lyuba_belllaaa

Моя колекція парфюмів - другий сезон (старий люкс і знятості)

Моя колекція парфюмів - другий сезон (старий люкс і знятості)

Тут немає якогось визначеного підходу, або тематичної колекції - просто мої колись дуже улюблені парфуми (на хвильку, тут є флакони з 2008! по 2022). Дещо отримувала у подарунокдещо купувала, і деякі флакони я прото зберігаю пустими у батьків, щоб памятати “як” це пахло.

Моя колекція парфюмів - другий сезон (старий люкс і знятості)

Поїхали?
Колись залицяльник подарував мені набір мініатюрок Dior. Було це аж у 2008, і мабуть жоден подарунок не лишав мене у такому захваті! Там були:
Miss Dior Cherie - давно зняті ( Рекламувала цей аромат внучка Елвіса, Райлі Кіо, додаю постер. Зараз він виглядає простеньким, але тоді - Ейфелева башта, Dior, красива модель - я про все це дуже мріяла, тому аромат досі викликає спогади тих часів, коли все цікаво і є ще матеріальні речі, яких дуже хочеться )

Піраміда складна, Верхні ноти: Вишня, Полуниця, Ананас та Мандарин; середні ноти: Попкорн, Карамель, Троянда, Жасмин та Фіалка; базові ноти: Пачулі, Мускус та Амбра. З цим ароматом я просто пропала, ну що за краса! Солодкий, але такий вишуканий, я відчувала себе просто принцесою з ним. Зараз бачу іноді флакони по $200-300, але рука не піднімається. Хоча, мій аромат гарно зберігся - може варто спробувати якось.

J’adore - у 2008 він мені був задорослий. Запах дуже впевненої у собі жінки! Квінтесенція сонця, поточні версії трохи акварельніші і енш насичені.
Верхні ноти: Груша, Диня, Магнолія, Персик, Мандарин та Бергамот; середні ноти: Жасмін, Конвалія, Тубероза, Фрезія, Троянда, Орхідея, Слива та Фіалка; базові ноти: Мускус, Ваніль, Ожина та Кедр.

Перлина і знятість - Midnight Poison. Як можна описати найчарівнішу ніч у вашому житті? Ніч, коли ви виглядаєте, як готична принцеса у важкому парчовому наряді. Ідете через прохолодний трояндовий сад, і аромат тканини зі скрині змішується з запахом саду. Парфуми відьми)
Верхні ноти: Бергамот та Мандарин; середня нота: Троянда; базові ноти: Пачулі, Амбра та Ваніль. Піраміда не супер складна, але запах розкласти на ноти непросто. Просто шедевр, потемнів і випарувався з часом (не міцно притерта кришка була), але досі насолоджуюсь намазом.

Порівняно з цим Dior Dolce Vita не особо вирізнявся - теплий, трішки старомодний аромат.
Верхні ноти: Персик, Кардамон, Лілія, Грейпфрут, Бергамот та Троянда; середні ноти: Кориця, Абрикос, Рожеве дерево, Лілія, Геліотроп та Магнолія; базові ноти: Ваніль, Сандал, Кедр та Кокос.

Кілька років потому купила міні Miss Dior Eau de Parfum - і це вже далеко не версія cherie, але все ще гарний аромат. Теж зняті з виробництва ( Він менш солодкий, трішки доросліший. Ці флакони 2012 можна знайти у продажі з рук по адекватнішим цінам.
З часом діор наплодили стілки версій і фланкерів цього аромату, що знайти правоподібну піраміду стало складно, але прошу дуже ось вона:
Верхня нота: Італійський мандарин; середні ноти: Троянда та Єгипетський жасмин; базові ноти: Пачулі та Мускус.

Далі зовсім рандомний набір, всі ці аромати мускусні і близькі до моєї шкіри
Victoria Secret Very Sexy Відро, і я не перебільшую! цього аромату мені подарував мій чоловік на початку зустрічань. Як же я була розчарована ) ягідки, фруктики і 0% стійкості. Виключно силою волі, використала десь третину з 100-ки і закинула на зберігання у батьківський дім. Запах не те щоб поганий, просто якось зовсім не відповідає моєму характеру.
D&G Light Blue - завжди і всюди маю по флакону, дуже їх люблю. Це маленька 30, зазвичай за літо таку добиваю. Яскраві нестійкі цитруси.
Agent Provocateur Petale Noir - купила з рук навздогад, зняті. Які вони убивчі!
Не уявляю, що з піраміди таке моцне - мабуть все - але парфуми складно змити і ви їх відчуватимете на собі годинами. Їх гарно розпилити на білизну, яку рідко носите - і коли дістаєте її з комоду - це запах жінки вапм (як я собі це уявляю).
Верхні ноти: Магнолія, Гіацинт, Лотос, фіалка, Бергамот та Мандарин; середні ноти: Троянда, Конвалія, Іланг-іланг, Неролі, Геліотроп, Корінь ірису та Османтус; базові ноти: Шкіра, Лист тютюну, Дубовий мох, Мускус, Пачулі, Ветивер, Імбир, Бензоїн, Сандал, Лабданум, Амбра та Кедр.

