадати, адже красиве волосся і відсутність свербіжу це частина впевненості🤎
- Якщо надаєте перевагу природній сушці волосся, то пам'ятайте, що засинати навіть із трохи вологою головою не можна. Вологе і темне середовище чудове місце для розмноження грибка.
- Підбір шампуней дуже важливий. Потрібно звертати увагу не на шампуні для типу волосся, а саме для типу шкіри голови, адже шкіра голови взаємодіє із шампунем.
Також шампуні із великим вмістом силіконів можуть провокувати лупу. Те ж стосується і шампунів, які викликають алергічну реакцію. Тут важливо звертати увагу на склад. - З власних спостережень можу сказати, що шампуні із красивим ароматом парфумів можуть викликати свербіж та лупу. Я не розуміюсь у тому, напевне через вміст парфумерів, які можуть провокувати алергічні реакції.
- Про хороше промивання шкіри голови і ретельне змивання стайлінгових засобів нагадувати не потрібно? Це збирає бруд, який закупорює пори і привіт свербіж.
- Для ще кращого промивання можна застосовувати пілінги та скраби, частота використання залежно від типу шкіри голови. При лупі взагалі бажано додати пілінгуючі засоби у догляд.
- Також варто звернути, що якщо у вас порушений шкірний бар'єр, який вказаний рівень Rh у засобах.
- Чисто із власних спостережень, якщо шампунь проти лупі викликає у Вас звикання, і після закінчення цього курсу у Вас лупа і Ви знову змушені повернутись до того ж шампуню, то краще змінити засіб, який би він класний не був.
- Навіть така деталь, як чистота щіток, гребінців, крабиків також грає роль. Накопичений бруд буде залишатись на шкірі голови, і окрім швидшого забруднення волосся, будуть забруднюватись пори, а далі ми знаємо. Після миття голови присвятити 3 хвилини миттю аксесуарів не важко.
Додам ще кілька засобів, якими я користуюсь.
А як Ви долаєте лупу? Які незначні деталі можете додати до цього списку? Буде цікаво прочитати Ваші варіанти🤎
Коментарі (0)