Оліч

Що робити проти випадіння і ламкості волосся?

Що робити проти випадіння і ламкості волосся?

Це моє фото "до" всього поганого). Все почалося дже давно. Мабуть більше 10 років тому, коли я переїхала навчатися в університеті з рідного міста в Луганській області до гуртожитку в Харків. Там почався поганий режим сну, погіршилося харчування звісно ж, і скоро я почала рівняти волосся щоб бути "крутою" (а ще кажуть, що в Харкові погана вода, тож можливо це теж один з факторів). У мене було доволі здорове, густе, довге волосся, але тонке, тому воно дуже швидко піддалося поганому впливу і потрохи почало мене покидати. Зараз я маю натуральне, тонке, ламке, пористе волосся, що досі досить сильно випадає, але я змогла дещо покращити стан. Спойлер - мені все ще не вдалося повернути навіть половину втраченого.

Це був вступ, тепер до діла. Розажу вам в цій частині на що точно НЕ ТРЕБА покладати великих надій. У моєму випадку я втратила гроші, час, і дала можливість ситуації стати ще гірше.

1) Домашні маски для волосся

Першими моїми методами вирішення проблем були маски з хни, гірчиці, яєць, меду, сметани, олій, цибулі ну і далі по списку. Чи варто тут зупинятися і казати що це все повна маячня? А гірчичною маскою я собі якось спалила шкіру голови і вона ще боліла і облазила.

2) Повністю натуральні засоби (тільки без SLS, силіконів і тд)

Індійськи шампуні, які ну дуже спецефічно пахнуть, знаєте такі?) Я знаю.. В погоні за натуральним складом краще знати міру, якісь хімічні сполуки можуть бути корисними для волосся, але звісно і суцільні продукти нафтопереробки на себе теж краще не мастити.

3) Кератин, ботокс для волосся

Ну звісно вони мене не врятували ні від ламкості, ні від випадіння. Читала, що є дівчата, які змогли під кератином відростити собі довжину, але може у них не таке тонке та слабке волосся було.

4) Поліровки волосся, стрижки гарячими ножицями і тд

Ну воно мені нічого хорошого не дало. Ставало тільки гірше, довжина все рідшала і рідшала.

5) Не мити волосся довше, щоб привчити шкіру голови жирнитися повільніше

Жирність шкіри голови - це здебільшого про гормональний фон, харчування. А поки ми тримаємо навмисно шкіру голови брудною, там забиваються пори і краще від цього точно не стане. Очищувати шкіру голови треба своєчасно.

6) Просто купувати косметичні засоби від випадіння волосся і очікувати, що вони вирішать проблему

Ні, якщо це серйозне випадіння волосся, не вирішать. Навіть дорога косметика (я купувала Orising, Ducray, RS Spectral). Якщо це недовге випадіння (наприклад сезонне), можна спробувати.

7) Купувати собі якісь вітаміни наосліп, або тому що вони допомогли подружці

Тут ви можливо вгадаєте що вам треба, а може і не вгадаєте. Тож краще не ризикувати, бо недостача вітамінів не набагато гірша ніж за їх надлишок.

8) Користуватися лише шампунем, або користуватися відразу 100 різними банками

Недостатне живлення це погано, але і переобтяження волосся може спровокувати ламкість, це не корисно. Потрібно обрати оптимальний догляд.

9) Не пити достатньої кількості води і погано, одноманітно харчуватися, та покладатись лише на догляд

Які б гарні добрива ви не давали рослині, але якщо ви її не поливаєте, або поливаєте недопитою кавою - діла не буде, так і з нашим організном.

10) Лазерна стимуляція росту волосся

Можливо тут вже індивідуально. Три процедури мені не дали абсолютно нічого, навіть мінімальних змін. Інший спеціаліст сказала, що це більше варіант для підкріплення результатів, або йде в комплексі з іншими процедурами, а сама по собі мало що може зорбити.

В кінці я вже мала ось це на голові. Фотографій небагато, то я старалася це не підкреслювати, але видно що на фото "до" мабуть тільки чубчик у мене був як все волосся "після". Звісно на фото "до" я ще підліток, і потім багато що змінювалось, гормональний фон, стало набагато більше стресів (а це теж дуже сильний провокатор випадіння), але тим не менш я розумію, що теоретично у організма є можливість мати густіше і довше волосся. Тут проблема не лише в "генетиці", як кажуть що як воно не дано природою, то нічого не зробиш. Тому все ще стараюся повернути те волосся. Скоро напишу що має сенс)

Частина 2 - https://club.makeup.com.ua/post/12814/

Що робити проти випадіння і ламкості волосся?