Nina Ricci Premier Jour - ну що за краса! Персикові, злегка солодкі, деревяні і дуже гарно збалансовані. Читала десь, що їх теж зняли - ну що за біль? Терміново мушу купити великий флакон про запас
Верхні ноти: Солодкий горошок та Мандарин; середні ноти: Гарденія та Орхідея; базові ноти: Мускус, Сандал, Деревні ноти та Ваніль.

Chloe Nomade Eau de toilette - наскільки вони гарні і настільки ж не мої (
З вірогідністю на 99% мені подобаться всі аромати з дубовим мохом, але тут стався прольот. Щось їх робить занадто помітними на моїй шкірі. Але фрукова деревяшиста композиція то просто любов, спробуйте.

Light Blue Eau Intense Dolce&Gabbana - що там інтенс, не зрозуміло. Більш мускусний, ніж класика і такий самий нестійкий. Верхні ноти: Лимон та Яблуко "Granny Smith"; середні ноти: Жасмин та Календула; базові ноти: Мускус та Amberwood.
Жасмин? Календула? Я такиз складнощів не чую, для мене це мускусні цитруси, спокійніші і не такі яскраві, як оригінал.
Beautiful Belle Estée Lauder
Вважається ароматом нареченої. Мені він якийсь дуже святковий, нарядний, як сказала б моя мама. Яскравий, білоквітковий, іскристий
Верхні ноти: Мімоза, Лічі та Троянда; середні ноти: Гарденія, Тубероза та Квітка апельсина; базові ноти: Марципан, Замша, Мускус, Корінь ірису та Ambroxan.

Chloé L'Eau Eau de Toilette - купила колись як заміну моєму улюбленому (і звісно! знятому chloe eau de toilette). Мій улюблений парфум надто швидко тух, буквально рік два і флакон видавав биті ноти - тому запасу не було - але було використано 3-4 флакони. L'Eau веселіший, фруктовіший але мав ту красиву трояндову базу Chloe.
Верхні ноти:Троянда, Грейпфрут та Лічі; середні ноти: Дамаська троянда та Магнолія; базові ноти: Дубовий мох, Кедр, Мускус та Амбра.

Not A Perfume Juliette Has A Gun - амброксанова класика. Закінчила цілий флакон з задоволенням, і досі вважаю його найкращим взірцем амброксану. Але, але… знову купувати не готова. На мені він вадко прогнозований - іноді насичений, іноді непомітний. Буду пробувати щось інше, бо запах амброксану мені дуже до вподоби.

Avon Passion Dance
Яка красива композиція! От вміли ж! Свіжі, прохолодні, насичені ароматом зелених стебел і мого улюбленого дубового моху. На собі витримую півпшику, але флакон бережу.
Верхні ноти: Грейпфрут, Лимон та Квітка папайї; середні ноти: Чорна троянда, Нарцис, Жасмин, Водяна лілія та Безсмертник; базові ноти: Дубовий мох, Пачулі, Амбра, Ветивер, Сандал та Мускус.
Armani Si
Не планувала купувати, але вони такі зрозумілі і приємно солодкі, що якось не втрималась.
Верхня нота: Лист чорної смородини; середні ноти: Травнева троянда та Фрезія; Базові ноти: Ваніль, Пачулі, Деревні ноти та Ambroxan.
Yves Rocher Flowerparty. Знятість ((
Верхні ноти: Мандарин та Апельсин; середні ноти: Лічі та Рожева вода; Базова нота: Ваніль. Солодкі, кисленькі, такі приємні і солодкі але не приторні. Нагадують Angel Mugler але солодші.

Hypnose- тропічний, квітковий, красивенний. Флакон протух за 3 роки( Вже маю заміну)
Miracle - для мене це унікальний запах весни. Користувалась у дуже важкий для мене рік, і запах тримав мене на плаву, нагадував, що життя триває. Яскраві, квіткові, дзінкі ❤️Верхні ноти: Лічі та Фрезія; середні ноти: Магнолія, Перець, Імбир, Мандарин та Жасмин; базові ноти: Жасмин, Мускус та Амбра.
Tresor Nude - трохи сиропний сироп, але гарно збалансований
Верхня нота: Бергамот; середня нота: Троянда; базові ноти: Ваніль та Кокос.

Guerlain Insolence - купила колись з дикою знижкою. Ось вона яка, концентрована парфюмерна фіалка. Пудра, ірис, фіалка. Дуже нарядні, близькі до шкіри.
Acqua di Parma Colonia Intensa - улюблені парфуми мого чоловіка, які я іноді у нього цуплю. Піраміда, де я чую на додачу троянду (не заявлену тут)ю
Верхні ноти: Калабрійський бергамот, Імбир, Кардамон та Сицилійський лимон; середні ноти: Неролі, Артемізія та Мірт; базові ноти: Шкіра, Кедр, Бензоїн, Мускус та Пачулі.
Mugler Angel Eau de Parfum - перевірена класика. Густий, солодкий, взимку просто мажик. Хоча, я відважувалась носити і влітку, але мікро пшик. Для мене аромат щастя, але щастя забагато не має бути)
Верхні ноти: Цукрова вата, Кокос, Лист чорної смородини, Диня, Жасмін, Бергамот, Ананас та Мандарин; середні ноти: Мед, Червоні ягоди, Ожина, Слива, Абрикос, Персик, Жасмин, Орхідея, Кмин, Мускатний горіх, Троянда та Конвалія; базові ноти: Пачулі, Шоколад, Карамель, Ваніль, Боби тонка, Амбра, Мускус та Сандал.

Cheap & Chic Light Clouds Moschino - найприємніший з трьох, мускусний, пудровий, злегка солодкий.
Верхні ноти: Цвіт персика, Цикламен та Зелене листя; середні ноти: Лотос, Жасмін та Троянда; базові ноти: Мускус, Ваніль, Амбретта, Сандал, Амбра, Кедр та Пачулі.
Glamour Moschino - пірамідка багатообіцяюча, але він такий бабусин ((( Може, забагато амбри, або просто поєднання роблять його задушливим
Верхні ноти: Квітка танжерину, Сіль та Артемізія; середні ноти: Гібіскус, Орхідея та Водяна лілія; базові ноти: Амбра, Мускус та Кедр.
Toujours Glamour Moschino - фіалка і зелень, дуже приємні.
Верхні ноти: Лист фіалки, Кардамон та Червона смородина; середні ноти: Мигдаль, Конвалія і Жасмін; базові ноти: Геліотроп, Мускус та Бензоїн.
Мій міні скарб Feerie Van Cleef & Arpels - він просто магічний (і знятий)! Відчуття свята і таємниці - кислі ягоди, свіжі квіти і троянда. Як же класно збалансовані всі компоненти! На жаль, запах зіпсувався, і видає биті ноти у верхах. Але база та сама, елегантна і ніжна. Їх ще можна купти з рук, але з тим як зіпсувався мій флакон - я не ризикну витрачати приблизно 200 доларів.
Верхні ноти: Фіалка, Чорна смородина, Червоні ягоди та Італійський мандарин; середні ноти: Болгарська троянда та Єгипетський жасмин; базові ноти: Ірис та Ветивер.

Vanille Noire Yves Rocher - знятий ( Тепла тягуча ваніль, як на диво не душить а обнімає і трішки піддає гірчинку. Дуже гарний, для мене зимовий. Піраміда видає ваніль, кедр, мімозу, мандарин і флердоранж.

Ghost Purity - ця марка для мене просто стандарт мускусних ароматів. І якщо всім відомий Narcisso це сексуальний мускус, то Гоуст - це запах чистого тіла, спокою та безтурботності
Верхні ноти: Цукор, Ананас, Фрезія та Мандарин; середні ноти: Роса, Фіалка, Касабланка лілія та Рожеві пелюстки; базові ноти: Безе, Мускус та Сандал.

І останній - нова версія троянд Chloe - Chloé Eau de Parfum Naturelle

Це простіша зеленіша троянда. Це те щоб негарна, але я досі не можу пробачити марці зняття Eau de toilette. Ніщо мені до них не дотягує ( Ідея цього парфуму у природних інгрідієнтах. Касія, неролі, мімоза - все це люблю, але тут солістка- троянда.

Фууух, оце лонгрід вийшов 😅

Поділіться, чи мали якісь з цих парфумів а полиці?

І як відноситесь до старого люксу і знятих парфумів?